Предраг Кон: Нема излаза из ове ситуације без вакцинације – не само једна доза него докле год то буде потребно

Зликовац је вирус. Највећи проблем је то што су се они сврстали уз вирус, бране вирус тиме што спречавају вакцинацију, људи остају невакцинисани и вирус остаје у животу, рекао др Кон

Предраг Кон (Извор: N1)

Члан Кризног штаба, епидемиолог Предраг Кон, изјавио је данас да није уплашен, али да јесте забринут због претњи и увреда које добија, нагласивши да је патриота и да је спреман да се жртвује за Србију.

„Нисам уплашен, али забринут јесам. Није пријатно то доживљавати уз породицу, најблаже речено то је потпуно неприхватљиво”, рекао је Кон за ТВ Прва, а преноси Танјуг.

Како каже, и раније је доживљавао разна довикивања на улици за разлику од његовог колеге Бранимира Тиодоровића који је изјавио да није имао таква искуства.

Кон је казао да, имајући у виду његово порекло, у увредама има и антисемитизма, али да се у Србији осећа као у својој земљи и да је патриота и спреман на жртву.

„Нисам очекивао да ће неком да падне на памет да направи овакав перформанс. Међутим, иако је реч о перформансу, јасно је да се одређени насилници сматрају херојима који могу да ме нападну било где”, рекао је Кон.

Предраг Кон: Викали су да сам Менгеле, нећу им опростити због јеврејског порекла

Навео је да су му узвици „Менгеле” најтежи, јер је, како каже, реч о нацистичком озлоглашеном злочинцу који је као лекар радио експерименте, а то је, каже, потпуно супротно са његовим бићем.

„Та увреда је жестока и велика, да не кажем како то делује на неког ко не зна ништа о епидемиологији која се бави изучавањем популације, чувањем здравља становништва”, навео је Кон.

За коментаре да не ради са пацијентима каже да су бесмислени.

„Имам толико пацијената из времена када сам радио у општој медицини, који ми се и данас јављају. Кад човек то сагледа не зна шта да каже на овакве изливе беса”, рекао је Кон.

Навео је да су ковид пропуснице заштита здравља и привремена мера да се спречи преношење вируса.

„Зликовац је вирус. Највећи проблем је то што су се они сврстали уз вирус, бране вирус тиме што спречавају вакцинацију, људи остају невакцинисани и вирус остаје у животу. Не верујем да то раде свесно, али је чињеница да се то дешава”, рекао је Кон.

Поручио је да једино вакцинација обезбеђује да се вирус потисне и да они који су против вакцинације директно подржавају опстанак болести.

Предраг Кон: Увођење ковид пропусница које би важиле 24 сата апсолутни минимум

Кон је истакао да је држава обезбедила вакцине за све грађане наше земље.

Навео је да се неповерење у Кризни штаб градило на разне начине и додао да сви који су активно учествовали у рушењу поверења у Кризни штаб помажу антиваксерима који су на терену.

„Нећу никог конкретно да прозивам, али они ће се сами препознати”, рекао је Кон.

Кон је поручио да у овој ситуацији морамо да будемо потпуно мирни.

„Ја морам да потиснем све негативне емоције и да наставим даље да радим. Најважније је да схватимо да излаза из ове ситуације без вакцинације нема, а под тиме не мислим само на једну дозу него докле год то буде потребно”, рекао је Кон.

Опрема: Стање ствари

(Политика/НСПМ, 27. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

7 replies

 1. „Докле год буде потребно“?
  Иако је он „некад радио на општој медицини“, толико давно да се вероватно ни сам не сећа када, он је у својој истинској „струци“ ипак статистичар, сабирач и делитељ, изучавалац и творац графикона и слично.
  Добро, и грешник из 2009, што претпостављам да је објашњење свих његових поступака данас.
  Ипак, с којим правом износи овако безумне тврдње, којом би биолошком науком то могао да потврди?

  39
  1
 2. Такве што уносе панику и доказано узнемиравају народ , треба хапсити . Но ко да га хапси ; онај који га је баш због тога и поставио ?

  30
  1
 3. „Докле год буде потребно“?
  Докле?
  Па, разуме се, до краја живота, два до три пута годишње.
  Безумник, одликован Карађорђевом звездом првог реда – витешким
  орденом – од још безумнијег Врховног команданта, одликованог Орденом
  Светог Саве од сада већ покојног Патријарха Иринеја, тада, чинило се ,
  здраве памети?!

  31
  1
 4. Кључни Пецин пасус изгледа овако:
  Зликовац је вирус. Највећи проблем је то што су се они сврстали уз вирус, бране вирус тиме што спречавају вакцинацију, људи остају невакцинисани и вирус остаје у животу. Не верујем да то раде свесно, али је чињеница да се то дешава”, рекао је Кон.

