Енглеска амбасадорка подржала пројекат „Зелена Србија“

Амбасадорка Шан Маклеод указала на значај који дрвеће има за добробит човечанства, као и на то зашто је оно једно од најбољих оружја за борбу против климатских промена

Директорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије (СРБАТОМ) организовао је у Сремским Карловцима садњу око 20 стабала липе, у пројекту „Зелена Србија” који је подржала и британска амбасадорка у Србији Шан Маклеод, саопштио је данас СРБАТОМ, а преноси Бета.

Амбасадорка је указала на значај који дрвеће има за добробит човечанства, као и на то зашто је оно једно од најбољих оружја за борбу против климатских промена.

„Заштита животне средине, декарбонизација и зелена енергија, попеле су се на врх српске политичке агенде, и то врло подржавам. Надам се да ће се Србија, као љубитељ природе, придружити земљама које су потписале Декларацију о коришћењу шума и земљишта. Надам се да ћемо заједно градити будућност која постаје отпорнија са сваким новим дрветом који засадимо”, навела је Шан Маклеод.

Шан Маклеод (Извор: Вечерње новости)

Заменик директора СРБАТОМ-а Бранко Брајић изјавио је да је у пројекту „Зелена Србија” до сада у 15 градова широм Србије засађено више стотина разноврсних садница.

„Озелењавање, посебно градских зона, од изузетног је значаја за квалитет ваздуха који удишемо, али и за оплемењивање простора у коме живимо”, рекао је Брајић.

Пројекат у Сремским Карловцима спроведен је у сарадњи са компанијом „Color Media Communications”, и уз подршку Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине

СРБАТОМ, институционални покровитељ кампање „Зелена Србија”, у сарадњи са осталим партнерима, током 2021. године реализовао је кампању у Зрењанину, Бачкој Паланци, Прибоју, Тополи и Кикинди.

До краја године, поред Сремских Карловаца, у плану су још четири града, у циљу подизања свести грађана, локалних самоуправа и компанија о значају озелењавања Србије и заштите животне средине.

Опрема: Стање ствари

(Политика,  6. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар