Мирсад Ђерлек: Одвајање вакцинисаних од невакцинисаних није дискриминација

Озбиљно се размишља о ковид пропусницама о којима очекујем да ће бити речи на следећој седници, рекао државни секретар у Министарству здравља

Седница Кризног штаба (Фото: Танјуг/Зоран Жестић)

Државни секретар у Министарству здравља Србије Мирсад Ђерлек изјавио је да је извесно је да ће Кризни штаб увести две нове мере за сузбијање пандемије корона вируса – увођење ковид пропусница и смањење броја људи на окупљањима.

Ђерлек је за Блиц рекао да је држава све урадила и све чини да заштити своје грађане, али да не може сама, и да је неопходна већа колективна одговорност, односно да се грађани у што већем броју вакцинишу и да се подигне колективни имунитет.

Валентин Катасонов: О зависности стопе вакцинације и броја заражених

„Сада нам треба 80 одсто вакцинисаних. Бићу искрен, озбиљно се размишља о ковид пропусницама о којима очекујем да ће бити речи на следећој седници. Такође, биће редукован и број људи на окупљањима“, рекао је Ђерлек.

Он је додао да се не слаже са оценама да је реч о дискриминацији, да се одвајају невакцинисани од вакцинисаних, јер је држава већ показала да није за дискриминацију чим је допустила да вакцинисање буде добровољно.

„Оно што би се само тражило јесте или да сте вакцинисани, или да сте прележали ковид или да само пружите неки доказ да нисте заражени, то је све“, каже Ђерлек.

Опрема: Стање ствари

(N1, 7. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

10 replies

 1. Odvojiće nas “prirodna selekcija“ u naredne 2-4 godine.

  12
 2. Политички агитатор др. Ђерлек
  изгледа није схватио, да је цео Кризни штаб (укључујући и њега) изгубио поверење људи. Начин да се убудуће избегну њихове грешке везане за КОВИД-19 је, да се изабере нови штаб – и то с људима моралног и научног интегритета. А, Кризни штаб нема управо то.

  Сетимо се само да су др.Кон и др Тиодоровић волшебно избегли суђење као главни кривци за набавку великог броја потпуно непотребних вакцина против свињског грипа 2009. Тиме су нанели Србији милионске (у еврима) штете. Народ је одбио да се вакцинише и свињски грип је убрзо нестао из Србије! Ко може данас да верује овим морално-научним грешницима? Вероватно ни најближи сарадници!

  И у случају КОВИД-19 ова двојица и остали су агитпроповски и без научне подлоге хистерично, али крајње неуверљиво, тврдили да се вакцинацијом постиже имунизација људи преко 90% – за све типове вакцина. Сада свет зна, да нису довољне ни три, ни више ових на брзину склепаних квази-вакцина. Међутим, набеђени стручњаци из Кризног штаба ових дана релативизују претходне ставове о апсолутној и безпоговорној вакцинацији, тврдећи да вакцине имунизују људе само на кратко време! А данас вакцинисани не само да се масовно заражавају већ умиру и тешко обољевају – случај Израела и др.

  Али светски вакцинални-лоби (уз њега се шлепује и однарођени Кризни штаб) је нашао „спасоносну“ формулацију како да завара невакцинисане – мада вакцина против КОВИД-19 не имунизује људе, она им омогоћува да лакше преболе инфекцију него невакцинисани! И сада се очекује од народа да се масовно вакцинише после овакве бламаже и преваре.

  Напомињем, да су српски политичари и Кризни штаб, пре свега због својих болесних политичких амбиција и похлепе, починили злочин, боље рећи геноцид, према сопсвеном народу, јер су га ставили у позицију покусног кунића фармацеутске мафије. Људе су третирали горе од стоке, јер су их присиљавали да потписују документа да вакцину примају на сопствени ризик.

  Вакцинација, под претпоставком да су вакцине праве а не ове склепане, би имала већи успех, да је макар држава стала иза својих грађана – ако већ фармацеутска мафија није, тако што би гарантовала материјалну компензацију за смртне случајеве и обољења настала услед вакцинације. Уместо тога они су понудили народу Вучићеву мотивациону флоскулу после његовог гротескног вакцинисања (ако га је уопште и било?) у неком селу у Србији – “ … Примио сам данас вакцину. Одлична је и ништа не боли!“. Смешно да није трагично, јер овако се не мотивише ни у вртићма, а последице су поразне с много оболелих и мртвих!

  Данас режимске новине спинују информацију, да је контраверзни Хепи-новинар Миломир Марић оболео од короне упркос двострукој вакцинацији. Уверен сам да ће се Марић брзо опоравити – што му најискреније желим, То ће наравно режим и Кризни штаб искористити да потврди свој нови губитнички мотивациони мото – вакцина га није имунизовала али му је омогућила да симптоми болести буду благи. Међутим, његов опоравак ће бити успешан само зато јер је на време открио инфекцију и примио важан лек – нажалост не каже се који. Врхунски и критички настројени лекари (назовимо их вакцино-скептици) који су до сада излечили на стотине хиљада људи – при рано откривеној инфекцији, користили су лекове „хлорокин“ и „ивермектин“, које је Светска здравствена организаија ставила на црну листу а с чиме су се сагласили и наши „врхунски“ лекари!

  У овом хаосу обмана, манипулације лажи (од стране ваксера али и примитивних и необразованих антиваксера) аутор овог коментара заступа став једног вакцино-скептика а којег се придржава велики број школованих и слободно мислећих људи Он подразумева, да ако је потребно треба примити искључиво доказане вакцине, које су као и раније доказано поузадне вакцине прошле све неопходне и прописане фазе медицинског и фармаколошког испитивања.

  Док се таква вакцина не појави вакцино-скептични аутор (овог коментара) ће остати навакцинисан. Притом ће свакако водити рачуна о превентиви при чему би требало: (1) носити заштитну маску у затвореној просторији (у Немачкој је то тип FFP2) – моје колеге физичари су ме убедили својим експериментима да је њихова ефикасност бар 70%; (2) избегавати велике скупове с великом концентрацијом људи; (3) често проветравати просторије у којој се борави; (4) бар једном недељно, или боље на пет дана, правити брзи тест (није ПЦР !) – на тај начин се рано открива инфекција. Ко нема новац, тест би требало да уради бар један укућанин; (5) не избегавати супермаркете где се држи одстојање од 1-2 м, али избегавати њуде који кијају и кашљу. (Пошто капљице са вирусима бивају и у просторијама са мало људи (који не кашљу и не кијају често) али малог интензитета, тада је у принципу могуће да после извесног времена, примајући те мале дозе вируса, стекнете и имунитет на КОВИД-19!); (6) јачати имунитета организма – уносити јаче дозе D-витамина (2 x 2000 јединица), B и C – витамин, Zn (цинк), Q10 коензим – бар 100-200 милиграма дневно; (7) у случају инфекције одмах се јавити лекару и тражити лекове „хлорокин“ или „ивермектин“ или неки сличног дејства …. Још од боравка у Русији аутор „тамани“ кефир „Калинка“ – ако ништа добар је макар за пробаву, мада кажу да кефир чини људе на Кавказу дуговечним. Ова горња правила није аутор измислио, већ су настала после консултација с правим специјалистима.

  Др Миодраг Кулић, теоријски физичар

 3. Tzv. Krizni stab nije napravio nikakve greske, vec je radio prema direktivama jednog skrivenog svetskog (zapadnog) organizma koji iste zadatke prenosi svim drzavama. Ako se uporede mere i slogani „kriznih stabova“ u svim drzavama zapadnog sveta primecuje se koordinacija.

  Francuska je bila kupila 2009 za milijardu evroa vakcina protiv svinjske gripe, koje je morala de ustupi drugim korumpiranim vladama, posto svinjske gripe nije bilo i posto se niko nije hteo vakcinisati.

  11
 4. Јавно заговарање и позивање на дискриминацију је кривично дело. Дело дискриминације је учињено ако се једној групи људи (невакцинисанима) поставља услов (тестирање) које се не тражи од вакцинисаних да би остварили право кретања. Ако би вакцина била услов кретања и остваривања других права онда је то такође дискриминација која једној групи ускраћује право кретања на основу личног својства. Стечен ниво основних људских права који се по Уставу не сме умањити не може се суспендовати ни ванредним стањем а члан 25 важи чак и у ванредном стању. Тестирање као и вакцина је исто што и медицински оглед дакле по Уставу мора бити добровољно. Ниједно основно право као нпр. слобода кретања не сме бити условљено нарушавањем телесног интегритета нити сме бити предмет дискриминације.

  14
 5. Зашто се становништву не саопштавају могући лекови који превенирају
  оболевање од корона вируса, ублажавају симптоме и одласке у болницу?
  Рецимо: зашто се не сугерише ИВЕРМЕКТИН, који су, својевремено,
  препоручили др проф, Несторовић, др проф. Нада Костић и други,
  него се упорно намеће вакцинација, и то у току повећаног заражавања,
  што је нонсес, јер се у току пандемије вакцинација не врши, или се
  започета прекида до смиривања „пандемије“?
  Злонамерно се наставља са вакцинацијом и тако, намерно и планирано,
  разбуктава заражавање/инфицирање становништва?!

  У вакцинама се, између осталог, налазе и извесни сајстоци вакцина против
  “свињског грипа“, па је нејасно како др Ђерлек те вакцине пропагира људима
  исламске вероисповести – муслиманоима?!

 6. У једном је др. Ђеврек у праву: „да се одвајају невакцинисани од вакцинисаних“ није дискриминација но је сегрегација.

  Дискриминисни су и једни и други, ценим, али што би се ико око тога бактао кад за ту процену постоји надлежни орган. Пази сад брале: државни а „нeзaвисaн, сaмoстaлaн и спeциjaлизoвaн … фoрмирaн нa oснoву Зaкoнa o зaбрaни дискриминaциje из 2009. гoдинe“; речју: Пoвeрeник зa зaштиту рaвнoпрaвнoсти (http://ravnopravnost.gov.rs/ko-smo-i-sta-radimo/) са све дефиницијом (http://ravnopravnost.gov.rs/diskriminacija/sta-je-diskriminacija/). Орган бато, Бранкицин. Да се зна.

  Разним се јадом Бранкицин орган забавио али по овом питању из своје (еј !!!) специјализације ћути ли ћути. И сад се нико други но Ђеврек нашао да га потегне, да нарушава симфонију државних органа.

  С друге стране, куд се Бранкицин орган не оглашава по питању Ђеврека биће да ту дискриминације заправо нема а за сегрегацију ћемо већ да видимо. Има ли у овој држави, осим Бранкициног, још неки орган за такав случај?

 7. @Има ли га у држави
  Овде нисте у праву јер Повереница Бранкица Јанковић се огласила тим поводом и објаснила да је условљавање вакцинацијом дискриминаторско понашање:
  https://stanjestvari.com/2021/03/26/brankica-jankovic-vakcinacija-se-ne-sme-zahtevati-kao-uslov-za-ostvarivanje-bilo-kog-prava/

  3
  1
 8. @Ви

  Памтим то као да је било данас, хвала на корисном подсећању.

  Део предметне полиране изјаве из марта се У КОНДИЦИОНАЛУ односио на то да се дискриминација „не сме допустити“. Са пар примера поткрепљено је и шта би све акти дисриминације спрам вакцинисаности МОГЛИ БИТИ.

  Између осталог: „Да би неком моглa да се тражи потврда да је вакцинисан, како је напоменула, то мора бити прописано законом, а Србија нема такав акт.“ Такође и: „Акт дискриминације би био када бисте ви захтевали вакцинацију као услов за остваривање било ког права“,

  Није да очекујем ишта племенито од предметног органа, ко прочита оно /ko-smo-i-sta-radimo/ а тек /sta-je-diskriminacija/ не мора ни да буде обавештен шта заиста ради у пракси (да се зна.).

  Тек, кондиционал и „би могло бити“ из марта претворише се у свакодневицу тако да се предметна изјава се у слободној интерпретацији може посматрати као својеврсна најава репертоара текуће дискриминације. Нарочито ако се после ње шест месеци о томе ћути.

  А дискриминисани су, да поновим, и једни и други. Сегрегација је у припреми.

 9. „Ђерлек је за Блиц рекао да је држава све урадила…“

  … дозволила концерт Вреће и сл.

  … обезбедила тестове по дуплој цени

 10. @Др Миодраг Кулић
  Уз дужно поштовање морам приметити да решење није у неком другом и бољем кризном штабу већ у укидању такве недемократске, неизабране, наметнуте и непотребне творевине, чија сврха је да институционализује, генерише и кондиционира кризу, јер је криза њихова једина сврха постојања, и једини ресурс утицаја, новца, и контроле коју су сами себи наменили на наш рачун а чега се неће одрећи мирним путем. Дакле ми смо ту не само да служимо кризном штабу који нама апсолутно не треба, већ и да своје животе меримо према њиховим потребама и да сва права као и право на живот подредимо чак и жртвујемо њиховим мерама и изговорима за мере. Ова лица просто морају да идговарају пред лицем правде.

Оставите коментар