  Срби би, пак, то морали читати овако:
  Кон је Вирус. Највећи проблем су ови што су се сврстали уз Вируса, бране га тиме што промовишу обавезну вакцинацију, људи силом постају вакцинисани, а Вирус остаје у позицији да одлучује о животу и смрти. Верујем да то раде свесно, пошто је чињеница да се то стално дешава”.

  А на ове, од честог препирања варикином, избледеле басне из кибуца, не треба се обазирати. То гледамо у Ол’вуду, има томе већ 70 година, где, баштовани из ****** врта, масно уновчавају страдање својих дедова, за које их заболе таман кол’ко и за обраду српског меса. Да није тако, не би се Вирус, болно-патетично, јадао како „није пријатно то доживљавати уз породицу, најблаже речено то је потпуно неприхватљиво„, док у исто време, комплетне, превасходно српске, а и друге породице, недужних грађана Србије, бивају, не само исмеване и незбринуте, што је ни по јада, него малтретиране и подвргнуте најнемилосрднијој кампањи искључења из свих активности друштва… до истребљења. На крају се, ови одгоре, што су стали уз Вируса, а има их за украсит’ добар далековод, још наслађују кад неки несрећник умре од њихове тираније, или, што би она уредниковица немачких новина на кроатици, а што се штампају у вечно живахном главном граду Ћопославије, радо ставила у наслов „Кад авакси крепавају“.
  Од почетка ове бласфемичне трагикомедије знамо да је, ама баш све, око вируса, лаж, као што знамо и да сам Вирус лаже ‘а зине. Но, с друге стране, тешко је не приметити слона под тепихом, Вирусову нараслу нервозу, под чијим се налетом напокон излануо, рекавши да ће боцање бити доживотно, иако је, кол’ко пре три недеље, рекао да ће, с трећом дозом, а у најбољој традицији, доакати брату, к’о Каин Авељу, па да, сви срећни и избоцани, на пролеће, заједно окренемо, тек напасло, кошер-јагњешце, избегавајући карбон-таксу на одвећ штетну прасетину, нарочито ову опако укусну, жиром храњену, што подло спречава обнову шума.
  Теоретским завереницима, а практичним зналцима, који су све ово знали и пре тачно две године, остаје да се и даље, у колу, држе за руке, и варају стомак прежвакавајући мрвице по 40 пута, чекајући да, мио поветарац, тек овлаш, зањише двоноге клик-клакове и још попуњене кундуре, на струјним жицама, проносећи воњ трулежне мелодије, као опомену сваком новом Зликовцу, који верује само у моћ сапуна за образ и руке, да историју не пишу, ни победници ни поражени, но Господ на којег је ударио.

  45
  1
 5. Кушачев си слуга
  Ордонанс смрти
  Непомјаника жвалавим устима сричеш

  Јесте ти дом брлог и каљуга.
  Еда ли ће жвала к’о брабоњак да укрти

  Мртвим језиком кад престанеш да мичеш ?
  Ево ти злост из очију цури
  Наказност чеоном веном дамара
  Гнусност ти орден заслужила.
  Елита си црна, црни пришт и мехури
  Луциферов испљувак, кокошар и јајара
  Ето ти акроним.Песма ми се одужила.

  28
  2
 6. Meni je stvarno dosta I njega I njegovoga porekla. Dr Kon, kako razumem,po ocu ima pravo da zivi u Izrelu, Verujem da cita I izraelske novine Ako zna engleski ili Hebrew.Sta tamo govore,pisu, zovu zvsnicnike,ministe it’d, Kada to procita, Neka prestane da kuka,zalopojke I okrivljuje narod koji on treba da pomogne , pa deo je Kriznoga Staba. Stvarno Krizni Stab u Krizni. U Izrelu takveJevreji nazivaju Mengele,Nazi, pridruzicete se bratu Hitleru u paklu,it’d. Times of Israel, pise o tome.

  19
  1
 7. Има излаза а излаз је уклањање овог пројекта са друштвене и политичке сцене. Зато треба забранити кризне штабове и процесуирати све промотере и експлоататоре кризе све којима је криза извор користи утицаја новца и положаја. Затим процесуирање свих државних службеника који лобирају за стране приватне криминалне фармацеутске компаније и који раде у корист страног приватног интересно политичког тела по имену СЗО уместо у интересу грађана Србије у чијој су званично служби. Сви који под изговором епидемије крше законе и Устав и покушавају да у име министарства здравља незаконито и противуставно узурпирају и извршну и законодавну власт биће процесуирани. Сви који си цео и тако крхак здравствени систем ставили у службу корона пројекта одговараће. За грађане је решење једноставно. Преболети и пребринути болест која и тако има минималну смртност и одбранити свим средствима своја неотуђива и Уставом гарантована права

  15
  1

Оставите коментар