Златибор Лончар: Троје предводника антиваксерског лобија у Србији умрло од короне

Како вама делује када вам неко каже да вакцине нису добре и да корона вирус не постоји, а онда се они разболе, да нису вакцинисани и умру, рекао министар здравља

Златибор Лончар (Фото: Танјуг)

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да је пре две недеље троје “предводника”, како је казао, антиваксерског лобија у Србији преминуло од последица заразе корона вирусом.

„Како вама делује када вам неко каже да вакцине нису добре и да корона вирус не постоји, а онда се они разболе, да нису вакцинисани и умру. То је вам је у најкраћем мој одговор“, рекао је Лончар на конференцији за новинаре у Клиници за психијатријске болести „др Лаза Лазаревић“ у Београду.

Златибор Лончар: Антиваксерима не би требало давати простор у медијима

Министар је нагласио да ће епидемија трајати годинама без јединствене борбе и ако се буде давао медијски простор људима који шире дезинформације.

Председница Савета Регулаторног тела за електронске медије Оливера Зекић изјавила је на истој конференцији да РЕМ није изрекао ниједну меру медијима у чијим програмима су промовисане дезинформације о епидемији корона вируса.

Опрема: Стање ствари

(N1, 10. 09. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

6 replies

  1. ”Златибор Лончар: Троје предводника антиваксерског лобија у Србији
    умрло од короне”
    Који су то антиваксери?
    Ако имаш смелости, и сасвим си сигуран да су умрли од короне, доказано
    обдукцијом – објави њихова имена!

    46
    2
  2. Г. Лончар је срамота за Србију

    Тај човек је толико неспособан, да није у стању да смисли ништа сувисло. Тако и ову лаж, да је пре пар недеља умрло неколико антиваксера, није смислио он већ је то преузео из западних медија – у Немачкој, Енгледкој, УСА итд. На, Западу су још бескрупулознији од Лончара, јер они поткупљују инфициране људе у болницма, да се лажно и јавно декларишу као фанатични антиваксери, који се кају због тога. Таквим лажима Лончар само подрива поверење људи према владајућем режиму.

    Осим тога министар здравља Лончар је оличење за грубо непоштовање лекарске етике, јер је прошле године у једној ТВ емисији објавио садржај медицинске дијагнозе једног нашег познатог глумца, износећи да се овај подвргао операцији продужења пениса – лично сам гледао ту емисију! Уз то је вређао и застрашивао пацијента наговестивши, да постоје снимци пацијента пре и после операције са пенисом од 7 цм – јер медицина није тренутно у могућности да уради више! Срамотно да срамотније не може да буде, јер је Лончар – та карикатура од министра – бацио под ноге лекарску етику, право и устав. Нажалост тај кочоперни глумац, који је пре те изјаве тврдио да неће изаћи на изборе, уместо да тужи Лончара, променио је мишљење и изишао на изборе.

    Таква злоупотреба службеног положаја би у свакој европској земљи одвела сваког лекара (а да не говоримо о министру) на вишегодишњу робију. Осим тога морао би да плати тешко оштећеном пацијенту милионску суму (у еврима) као отштету. Али, у Србији не важе право ни устав.

    Лончар следи Вучићев мото – корисна лаж је корисна у остварењу политичког циља. Том човеку ништа не треба веровати а надам се да ће једног дана бити судски процесуиран за своја недела.

    Др Миодраг Кулић, теоријски физичар

    27
    1
  3. Како вама изгледа да онај који промовише вакцинацију и приморава друге да се вакцинишу, a и сам се вакцинисао, на самрти од короне сазна да је Бил Гејтс признао да је спреман да плати за откуп своје деце милијарду долара, јер би у супротном његова отета деца била вакцисана и враћена у породицу?

    13
  4. Zabrinjavajuce ! Da tim nesretnim ljudima nije pomognuto da umru?

    13
  5. За овакву изјаву и без објављивања имена морало би да га по службеној дужности нагна барем неколико надлежних, ових од скора накалемљених, про-форма заштитно-прогонитељних органа.
    Органи што постоје од раније до сад су ионако требали да реагују тако да нису за рачунати на њих.

    Имена ће, ако особе уопште постоје, свакако довека остати тајна али ако би неким чудом била објављена пала би барем још нека озбиљна тужбица.

    Што се самог лобирања као појаве тиче ово је лупетање на ивици могућности поимања које само показује којим се квалитетом дотични уопште кандидовао за било какву државну функцију, апсолутног домета као Јоргованкино „Александре, да ли те је достојан овај народ“? само у другу страну.

    За кога би и у чије име они (име да им не помињем) лобирали и код кога?

    Покушајте да замислите било кога да лобира рецимо код овог министра или код ово друго двоје које поменух. А тек код осталих чланова Владе или припадајућих јој посланика? Ипак, боље не покушавајте: свако лобирање претпоставља интегритет, поткупљив али какав-такав интегритет, а ту је и питање господара и датих им обећања. Неке ствари су ипак незамисливе.

    О другом квалитету дотичног сама за себе говори чињеница да ово уопште није његова мисао.

    Површним праћењем неколико насумице одабраних страних медија лако се утврђује да се, до нивоа лошег превода за чланове Кризног Шваба (пардон Сороша), потпуно исте полуидиотске изјаве врте и овде и на другим меридијанима уз дан-два кашњења или предњачења. Срећа наша да бар наше медије имамо, као што су ето Naša und (H1)N1.

    18
  6. У психијатријској клиници Лаза Лазаревић новопридошле пацијенте шишају на ћелаво и везују голе за кревете. Толико о министру, установи и њиховој медицини. Изјава је беспризорна и гнусна лаж и ако неко треба да буде кажњен за изношење дезинформација то је први он и званични медији.

    12

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading