Златибор Лончар: Антиваксерима не би требало давати простор у медијима

Нисам стручњак за друштвене мреже, али сам видео да су такве забране већ увели или најавили на Гуглу и на Твитеру, казао министар здравља

Златибор Лончар (Фото: Танјуг)

Министар здравља Златибор Лончар предложио је да се на друштвеним мрежама у Србији уведе забрана емитовања порука против вакцинације становништва.

Одговарајући на питања посланика у Скупштини Србије, министар је казао да антиваксерима не треба давати простора у медијима и на друштвеним мрежама јер како је рекао, не постоји ниједан доказ да се људи не вакцинишу против вируса корона.

„Нисам стручњак за друштвене мреже, али сам видео да су такве забране већ увели или најавили на Гуглу и на Твитеру. Људи, само се држите чињеница и вакцинишите се“, навео је Лончар на чије се излагање надовезала министарка правде Маја Поповић која је најавила да ће тужилаштвима упутити „посебан апел“ да реагују на „ширење лажних вести“ на друштвеним мрежама, али и у медијима.

„Ширење лажних вести је кривично дело и на нама је да поступамо по закону. На надлежним тужилаштвима је да реагују на лажне вести и на све што се у том смислу догађа на друштвеним мрежама па и у медијима“, рекла је министарка правде.

Ана Брнабић: Антиваксери хоће потврде како би путовали

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да су на масовном пункту за вакцинацију на Београдском сајму два волонтера убацивала у систем људе који се нису вакцинисали да би добили потврду о вакцинацији, да би могли да путују.

„Данас имамо савршен информациони систем, ми одмах можемо да запазимо такве махинације. Данас су две особе приведене од стране МУП-а, које су радиле као волонтери на Београдском сајму, на пункту за масовну вакцинацију, зато што су у договору са неким другим људима њих убацивали у систем као да су вакцинисани, штампали им потврде и о вакцини и ревакцини, да ти људи апсолутно нису били вакцинисани“, рекла је Брнабић.

Ана Брнабић

Она је рекла да су антиваксери желели потврду да би могли да путују и истакла да је то озбиљно кривично дело.

„Једној особи је већ узета изјава. Друга особа је тренутно у полицијској станици и узима се изјава, али немојте то да радите. Ово није та Србија где су такве махинације могуће“, истакла је она.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Н1, 25. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

1 reply

 1. За ”Ковид” власт је упутније да људи износе своје ставове о вакцинацији преко
  друштвених мрежа, него да то , масовно, изражавају на улици!
  Власт стално промовише дијалог као начин комуниације, а о вакцинацији, која
  није законски обвезна, тражи забрану?!
  Власт би да стави масаку на лице дијалогу о вакциацији преко друштвених
  мрежа, а о истополним браковима и даљој педе*изацији друшва тај ”дијалог”
  подстиче?

Оставите коментар