НВО ЦПЦ: Опозиција да се прилагоди новим околностима ЦГ као окупиране земље којом владају квислинзи

Из тзв. ЦПЦ-а наводе да Црногорци никада нису били робови, па неће бити ни српски и светосавски

Мираш Дедеић са својим присталицама (Фото: ИН4С)

Усвајањем измјена Закона о слободи вјероисповијести, актуелна власт је Црну Гору довела у статус окупационе зоне Србије. Утемељила је правни основ за противуставни упис 50 квадратних километара црногорске територије са свим црквама и манастирима на државу Србију, саопштено је из ЦПЦ-а.

Тим измјенама руга се и црногорској историји, додају из ЦПЦ-а, дајући једној окупационој организацији, каква је Београдска патријаршија, статус историјске и домицилне цркве.

“Актери таквога чина, достојнога само квислинзима, треба да знају да су се о црногорско стијење обили Немањићки, турски, аустријски, Наполеонови, њемачки и италијански “валови” па ће и једне централнобалканске сељачко-земљорадничке земље као што је Србија”, поручују.

Из ЦПЦ-а наводе, да Црногорци никада нису били робови, па неће бити ни српски и светосавски.

“Знамо да је тај Закон окупациони акт у корист Србије, и према тој чињеници ћемо се равнати. Зато позивамо опозицију да се прилагоди новим околностима Црне Горе као окупиране земље којом владају квислинзи, и да напусти Парламент и настави борбу до коначнога ослобођења земље на ванинституционални начин. У противноме даће легитимитет самој окупацији, и послужити јој као декор за пропаст Црне Горе”, позивају из ЦПЦ-а.

Из ЦПЦ-а, су на крају позвали грађане да стану на крај просрпски оријентисаној владајућој већини.

“Што се црногорске цркве тиче она је носила свој крст и носиће га до судњега дана борећи се за слободу Црне Горе, Црногорску цркву као домицилну и црквену имовину у власништву црногорске државе. Грађани, на окуп, устајте у одбрану независности и суверенитета Црне Горе”, закључују.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 28. 12. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Kakvi likovi, Boze moj! I ovaj Dedeic, prodana dusa…s jednom nogom u grobu a nema straha Bozijeg. Sto nema straha, nego otvoreno bogohuli.

Оставите коментар