Радмило Јанковић: Нека антиваксери дођу у интензивну негу без заштите, са Павловићевом машћу и витаминима…

Антиваксери се поносе тиме да нигде и никада не носе маске и да се не придржавају никаквих мера, изјавио заменик директора Клиничког центра у Нишу

Радмило Јанковић (Извор: НСПМ)

Заменик директора Клиничког центра у Нишу упутио је оштру поруку антиваксерима који се буне против ковид пропусница и прете лекарима који се залажу за вакцинацију. Он их позива да дођу у ковид болнице без икакве заштите и да тако одбране своје сулуде теорије.

„Покупио бих све из те гомиле и послао у интензивне неге, да морају да лече. Нека се намажу Павловићевом машћу, нека оду тамо без маски, без заштитних наочара, нека нам докажу своје тврдње. Обавезно Павловићеву маст да ставе, витамине да попију и да се сунчају, па онда нека дођу да нам докажу те болесне теорије“, каже доктор Радмило Јанковић поводом претњи и протеста антиваксера који су претили и вређали испред станова у којима живе др Предраг Кон и Бранислав Тиодоровић.

Наш саговорник у чиновима антиваксера види понижавање лекара и сестара из црвених зона.

„Они дезавуишу и негирају да ти људи уопште тамо нешто раде и да некога лече. То више није ствар личних слобода, нити питање вакцинације. Они се поносе тиме да нигде и никада не носе маске и да се не придржавају никаквих мера, док лекари и сестре скапавају радећи и сахрањујући у тим болницама десет или више људи на дан“, огорчен је др Јанковић.

Оштру поруку антиваксерима данас је послао и министар здравља Златибор Лончар, који им је поручио да – уместо испред стана др Кона – протестују испред његовог.

Опрема: Стање ствари

(Нова/НСПМ, 26. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

6 replies

 1. Хвала Стању Ствари што уредно биљежи овакве иступе. Нека остане писани траг.

  Једног дана, када ово лудило прође – а проћи ће, треба да остане записано ко је био на којој страни.

  35
  2
 2. Нико није рекао да се у ”црвеној зони” може без заштите, то је подметање
  ваксера ”антиваксерима”!
  Зна лик са слике да обичне хируршке маске не штите од вируса, већ само и
  само од бактерија, и зато те маске и не треба ности, већ прописане, али
  нимало јефтине којих, узгред буди речено, и нема у слободној продаји.
  Зна лик са слике да ни вакцине не штите од заражавања, а ни једном речју
  не помиње лекове за превенцију?!

  И овај лик призива грађанске сукобе и немире, шири панику и страх!
  Зашто?
  Ускраћивањем лекова за превенцију, свесно се подстиче ширење заразе.
  Избегава стручну расправу са колегама из струке који су другачијег мишљења,
  а сви су завршили исти факултет и имају неко радно искуство.

  35
  3
 3. Kakav je ovo doktor? Sa podsmjehom govori o jačanju prevencije uzimanjem vitamina. Šta on misli da vitamini nisu korisni? Nadalje, takođe sa podsmjehom govori o sunčanju. Zar kao ljekar nije čuo, a trebao je naučiti, da se vitamin D formira u organizmu pod uticajem sunca. On se sprda sa ovim. E, moj doktore !
  Svako od medicinskih radnika koji se žali što ima posla sa zaraženim pacijentima je u osnovi promašio profesiju. Trebalo je da idu u fitnes trenere, koji imaju posla sa zdravim ljudima, možda malo punijim, ali zdravim…Bilo je grđana, pomalo drčnih, koji su se nudili da idu na kovid odjeljenja da pomažu oko pacijenata bez maski, ali ih niko nije posebno pozvao. Uostalom zašto bi neko mimo zdravstvenih radnika radio njihov posao. Očito je da je ovaj doktor ima manjak humanosti i empatije, pa prijeti zaražavanjem i smrću svadbarima…Užas!

  35
  1
 4. Јел овај кандидат за министра у нашој влади или за неко високо место у СЗО

  29
 5. Свекрва је била позитивна на Ковид.Сви смо били заједно у кући, без изолације, без маски.Хвала милом Богу нико се нијје разболео.А ви докторе ваљда и јесте здравствени радници да бисте били са пацијентима.Да ли сте можда размишљали некада како је путарима, пољопривредницима,рударима… на њиховим радним местима.А не жале се.

  32
 6. Treba da budeš opasno plaćen pa da NE VIDIŠ DA VAM VAKCINE NE RADE !!!
  Obične maske su budalaština, kroz njih komarac prodje a neće virus, jel ?

  20
  1

Оставите коментар