Предраг Кон: Увођење ковид пропусница које би важиле 24 сата апсолутни минимум

Кон је навео да је до застоја у процесу имунизације дошло јер нам је неко убацио идеју да вирус не постоји

Др Предраг Кон (Фото: Танјуг)

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да је увођење ковид пропусница које би важиле 24 сата „апсолутни минимум“ за успоравање тренутне стопе заражавања у Србији.

Кон је казао да примена пропусница само после 22 часа, како је сада дефинисано, није довољна да се постигне озбиљније побољшање тренутне епидемиолошке ситуације.

Гостујући на телевизији Пинк, епидемиолог је рекао да је протекле недеље забележено „благо“ повећање процента нових случајева инфекције и додао да се „не наслућује неки пад обољевања“ с обзиром на предстојећи хладнији период и сезону слава.

„Наредне две недеље ће бројеви бити овако високи, а имамо неповољан период пред нама. Једини излаз из ове ситуације је убрзана вакцинација, а апсолутни минимум да се заражавање успори је увођење ковид пропусница на 24 сата, али и то је само предах“, казао је Кон.

Упозорио је да је здравствени систем „у колапсу“ јер како је рекао „огроман број пацијената због страха од ковида не иде на контроле“.

Предраг Кон: Мере у виду оваквих ковид пропусница нису довољне

„Одлажу се операције, хитне интервенције, а све то скупа испоручиће последице у животима“, казао је члан Кризног штаба за сузбијање епидемије корона вируса.

Говорећи о вакцинацију, Кон је навео да је до застоја у процесу имунизације дошло „јер нам је неко убацио идеју да вирус не постоји“.

„Приближавамо се бројци од седам милиона датих доза вакцине а немамо ниједан смртни исход од цепива. Имали смо десетине озбиљних нежељених реакција, та евиденција се води у Агенцији за лекове, али су ти бројеви минорни. Само погледајте колико је људи у болницама због ковида а колико због вакцине“, рекао је Кон.

Додао је да у Србији још није регистровано присуство делта плус соја вируса.

Опрема: Стање ствари

(Бета/НСПМ, 25. 10. 2021)

Прочитајте још:Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Сви који учествују у овом злочиначком пројекту киндивионирања кризе и од њега имају личну и материјалну корист одговараће кад тад. Докле год неко има корист од кризе дотле ће криза трајати. Нама је јасно да неизабрано и (незаконито постављено) саветодавно тело које се назива кризни штаб убире корист за своје чланове кондиционирајући кризу унедоглед. Они који нама ограничавају слободу кретања неће имати слободу!

    19
  2. Они који учествују у овом злочиначком пројекту кондиционирања кризе и који од њега имају личну и материјалну корист одговараће кад тад. Докле год неко има корист од кризе дотле ће криза трајати. Нама је јасно да неизабрано и (незаконито постављено) саветодавно тело које се назива кризни штаб убире корист за своје чланове кондиционирајући кризу унедоглед. Они који нама ограничавају слободу кретања неће имати слободу!

Оставите коментар