Владимир Вулетић тврди да је члан ГО СНС закупац просторија које је користио Беливук; МУП демантује

Бивши потпредседник Фудбалског клуба Партизан предао СБПОК-у доказе о повезаности високих функционера Српске напредне странке и ухапшеног вође криминалног клана Вељка Беливука

Владимир Вулетић (Фото: Снимак екрана, Јутјуб)

Бивши потпредседник Фудбалског клуба Партизан Владимир Вулетић предао је данас Служби за борбу против организованог криминала, али и окупљеним новинарима, фотокопију записника са 7. седнице Управног одбора Спортског друштва Партизан из 2017. године, у којем стоји да се ресторан тог клуба са баштом и припадајућим објектима издаје на 15 година предузећу „Митона“ из Београда, чији је директор Милорад Пушица, члан Главног одбора СНС-а. То су просторије у којима се, навео је, налази и бункер који су користили припадници навијачке групе Вељка Беливука.

Вулетић, који је већ два пута саслушаван у СБПОК-у, данас је, како каже, СБПОК-у предао доказе о повезаности високих функционера Српске напредне странке и ухапшеног вође криминалног клана Вељка Беливука.

Вулетић је објаснио да „пет година просторијама на стадиону Партизана газдује члан ГО СНС-а“, а то су, наводи, просторије у којима се налази бункер који је користила Беливукова група, а у којем је пронађен и снајпер.

Вулетић је рекао и да је „све што се дешава у Партизану обрачун унутар СНС-а“, а да је он увучен у ту причу „без икаквог основа“.

Бивши потпредседник ФК Партизан изјавио је и да је поменути документ добио од „НН лица“ из Партизана пре 24 сата, и да је зато дошао у СБПОК да га преда као доказ.

Седница Управног одбора у којој се спомиње издавање ресторана Партизана одржана је 7. јуна 2017. године, а у фотокопији записника са те седнице наводи се да се ресторан са баштом и припадајућим објектима издаје предузећу Митона на период од 15 година, с грејс периодом на пет година. Тај грејс период није још увек истекао.

Власница предузећа „Митона“ је ћерка Милорада Пушице, Ивона.

Опрема: Стање ствари

(N1, 22. 6. 2021)

МУП: Утврђено да Партизан није имао склопљен уговор са предузећем Митона

Информација добијена од Владимира Вулетића „показала се неистинитом“, наводе из МУП-а

Владимир Вулетић (Фото: Немања Јовановић/Нова.рс)

Инспектори СБПОК-а, поводом изјаве коју је полицији доставио некадашњи функционер „Партизана“ Владимир Вулетић, провером навода које је изнео, утврдили су да Спортско друштво „Партизан“ није имало склопљен уговор са предузећем „Митона“, нити са Милорадом Пушицом о изнајмљивању ресторана и баште на стадиону у Хумској, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије (МУП).

Како се наводи, информација добијена од Владимира Вулетића „показала се неистинитом“.

„О разлозима достављања лажних вести припадницима СБПОК-а, разговараћемо са господином Вулетићем“, додаје се у саопштењу.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(N1, 23. 6 .2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

1 reply

  1. Све је лаж, све је пуста лаж, само они су носиоци права на истину.Него, Бог бави, ал` не заборави.Многа је зверка од беснила оболела, и ништа, беснела па липсала као скот.

Оставите коментар