Бенјамин Нетанијаху: Израел завршио са пандемијом

Првом дозом вакцине „Фајзер-Бионтек” вакцинисано више од половине од укупно 9, 3 милиона становника

Брза и масовна вакцинација у Израелу (Фото: ЕПА ЕФЕ – А.С)

ЈЕРУСАЛИМ – Израелски премијер Бенјамин Нетанијаху изјавио је за Фокс њуз да је Израел прва земља у свету која је излази из пандемије корона вируса захваљујући брзој и ефикасној кампањи вакцинације.

Нетанијаху је рекао да се са зеленим пасошем може ићи у ресторане, позоришта, на спортске догађаје, оценивши да је јеврејска држава увелико завршила са пандемијом.

„Израел је био познат и сада је, као стартап нација. Од данас ће исто бити познат као земља вакцинације. Ми пружамо пример свету, врло смо поносни на то”, додао је израелски лидер, али је напоменуо да не мисли да је све готово и да ће се маске носити још извесно време.

Израел уводи систем обележавања вакцинисаних особа

Израелски медији наводе да здравствени званичници у Израелу не деле сасвим Нетанијахуово уверење, јер су упозорили да би нови сојеви вируса могли да наруше планове о брзом враћању нормалном животу.

У Израелу је првом дозом вакцине „Фајзер-Бионтек” вакцинисано више од половине од укупно 9, 3 милиона становника, а готово 40 одсто их је примило и другу дозу, више него у било којој земљи у свету, преноси Бета.

Нетанијаху је најавио да ће се економија вратити потпуно у колосек до 5. априла.

Он се нада да ће успешна вакцинација допринети његовој победи на општим изборима 23. маја.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 5. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Не излазе они ни из чега него су успешно спровели претварање земље у концлогор где су још успешније извршили сегрегацију, одвојили дебиле од паметних, тако да дебили на путу фо крематоријума имају прођу за експерименте, док не поцркају од пелц… пардон од „нових сојева“, а паметнима не дају да преживе систематским ограничењима. Али колективна тужба за злочине следи, нови Нирнберг.

Оставите коментар