Бранкица Јанковић: Ковид пропуснице нису дискриминација

Као што је вакцинација легитимна мера заштите – тако су легитимна и ограничења кретања или захтевања посебних улазака у затворене објекте, истакла је повереница за заштиту равноправности

Бранкица Јанковић (Извор: НСПМ)

БЕОГРАД – Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић изјавила је данас да ковид пропуснице не представљају дискриминацију.

“Често су ме питали да ли се овде ради о некој позитивној дискриминацији. Дискриминација је дискриминација, она је штетна друштвена појава и забрањена је законом. Овде се не ради ни о позитивној ни о негативној дискриминацији”, рекла је повереница за РТС.

Како каже, држава има легитимно право да спроводи мере за заштиту здравља становништва, у овом случају се ради о великој угрожености свих нас од ширења вируса, та борба и даље траје. Као што је вакцинација легитимна мера заштите – тако су и ограничења кретања или захтевања посебних улазака у затворене објекте – легитимне.

Опрема: Стање ствари

(Танјуг/НСПМ, 24. 10. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Нико други нема власт одлучивања над нашим телом и здрављем до нас самих, а што нико не може узурпирати, зато нико нема право да нас уцењује нарушавањем нашег психофизичког интегритета и да тиме условљава наш живот, кретање и рад. Никакав министар се не пита о нашем телу, личном животу и кретању. Нико нам не може отети нити умањити Уставом гарантована права поготово она која су неповредива чак и у ратном и ванредном стању. Никакве пропуснице не могу нити ће одлучивати о наставку нашег живота, рада и кретања. Здравље као и тело је лична и приватна ствар сваког појединца и ништа што се тиче људског тела и људског здравља не спада у домен јавности. Дакле, јавно здравље је извештачен и деструктиван политичко идеолошки конструкт. Нећемо тражити од било кога дозволе за живот и кретање! Свако има право избора по питању медицинских услуга и при томе нема никаквих обавеза према њима. Ко год буде учествовао у режимском нарушавању наших права одговараће кривично и биће санкционисан.

    25
  2. Изгледа да се у овој марионетски окупационој жабокречини дискриминација дели на дозвољену и недозвољену. Ако режим дискриминише грађане уместо да им служи то је одлично, то је дозвољено. Значи за ову режимску слушкињу није дискриминација када режим дискриминише тако што забрањује здравима да наставе да се крећу и да живе јер нису ваксовани и тако здраве људе проглашава штетним опасним и смртоносним, одстрањује их из живота и таргетира их за одстрел што је врхунска дискриминација тачније то злочин за који ће сви укључујући и горепоменуту одговарати

    17
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading