Главни медицински званичник Модерне Тал Закс: Хакујемо софтвер живота (2017)

Узели смо  информацију, своје схватање ње и како се преноси у ћелији, и узели смо своје схватање медицине и прављења лијекова, и вршимо фузију то двоје, рекао др Закс

Илустрација: Humans Are Free

(Humans are free, 9. 3. 2021)

Др Тал Закс, главни медицински званичник Модерне, објаснио је 2017. године у разговору који је уприличио ТЕД начин дјеловања вакцине на основу информационе рибонуклеинске киселине (иРНК).

Према његовим ријечима, у посљедњих тридесет година „доживљавамо феноменалну дигиталну научну револуцију, и данас могу рећи да заправо хакујемо софтвер живота, и да то мијења наш начин размишљања о спречавању и лијечењу болести“.

Закс је објаснио да је људско тијело састављено од органа, а органи од ћелија.

„У свакој ћелији постоји информациона РНК, која преноси битне информације из ДНК у нашим генима у протеине, од којих смо заправо сачињени.

Тал Закс (Извор: Снимак екрана/Times of Israel)

То су кључни подаци који одређују дјеловање ћелије. Стога их посматрамо као оперативни систем.

Тако да ако бисмо то могли мијењати, ако бисмо могли додати или измијенити понеку линију софтвера, испоставља се да то посљедично прожима све, од грипа до рака.“

Закс је закључио ријечима:

„Шта ми заправо радимо? Узели смо  информацију, своје схватање ње и како се преноси у ћелији, и узели смо своје схватање медицине и прављења лијекова, и вршимо фузију то двоје. Сматрамо то информационом терапијом.“

Снимак (на енглеском, у трајању 10:14) можете погледати овде:

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Прочитајте јошCategories: Посрбљено

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Ljudi su izgnani iz raja jer su jeli jabuku, a pojeli su je zato sto im je djavo u obliku zmije(jer on nema svoj oblik tj. telo) rekao da ce tako postati besmrtni, da ce vecno ziveti. I dan danas covek trazi nacin da postane besmrtan. Jos uvek misli da ce uspeti to bez Boga. Gordo stvorenje!

    21
  2. Другим ријечима, играмо се Бога и залазимо у тотално непозанте предјеле без икакве свијести о томе какве ће посљедице то све имати.

    Овакве ствари обично нису добро завршавале у прошлости. Не видим да ће и овај пут нешто бити другачије.

    17

Оставите коментар