Немачка министарка поднела оставку због оптужби да је плагирала докторат

Због расправе о њеној докторској дисертацији, немачка министарка за породицу Франциска Гифеј поднела је оставку

Франциска Гифеј (Фото: REUTERS)

БОН – Савезна немачка министарка за породицу Франциска Гифеј (СПД) поднела је оставку због оптужби да је њена докторска дисертација плагијат, преноси данас Дојче веле.

У Савезном министарству за породицу потврдили су да је министарка Гифеј своју одлуку саопштила на јутрошњој седници владе. Она је то образложила расправом о њеној докторској дисертацији. Очигледно је да Слободни универзитет у Берлину (ФУ Берлин) намерава да Франциски Гифеј одузме докторску титулу, о чему је већ писао недељник Фокус, наводи Дојче веле.

Сумње да се код њене докторске дисертације ради о плагијату појавиле су се у фебруару 2019. У новембру прошле године она је саопштила да више неће носити докторску титулу коју је добила 2010. године, јавља Бета.

Франциска Гифеј (43) је од 2018. савезна министарка за породицу. Од новембра 2020. је председница Социјалдемократске партије (СПД) у Берлину и носилац листе те странке за градоначелницу Берлина. Избори за градски/покрајински парламент Берлина требало би да се одрже истовремено са савезним изборима за Бундестаг 26. септембра ове године.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 19. 5. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Ма да ли је могуће ? Нека дође у Србију за председника владе.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading