Никола Варагић: Рат између Аустралије и Кине

Кина се у аустралијским или западњачким медијима представља као агресор. Истина је да Лондон припрема Аустралију, која је под енглеском круном, за рат са Кином

Америчка подморница класе ‘Лос Анђелес’ Таскун плови у Јапанском мору недалеко од јужнокорејске обале (Фото: Адам К. Томас)

Сад постаје јасно зашто су вакци-нацисти од Аустралије направили корона логор. Недавно је наизглед изненада настао нов војни савез у свету – АУУKУС – безбедносни савез САД, Аустралије и Велике Британије у зони Индо-Пацифика. Међутим, то није изненађење за оне који прате шта се дешава између Аустралије и Кине. Тај савез је изненадио Француску која је повукла амбасадоре из САД и Аустралије, пошто је Аустралија раскинула уговор са Француском, и сад од САД и Велике Британије купује нуклеарне подморнице. Поводом тога, представници француске владе издали су оштро саопштење и називају АУУКУС „забијањем ножа у леђа“. Мало пре него што је објављено да је настао тај савез, писао сам да ће Француска постати колонија протестантско-германских или англоамеричких држава ако остане део ЕУ и НАТО. Дакле, није изненађење ни настанак АУУКУС-а, ни то што је Француска изиграна или добила нож у леђа од својих „савезника“. Није јасно само како то Французима није било јасно. Шта су очекивали од Енглеза који гледају само свој интерес?

У последњих годину дана пратио сам мало више шта се дешава у Аустралији због сукоба са Кином и фашистичких мера њихових власти због пандемије. Чини ми се да је у јавном мњењу Аустралије створен утисак да је питање тренутка када ће Кина започети рат против Аустралије. Кина се у аустралијским или западњачким медијима представља као агресор. Истина је да Лондон припрема Аустралију, која је под енглеском круном, за рат са Кином.

Са друге стране, Аустралија је током пандемије претворена у логор и за Аустралију више не може да се каже да је демократска држава. Сад кад је настао и АУУКУС, јасно је да то служило и као припрема грађана Аустралије за рат који ће Аустралија покренути против Кине. Иза тог плана стоје центри моћи у Лондону и Вашингтону. Циљ је да успори успон Кине – да Кина не престигне Велику Британију и САД и постане једина суперсила у свету. Мислим да су Лондон и Вашингтон спремни да жртвују 25 милиона грађана Аустралије да би нанели што већу штету Кини. Зато је Аустралија набавила нуклеарне подморнице. И зато је цела Аустралија претворена у логор. Држава мора да постане фашистичка, да би се припремила за рат. Аустралијанци су послужили за експеримент фармакомафији, а затим ће бити жртвовани да би се нанела што већа штета Кини. Сурова истина за те људе.

Фото: AP Photo/Јames Ross

Можда неко у Лондону, Вашингтону и Канбери верује да Аустралија, уз помоћ САД и Велике Британије, може да победи Кину, али и лаику је јасно да ће на крају Кина бити победник. Дакле, кад се заврши рат, већину становника Аустралије чиниће људи који ће се доселити из Кине и Индокине. Јер Кина, Вијетнам, Малезија, Индонезија… заједно имају око 2 милијарде, а Аустралија, која је и континент, 25 милиона становника. Кина је данас и војна и економска суперсила и ускоро ће бити јача од САД, Велике Британије и Аустралије заједно.

Иако су све већи протести грађана Аустралије против режима, мислим да ће Аустралија остати тоталитарна држава и да ће ући у рат против Кине. Наравно, англоамерички медији покушаће да окриве Кину за почетак рата. Питање је само кад ће почети тај рат, сад трају припреме за рат или опкољавање Кине. И да не буде рата, Аустралија ће остати логор, јер превише Аустралијанаца то жели. Мој савет Србима који живе у Аустралији је да напусте ту државу док још имају времена, како знају и умеју. Исто важи за Србе са Новог Зеланда.

Прочитајте још



Categories: Светске ствари

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Kina je već jača u odnosu na SAD, Veliku Britaniju i Australiju. Kovid je samo pokazao realnu sliku odnosa moći. Kini je nesumnjivo naškodio kovid ali posledice kovida su još veće za zemlje koje od nje zavise. Svi veći proizvođači čije se sedište nalazi van Kine proizvode komponente ili cele proizvode u Kini. Npr. Automobilska industrija zavisi od Kine jer se tamo proizvode svi čipovi koji se ugrađuju u automobile. Zbog nedostatka čipova se usporila ili stala proizvodnja novih vozila što je uticalo na povećanje cene polovnih vozila. Nova vozila se čekaju i po 6 meseci. Domino efekat. Zato je Bosch uložio 1.2 milijarde $ u fabriku čipova u Nemačkoj. Autor je izvukao dobru paralelu da je isfrustrirane i ulogorene Australijance lako zapaliti da provociraju ili započnu rat. Međutim mislim da do eskalacije neće doći. Razvoj situacije me podseća na “hladni rat” (stvaranje tenzije) samo što sad umesto Sovetskog Saveza imamo “Narodnu” Republiku Kinu.

    8
    5
  2. https://www.news.com.au/ Nikola, Kao I uvek sto pisete kako zanimljivo. Meni copy and paste ne radi dobro, clanak se zove How much of Australia, China own. To je moj dodatak, pozdrav iz zatvora.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading