Предраг Кон: Викали су да сам Менгеле, нећу им опростити због јеврејског порекла

Више десетина грађана, који се противе увођењу ковид пропусница, окупило се испред зграда у којима живе неки од чланова Кризног штаба у Београду и Нишу, узвикујући увреде и тражећи њихове оставке

Предраг Кон (Фото: ФоНет/Милица Вучковић)

Епидемиолог Предраг Кон нагласио је да корона мере морају бити много ригорозније и најавио могућност да се ковид пропуснице продуже на трајање од 24 сата.

Кон је нагласио да је епидемиолошка ситуација таква да тражи ригорозне мере.

„Људи се још нису организовали да контролишу ковид пропуснице, али мислим да то неће дуго трајати. Расправа о томе да ли је то у складу са људским правима трајала је дуго и протестанти за људска права у овом случају нису у праву. Посебно ћу им одговорити везано са синоћне протесте. Ситуација је таква да тражи рестриктивне и жестоке мере. Ако мере буду 24 сата видеће се побољшање. А то ће се ускоро и десити“, рекао је Кон за Курир, преноси Блиц.

Епидемиолог се осврнуо и на протесте грађана против ковид пропусница који се већ данима одржавају у вечерњим часовима испред Скупштине града Београда.

Србија: Настављени протести против ковид пропусница

„Морам јасно да кажем. Ту се скандирало да сам усташа и то везе са истином нема. Скандирало се да сам зликовац. То такође везе са истином нема, ја сам епидемиолог, зликовац је вирус, а они су се сврстали уз зликовца. То треба да им буде јасно. Обраћам се свим грађанима Србије: Не сврставајте се уз зликовце! Скандирали су да сам Менгеле, а он се сматра најгорим злом што постоји, то им због порекла никада опростити нећу. На крају су скандирали „ухапсите Кона“. Зашто да ме било ко ухапси? Да ли је то због ковид пропусница? Става према вакцина? Не! Нема апсолутно разлога да ме било ко ухапси“, рекао је Кон.

Након што су се на друштвеним мрежама појавиле претње упућене вирусологу Милану Шеклеру због његових ставова о корона вирусу и вакцинацији, више десетина грађана, који се противе увођењу ковид пропусница, окупило се испред зграда у којима живе неки од чланова Кризног штаба у Београду и Нишу, узвикујући увреде и тражећи њихове оставке.

Опрема: Стање ствари

(Нова С, 26. 10. 2021)

Бранислав Тиодоровић: Мени неко да виче да сам Менгеле, нациста, усташа?!

Имају право да мисле другачије, да се не са мном, да изразе незадовољство, али немају никакво право да ми дођу под стан, да ми угрожавају породицу и комшије, каже професор Тиодоровић

Бранислав Тиодоровић (Фото: Слободан Миљевић/Танјуг)

Професор Бранислав Тиодоровић, после протеста и увреда антиваксера који су му дошли под прозор стана у Нишу, каже да је забринут за безбедност своје породице, али да не одустаје од својих стручних ставова јер му је на првом месту заштита живота становништва.

„Не могу да верујем да има и таквих људи међу нама. Мени неко да виче да сам Менгеле, нациста, усташа! И мени и Предрагу Кону. И то ко виче – чисти фашисти! Имају право да мисле другачије, да се не са мном, да изразе незадовољство, али немају никакво право да ми дођу под стан, да ми угрожавају породицу и комшије“, каже професор Тиодоровић.

Он додаје да је било 50-60 антиваксера под његовим прозором. Он је изненађен, како каже, да у његовом народу постоје такви људи.

„Ни у највећим демонстрацијама никад нико није долазио некоме пред стан. Није ми свеједно, пре свега због породице, али нисам звао полицију. Апсолутно не мењам своје ставове јер не размишљам искључиво о себи, већ о народу и о животу људи. Па видите колико је и данас људи преминуло од ковида. Па то су безосећајне особе. Ковид пропуснице имају најшири приступ у Европи – од тога да ако нећеш да се вакцинишеш имаш могућност да понудиш негативан тест или потврду да си боловао, па чак и да имаш антитела. И шта хоће?! Све је то у склопу предизборне активности одређених милитантних група“, наглашава професор Тиодоровић и додаје да га посебно погађа што је баш он био међу првима, када се мало смиривала епидемија, који је предлагао да треба опет да раде и позоришта и биоскопи, музичке свечаност, да би народ изашао из стресне ситуације.

Професор Тиодоровић понавља да морамо да прекинемо ланац заражавања.

„Остајем при ставу да би најбоље било увести ковид пропуснице 24 сата дневно за све осим за маркете, апотеке и пумпе, да бисмо сачували животе, много људи умире од ковида“, каже др Тиодоровић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 26. 10. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

16 replies

  1. Менгеле јесте злочинац, али није био толики циник па да од логораша
    – замораца – захтева и својереучни потпис пристајања на експеримент,
    а ви то тражите од вакцинисаних?!

    Тврдите да би се ковид пропусницама на 24 сата, прекинуо ланац
    ”епидемије”, а да ли би?
    Тврдили сте да ће после једне вакцине и друге ревакцине имуна заштита
    бити 100% трајна и да ће се тако прекинути епидамија, а ситуација вас
    демантује и потврђје да ви само масно лажете и обмањујете народ.
    Зашто то чините, у чије име и за чији рачун?
    Инсистритаре на епидемиолошким мерама и вакцини, а не говорите
    нити дозвољавате примену лекова за превенцију?!
    Зашто то чините, у чије име и за чији рачун?
    Инсистирате на вакцинацији у току ширења пандемије, уместо да
    понудите лекове за превенцију, да се пандемија смири, па онда да
    наставите са вакцинацијом.
    Сада је већи број оболелих са 50% вакцинисаних, него што је то било у
    јеку пандемије када још није било вакцина!
    Избегавате отворени дијалог – стручну расправу са својим колегама
    који не заступају ваш став, омаловжавате их, игноришете и Менгеловски
    преко принуде покушавате да спроведете свој наум.
    Ви једноставно нисте успели да одговорите на ситуацију, и требало би
    да се повучете, и тако спречте даље невоље и зловоље евентуалног
    грађанског сукоба, да престанете да ширите лажи и мржњу према
    другачијима од себе, под видом ЗАШТИТЕ ЈАВНОГ ЗДРАВЉА.
    Обелоданите састав вакцина, њихова нежељена дејства и гарантујте
    за исправност вакцина, преузмите сву одгворност на себе и оне
    које зааступате ослобаћајући пацијенте обавезног потписа ради
    преузимања личне одговорности.
    Изгубили сте поверење и било каква присила не води ка добру,
    већ ка све отворенијем грађанском сукобу и немирима.
    Зар даогађаји широм света то не потврђују?
    То што вам људи долазе под прозор само је знак вешег неуспеха,
    и разлог више да се повуечете.

    52
    3
  2. ”Ревакцина предходног коментара”:
    Ни Менгеле, као ви, није својим заморцима обелоданио састав ”лека”
    нити његова нежељена дејства, али им није ни тражио својеручни
    потпис, да на експеримент пристају добровољно, као што ви то тражите.
    Ту сте надмашили Менгелеа, историја ће то потврдити!

    42
    5
  3. Наци-експериментатора по ковид болницама има колико хоћете. Како назвати поступак када пацијената након операције срца брзопотезно, без терапије, спакују у ковид болницу на основу теста иако не показује никакве симптоме, вакцинисан је пар месеци раније (због чега је и заглавио на кардиологију) и тестиран је пре операције, одузму ствари, документа, телефон, никога од породице не обавесте и сместе га међу заиста оболеле?

    39
    2
  4. Није он Менгеле, прави Менгеле је био “практикујући” лекар, Кон целог живота ради с бројкама. Тај пацијента није видео.
    Српски Менгеле се бира између Аџић Вукичевић, Р. Јанковића и Саздановића (одскора држ. секретара у министарству).

    30
    2
  5. Др.Кон уопште није лекар, он не лечи, он смишља и рачуна бројке, иако није математичар, па ни економиста, он предвиђа а није баба Ванга и увек предвиди погрешно. Он пацијента видео није, а камоли излечио. Он се меша у Право и законе а правник није. Права подређује медицинском еснафу а све друге еснафе подређује медицинској узурпацији права. Он се можда разуме и у друштвене односе?? Као крава у латински? Он вређа таргетира и етикетира нормалне људе који живе свој живот и не мешају се у његов, назива их антиваксерима. Воли да вређа али не воли да њега вређају тако што га упоређују са нацистичким колегом који такође није допуштао право избора својим “пацијентима”, оним које је сам промовисао у пацијенте, а није им нешто давао ни слободу кретања. Не, нема ту неке сличности. Уопште нема.
    И како ће др.Кон да сачува животе? Тако што има амбицију да нам не допусти да живимо ( боље је да умремо од мера да не бисмо умрли од короне ), ни да се крећемо, ни да обављамо основне животне активности, тако што нас уцењује и прогања у сопственој земљи и крши Устав и законе? Овакав терор и јавно ширење панике још не видесмо. Је л др.Кон уобразио да је наш тутор? Је л ико из владе уобразио то исто? Ако јесте да ли да дођемо да вас разуверимо? Дакле далеко је већа опасност од неинтелигентних мера него што је од короне (смртност од короне мања од 1% а и толика не би била да није њихових штетних метода).

    Шта фали да додамо мало интимног кућног домаћег разговора уз кафицу, између нас суграђана? Па ви сте г. Кон у нашој служби а не ми у вашој. Ви сте себи дали за право да улазите у нашу интимну и приватну сферу, у сферу нашег тела, иако то нисмо тражили од вас, па зашто сад одједном избегавате интимност?

    36
    3
  6. Подршка свима који протестују.И сама ћу им се пеидружити

    33
    2
  7. “Српско Стање ствари задржава право да обрише или не објави коментаре који садрже неумесне осврте на личност, приватан живот, увреде, претње, непристојан речник, било какву нетрпељивост или садржај који није у складу са законом…”
    Ово је извод из правила коментарисања. У готово свим овим коментарима др Кон је назван Менгелеом и упоређен с њим. Ако се неко упореди са једном од најмонструознијих личности нацистичког система и његовог “коначног решавања јеврејског питања”, ако се те увреде упуте Јеврејину, а уредништво Стања ствари то не сматра ни увредљивим, ни непристојним, ни изразом нетрпељивости, онда заиста нешто у свему овом озбиљно није у реду! Стање ствари је постало најомиљенији форум антиваксера, али покушајте да објављујете коментаре који ће ипак обуздати своју агресивност, антисемитизам у овом случају, који ће задовољавати макар обзире елементарне пристојности. Чудно је и то, што Стање ствари не сматра за увредљиво када се неком каже “да масно лаже”, па не обрише такве коментаре. Рекло би се, што агресивније и непристојније, утолико боље! Узгред, један мој коментар обрисан је само због тога што сам указала на, нажалост, потпуно очигледну неписменост радника на РТС! Уважавам, вероватно нисте желели да се замерите, али би се ипак требало у првом реду држати својих правила! Наиме, оно моје није било увредљиво и нетрпељиво, Напротив, забринула ме је неписменост у највећој медијској кући!

    1
    36
  8. Што је згодно имати порекло у које можеш да се бусаш по потреби!

    Ја сам рецимо о пореклу дотичног и његових сарадника/ца из кризног штаба размишљао једино кад су се усуђивали да говоре о верским празницима и, да се разумемо, нисам могао ни тада да их сврстам ни у шта, ни верски ни национално. Тада се у порекло нико није бусао ?!?

    Не бих да ме неко погрешно разуме, да помисли да ми је на врх језика реч ‘изроди’, па ћу зато радије искористити чувену синтагму да су они пре припадници ‘ниједног народа’.

    Што се паралеле са нацистима тиче спорно ли је кад се са њима пореде рецимо дела ‘јеврејских’ руку а није кад су ‘српске’ руке у питању? Хоћемо ли сада због ове безграничне будалаштине поред живих почети и мртве да делимо? Има ли краја? Има ли одговора на питање ког су порекла припадници ‘ниједног народа’?

    19
    3
  9. @ Salus
    Vrlo je interesantna briga za ‘jednog Jevrejina’ koji je to samo po ocu (što oni ne priznaju) i koji neprestano ukazuje da su sve dosadašnje mere “polovično rešenje” verovatno očekujuću takav nivo mera za nas koje će proizvesti “konačno rešenje”, dok na primer nikome od provaksera ne smeta progon drugog Jevrejina onog koji ne vređa i čak brani naša i svoja prava – dr. Blumenau. Ta želja jedne strane da vređa i etiketira a da ne bude uvređena, da uskraćuje slobodu i prava drugima, a da bude slobodna, da se meša i tuđe lične živote a da ostane nedodirljiva, da proganja a da ne bude odagnana, da seje zlo a da žanje dobro, je čista psihopatologija. Upravo Jevreji u Izraelu i jesu meta i žrtve globalističko vaksersko koronaške agende te je pomenuti gospodin izdajnik te svoje nacije kojoj pripada po ocu. Ali je izdajnik i nas koji smo toj naciji uvek pomagali. O aferi iz 2009 da i ne govorim.

    30
    3
  10. @ Salus
    Њега нико није критиковао, а још мање нападао, зато што је Јеврејин, додуше само по оцу што се код Јевреја не рачуна, већ зато што крши Устав и Законе, баш као и остали чланови кризног штаба који нису Јевреји, баш као и сви други промотери ове међународно злочиначке пандемијске агенде.

    27
    3
  11. @ Ana
    A što Vi smatrate da je u pitanju briga za jednog Jevrejina? Uopšte nije akcent na tome, nego na neverovatnim uvredama kojima su izloženi dr Kon i dr Tiodorović! Tako lako se izriču najteže uvrede, a kada je u pitanju dr Kon, one deluju još ružnije, s obzirom na njegovo (kako kažete, ne sasvim čisto!?) poreklo. Zar je po Vama opravdano, pristojno i civilizovano, da se on i dr Tiodorović nazivaju Mengeleom i ustašama?. A Vama je vrlo interesantno što se nekom to ne dopada! Valjda ne smatrate da je normalno i prihvatljivo vređati ljude najtežim uvredama koje se mogu uopšte smisliti? Kona ste osudili kao dvostrukog izdajnika, a kakav je Mengele dr Tiodorović?! Nije izdajnik čak dvaju naroda, bar ga još niste proglasili, makar za jednog?
    Oni, jadni, vidite, žive u zabludi da nešto o medicini znaju, kao što očigledno, po Vama, u teškoj zabludi žive i milioni lekara širom sveta. A da ljudi greše, to je odavno poznato, samo se grešnicima i prašta! Možda će se i ovog puta to pokazati, ali ne treba zaboraviti da mogu grešiti i jedni i drugi, pa ipak razmisliti pre nego što se baci prvi kamen i izrekne najteža osuda! Znate kako su u istoriji osuđivani izdajnici naroda i države!?
    Inače, interesantno je u stvari to što niste primetili koliko antisemitizma danas kod nas ima; u narodu u kojem ga nikada nije bilo i koji kao da zaboravlja šta je njemu činjeno, i šta mu se i danas čini, pa je to utoliko teže razumljivo.

    1
    26
  12. @Salus
    Gosođo zar je za vas pristojno da se velika većina građana koji plaćaju tog istog Kona i tog Tiodorovića i u čijoj su obojica službi nazivaju antivakserima, targetiraju, obeležavaju, vređaju, ponižavaju, da se optužuju za smrti vakcinisanih, da im se javno želi bolest i smrt, da im se preti i da im se otimaju osnovna Ustavom garantovana i neotuđiva prava, prava obavljanja bazilčnih životnih aktivnosti što je potpuno nalik tretmanu u konc logoru kojim je rukovodio i Mengele. Ako smatrate da je to u redu onda možete smatrati da je u pitanju antisemitizam ***** **** **** ***.

    25
    3
  13. Наравно, поређење др Кона са др Менгелеом није адекватно. И не само зато што др Менгеле није био Јеврејин (ни Halbjude).
    Др Кон би се могао упоредити само са неким од капоа из Аушвица – са људима који су били Јевреји (или Halbjude), и који су од стране нацистичког режима постављани као надзорни орган над сународницима суб-људима.
    И који су, када је наступило ослобођење, углавном бивали зубима заклани од стране преживелих сународника, у знак захвалности за сва добра која су им учинили за неколико година нацистичке окупације.
    Данашњи историчари нису тако једнозначни као што су били судеоници историје, па више нису сасвим сигурни шта су капои били – “Колаборационисти, извршитељи злочина, или жртве?”.
    https://sydneyjewishmuseum.com.au/news/kapos/
    Са тим куртоазним бенефитом сумње можемо и ми да третирамо нашег милога капоа, др Кона.

    29
    4
  14. Срамно је да се тако олако избацују најгоре увреде – да се проглашавају за најгоре нацистичке злочинце, за Менгелеа, за нацисте, усташе, капое људе који раде свој посао, који су у својој струци стекли углед!? Човека који је пореклом Јеврејин! Припадника народа који је највише страдао управо од оних за које га ви сада проглашавате? Припадате вероватно, српском народу, који је и сам искусио слично, у којем никада није било антисемитизма! А због чега – угрожена су вам људска права!? Имате право на своје мишљење, наравно! А то што су антиваксери увређени јер неко сматра да је то примитиван став, па их критикује, и критичари ваљда имају право на мишљење! Имају ли др Кон и др Тиодоровић такође људска и грађанска права? Имају, и могли би врло лако да их одбране, на начин законит и уобичајен у цивилизованом друштву. Али вероватно неће то учинити, они су господа, а и лекари су, па разумеју разлоге и мотиве ових напада, иако ни једном није то струка. Мада, може то неком другом пасти на памет – што рече она стара пошалица: кад је бал, нек је бал! Они који се позивају на устав и закон, само треба мало да их прелистају, па ће се уверити да се не могу некажњено и то на тако чудовишан начин људи вређати! А то би баш био бал – Менгеле, нациста, усташа, капо, што рече неко недавно, читав шведски сто!
    Уживајте у својим изливима мржње, ако вам то олакшава и улепшава живот, надајте се да лекари немају времена да читају шта о њима мислите, да су нацисти и остало, и гледајте да се не разболите – ко ће вас лечити, поред толиких нациста и Менгелеа!

    2
    15
  15. Шта је срамно и ко ће се срамити, видећемо у онај Дан.
    А «људи који само раде свој посао» били су и др Менгеле, и капои у Аушвицу, и Жиле Фригановић. И њих нико не вређа, ако нисте приметили. Ја сам управо нагласио да се др Кон никако и ни по чему не може смислено упоредити са др Менгелеом – да не бих неумесним поређењем увредио ни др Менгелеа (који је био леп мушкарац и озбиљан научник – и cum laude докторант), ни др Кона (којем из разумљивих разлога смета неадекватно поређење са аријевским нацистом).
    Али, када већ сами јеврејски народ признаје историјску институцију капоа и открива њихову срамну улогу у холокаусту, зашто би и гојима било забрањено (или «срамно») да размишљају у аналогним категоријама? Ко заборави историју, понавља му се као фарса (и на то нас подсећа искривљено лице др Кона, скривено иза маске у конц-театру апсурда).
    А скичање о «антисемитизму» ту служи да само да прикрије тиху истину: просечни капо у Аушвицу и Бухенвалду имао је власт над животом и смрћу неколицине хиљада затвореника. Др Кон, капо е-медицинског логора «Србија» егзерцира своју власт над целим једним многомилионским народом. И однекуд има власт да нам свима поручи да «ковид пропуснице морају да постоје 24 сата, па нек се окупља ко хоће и где хоће» – односно да суспендује и устав и елементарну слободу кретања, свима додељујући и тражећи аусвајс.
    Управо то су чинили његови сународници и колеге капои у оним гетоима, у време оно. А ми, гоји-«антисемити», треба да се стидимо због тога? Важи.
    А ко ће нас лечити? Па др Шеклер, наравно – гојим су стока која говори, стоку лече марвени доктори.

    14
    3
  16. @Salus
    О да, значи “главни” проблем је да се вербално не увреди онај ко срамним (не)делима и речима вређа цео наш народ и нашу интелигенцију и самовољно узурпира права и Устав. Неће бити да је то проблем. Неће бити да је проблем у жетви посејаног зла, већ у претходној сетви истог, колико и у одсуству правне државе и одсуству њеног једнаког Уставом гарантованог третмана за све своје грађане у чијој је служби.

    3
    3

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading