Слободан Антонић: Селебритији против вампир-Зоће (и вештице Љиље)

Аман, оставите Зорана Ћирјаковића на миру! Шта може да задовољи ваш лудачки култ? А да обећам да ћу да се окупам?

Слободан Антонић (Фото: Соња Ракочевић)

Најпре један увод – о мени.

Мој чланак о Динку Грухоњићу довео је до тога да још једном будем раскринкан. Горан Јешић оценио ме је као „оно фашистичко ђубре Антонић“, Милан Ћирковић демаскирао ме је као „особу са IQ-ом мањим од броја ципела“, који је „парадигма чистог, непатвореног лудила“, Александар Мартон је приметио да „у свакој озбиљној држави тужилац би морао да покрене поступак против неког ко напише овакве гадости“, Никола Самарџић је на то додао да би можда требало по мене да се пошаље „хитна помоћ“, док ме је Славиша Лекић до краја разоткрио као „годинама неокупаног професора БУ“, који „своје гадости објављује по разним опскурним порталима“.

То да сам „фашиста“ и „лудак“ одавно је већ утврђено. Петар Луковић је још 2006. године објавио да, уколико се неко усуди да ме позове на трибину, лично ће „доћи и ишамарати (Антонића) фашисту“, за „фашисту“ су ме уредно проглашавали и Бранислав ДимитријевићБогдан ИванишевићДашко МилиновићНемања РујевићНевена БојичићЗдравко ЈанковићУрош Васиљевић

Слободан Антонић: „Они само чекају Дунав да се заледи…“

Драган Поповић био је милостивији, па ме је само звао „дилејом“ и „будалом“, Срђан Драгојевић: „лудаком“,  Дејан Петровић: „пацовом“, Ивана Узелац „злим, пакосним човечуљком“, Гордана Чомић „штеточином“, Исидора Стакић „тешко оболелом особом“, Златко Црногорац „зрелим за Лазу Лазаревића“, Златко Паковић „дилером идеолошког опијума“, чији су чланци „наговори на криминалне радње“, док је Басара био најљубазнији од свих, комплементирајући ме да сам чак „регионални лидер у заумном племенском трабуњању“.

Међутим, морам да признам да је оштроумни Славиша Лекић све надмашио. Он је разоткрио моју велику и добро чувану тајну. Као и други српски националисти и ја се нисам „годинама окупао“. Сва срећа што овога пута нису раскринкане и остале моје тајне.

Тако, чим устанем дрмнем дуплу и опалим по шамар жени и ћерки – чисто да се зна ко је газда; онда, као и сви нацоши, скокнем да мало облежим куму (док ми је кум на послу), затим млађем сину покажем како се коље свињче (које држим у кади – чему иначе служи када?), а онда одем до факултета да студентима објасним да нема никаквог вируса, већ су се само намножиле вештице и вампири (само колац и бели лук!), а ко оде из Србије нека припази да не дође на крај света како се случајно не би превалио преко ивице…

Ето, такав сам ја.

* * *

А кад смо већ код вештица и вампира, хоћу да испричам нешто што се збиља дешавало пре двеста година.

Срби су под Турцима подивљали, па кад је Милош 1815. преузео управу, једна од највећих његових мука била је борба с празноверицама.

Везано за вештице, извесни Костадин, из села Нереснице у кнежини Звишкој, ножем је 1820. године убио комшиницу Ему, будући да је оглашена за вештицу, зато што му је разболела и на онај свет отправила жену (овде 209). Три године доцније, ухватили су у селу Јакљу жену која се одала да је вештица. Она је открила да их по околним селима има још петнаестак. Ту сахватају и неког човека, који признаде да је вештац, па и он потврди да су оних 15 жена доиста вештице (исто, 210). Исте године, сељаци из Сврачковице огласе баба-Даницу за вештицу, те је дају на муке. Следеће године у Солотуши, нека баба, за коју се сумњало да је вештица, „дође у кућу једног човека, па стаде говорити нешто његовој деци, а њему се сажалило, те је удари у главу и убије“ (исто).

Кад је пак реч о вампирима, 1820. године на Убу многи људи поумираху, те се закључи да то мора да је од вампира. Стога Убљани крену да умољавају Књаз-Милоша да им се дозволи да се на гробљу разрачунају с вампирима – или ће да се с Уба одселе („ја нами допусти да одкопамо гробље, или дај нама допуштеније да се разселимо, зашто дурати више не можемо“; исто). Такође, и у селу Својдруга, 1836, мештани су три пута откопавали и закопавали извесног Милоша Рајковића; први пут, нису звали вештаке, па вампир не беше упокојен; други пут, попрскаше га светом водицом, али опет без успеха; тек трећи пут су га „доронгама некаковим лупали, пушкама пробијали, и најпосле главу одсекли, па га тако посечена опет закопали“; и тек онда се злодејни вампир најзад смирио (исто, 211).

Кнез Милош Обреновић (Фото: Народни музеј Аранђеловац)

Колико је народ под Турцима постао празноверан видело се још и 1836. када се по Крагујевцу – престоници Србије 1818-1841. – пронео глас „да ће варош у земљу пропасти“. Народ се због тога препаде и стане бежати, па је ту ноћ „гомилом у пољу ноћио“ (исто, 212). Кад се смак вароши пак не деси, одмах се рашири прича „да ће пропасти свет“. Зато је 22. јула 1836. српска врховна управа морала издати распис свим началствима „да умирују народ“. Доцније се утврдило да су те злокобне гласе ширили „настојатељ Враћевшнице Јероним и неки Стеван Бранковић, човек скитница и будала“ (исто).

На крају, уз вештице и вампире, народу се привиђаше и чудовиште из Лох Неса. Тако је 1836. у реци Увцу, у сред дана, опажено чудовиште које  је „у телу с главом за четири хвата дугачко и за један растегљај човечји широко, глава му је као код кљусета затубаста и на четврт догната, вилица доња поуска, под грлом подбеласта, на челу жути јој се нешто у величини једне песнице, само две ноге имаде, и то велике и помало криве, и чињаше се да су мало ракљасте, испред ногу, код главе близу, виђаху се нека помалена крила, наредом неког ситно нарецканог перја, одозго је као окрек зелена, а одоздо као потрбушина, тако и ноге, пиргасто шарена“ (исто).

* * *

Као што је ономад прост свет подивљао под Стамболом, тако је и сада наша селебрити грађанија подивљала под Бриселом и Вашингтоном. Иако се наши грађанчићи праве да су бог зна како фини и паметни, заправо су тешки примитивци. Већ сам писао о њиховом дилувијалном страху од мртваца и о њиховој паланачкој естетици. Сад ево пар речи и о њиховом рату с аветима – вампирима и вештицама.

Главни вампир тренутно је Зоран Ћирјаковић, кога су оптужили да „позива на убиство Весне Малишић“. Та млада дјева је, иначе, једна од другостепених заповедница (тур. кабадахија, хрв. doglavnica) аутоколонијалне печатње, какав је сад и НИН. А сељаци из Својдруге, који несрећног Милоша Рајковића већ по трећи пут ископавају, не би ли га коначно дотукли дорангама, овога пута су: НИННУНСУНССИНОСЖене у црномРепортери без граница, уз саслуженије N1 и Danas, и, наравно, уз егзорцистичку гомилу састављену од наших старих знанаца: Јоване ГлигоријевићБиљане СрбљановићЈелене ЛалатовићАнтонеле РихеНиколе КрстићаЛуке Божовића и других високих бјесоизгонитеља.

Зоран Ћирјаковић (Извор: Снимак екрана)

Ревносна полиција већ сутрадан је издала саопштење да трага за починиоцем. Два дана потом, полицајци су дошли Ћирјаковићу на врата, извршили му преметачину стана – а све у потрази за оружјем којим се Ћира, јел`тако, спремао да кокне Малишићку – те га одвели у станицу да му узму изјаву.

Најлепше је што нико од забринутих вампиролога, који су апеловали на полицију да што пре набави глогов колац, није навео како тачно гласи та Ћирина „претња“. Да би показао апсурд читаве оптужбе, Ћира је ту страшну објаву закачио на почетак свог профила: „Мислим сам да није могуће наћи аргументе у прилог фемицида, али ментално разглавњена Весна Малишић својим јавним деловањем као да жели да покаже да нема немогућих мисија. Нажалост, и ђаво је постао сувише милосрдан и више није у стању да се носи са неким изазовима“.

Па где је ту позив на убиство? – рећи ћете ви. То су рекли и сви остали, којима сврака није мозак попила. Стога су наши вампиролози морали да дају додатно тумачење. Прва се тога подухватила Јована Глигоријевић, као она баба-Мирјана у Лептирици, која је сељацима објаснила Саву Савановића (овде 27:30-30:47).

Глигоријевићка је, а да није нашла за сходно да цитира саму објаву (како не би, ваљда, јавност саблазнила), препричала њену садржину овако: „Неко је на Твитеру написао да је Весну (Малишић) сасвим у реду – убити“. Али, додала је она, „интелигентни аутор ове грозоте формулисао је твит тако да његово значење затрпа као мачка сопствени измет“.

Ето, каже Јована, обичан свет, здравог разума, не препознаје опасност од Злодеја; али, срећом, ту нам је она, дипломирана херменеутичарка и вампиролошкиња, да нам открије трагове Хромог Дабе и охрабри нас да га натакнемо на колац.

Одмах се огласила и друга наша истеривачица авети, баба-Србљановићка. Она признаје да Ћирјаковић за Малишићку „никада није рекао да ће је лично убити, нити да неко треба да је убије, него је, лукаво и много опасније (е, што ти је Ћира! – С. А.), заправо ,самоʻ написао да би могао да разуме да је неко убије“. Дакле, „опасније“ је рећи „разумео бих да те неко убије“, него „убићу те!“ и „треба те убити!“ Какав мозак, јебентесрпио, што нам таква жена није министарка полиције?

Штавише, Србљановићева открива нешто што чак ни турбо херменеутичарка Јована није видела – Ћира је само зомби којим управља мастермајнд и његова „машинерија“, „они који су изгреднику давали простор и створили му темељ моћи“, „који су га створили и употребили“. Реч је о „центру моћи око Љиљане Смајловић“, „елитном и моћном кругу мејнстрим шовинизма, окупљеном око поменуте моћне новинарке и уреднице“. Раскринкавши прави центар зла, вештицу која управља зомби-Ћиром, Србљановићева се на крају сита исплакала да канселовање Ћире није довољно. Не, јер „машинерија остаје, сви они остају нетакнути“, „они су се опет провукли, остали неокрзнути, опраних руку, сасвим некажњени за своју улогу у трасирању пута том злу“ (то зло = Ћира).

Извор: javniservis.net

Србљановићка се већ одраније доказала као врсна разоткривачица мега урота: „Чврсто верујем да Србијом, од Мајског преврата (1903), управља једна параполицијска и параполитичка организација“, „ја сам чврсто убеђена да Црна рука постоји и даље“, „убиство Ђинђића извела је Црна рука“, „црнорукаши имају заштиту правосудног система у Србији, то је снага која траје читав век“, „то језгро, то змијско легло никада нико не сме штапом да такне”, и зато „Црна рука доћи ће главе овом друштву, ако друштво напокон не успе да изађе на крај са њом“.

Пошто је, по моделу вечитог Јеврејина и вечитог рептила разобличила и вечног Србин-црнорукца, Србљановићка је сада разоткрила и главну вештицу – надвештицу Љиљу, која заправо управља свима нама, зомби-нацошима.

Ето, баш пре неки дан, пожалих се Ковићу и Ломпару да ми се чини као да неко влада мојим мислима, да ми неко, ко ми је у глави, говори шта морам да урадим. „Требало би да се јавиш својој врачари, да ти то мало погледа“, рече Ковић. „Нипошто“, упозори Ломпар, „жену и здравље не проверавај, увек ћеш се непријатно изненадити“…

Ковић, Ломпар, Антонић (Фото: Снимак екрана)

Кад оно – Љиља. Хвала ти, Бики, куд не рече пре, вештичару не видех једно десет година, али сад, кад си ми отворила очи, сломићу јој метлу о грбачу, неће ме више она теледириговати на Светог Грухоњића и Преподобну Јовану.

* * *

Наши селебрити-грађанчићи су, заправо, толико припрости да су листом поклоници једног култа насталог дегенерацијом – примитивизацијом и дебилизацијом – елемената традиционалне религије. Ти елементи су, према Бојану Драгићевићу, следећи (моје допуне):

 • Творац и рајски свет – Тито и СФР Југославија;
 • Побуњени Луцифер који је уништио Рај – Милошевић;
 • Првобитни грех због ког сви Срби морају да испаштају (укључив и децу) – подршка Милошевићу, испраћали тенкове цвећем…;
 • Наши смртни греси – Вуковар, Сребреница, рушите оног финог Ђукановића…;
 • Први долазак Месије – 5. октобар и Ђинђић;
 • Јуда Искариотски – Коштуница;
 • Јевреји који одбацују и убијају Месију – Срби, 12. март и Ђинђић;
 • Покајање – „суочавање с прошлошћу“, одрицање од „српског нацизма“;
 • Свето писмо – Философија паланке;
 • Синагога сатанина – СПЦ;
 • Храм у Јерусалиму – Центар за културну деконтаминацију;
 • Јулијан Апостата – Ћирјаковић;
 • 12 апостола – Латинка, Дубравка, Србљановићка, две Цеце (Peščanik), Чеда, Дабрица, Самарџа, Кишјухас, Чонградинова, Грухоњић;
 • Хиљадугодишње царство – улазак у ЕУ;
 • Лажни месија – некад Тадић, данас Вучић;
 • Нови, коначни Месија – Саша Јанковић, судија Миодраг Мајић, Мариника Тепић… (настави низ).

„Другосрбијанци су нека врста псеудорелигиозних зилота“, уочава добро Драгићевић. Као и сви зилоти они су фанатични (биготни), али су још и друштвено малигни, будући да је њихов атеистички култ по примитивности на нивоу мамбо-џамбо истеривања вештица и демона.

Коџа-Милош је с „будалама“ које су шириле празноверице излазио на крај тако што би им дао десет по туру и нема приче. Али, Србија је тада била озбиљна вазална кнежевина. Данас је тек колонијална прчварница, у којој се компрадорска елита клања сваком проклетом чиновнику из Брисела и Берлина, и у којој се власт мора правити да за озбиљно узима параноидне фантазије хистеричних баба-Милијана. Јер, вампиролошкиње су важан део идеолошког залуђивања овог народа, те сачувај боже да неко доведе у питање њихова шаманистичка наклапања.

Зато већ две године линчују Ћиру: прво су га уклонили из наставе, онда су га отерали с посла, а сад хоће да га стрпају у лудницу (или затвор) – као оног Рајковића из Својдруге, што су га триред ископавали и закопавали.

Аман, оставите човека на миру! Шта може да задовољи ваш лудачки култ? А да обећам да ћу да се окупам?

Опрема: Стање ствари

(Искра, 15. 12. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

18 replies

 1. Осврнуо бих се на први став – етикетирање г.Антонића и Ћирковића: не могу да схватим да та културна и супериорна елита не уме аргументима да побије речене, већ само псовкама? Па то није ни кафански ниво, то је речник оних што иза дисконта пића седе на гајбама. Зар не би постигли 100х већи учинак кад би објаснили у чему то он није у праву, а они јесу? Овако 30 година слушамо пљувачину са њихове стране, а да нисмо сигурни у чему је неспоразум?

  61
  1
 2. Иако нисам ни прићи господину Антонићу – купам се сваке суботе, требало – не требало, и своје гадости остављам у виду убогих коментара тек на једном обскурном сајту, усудићу се да предложим три ствари у борби противу изопачених и наказних следбеника безбожног култа случајних Срба : го**ива мотка, катран и перје… Четврто што долази јесте ЗАБОРАВ улитаних, пернатих нитковчића, брабоњака скорелих на анално – оралном отвору евроатлантског Уробороса…

  Поштовани господин Антонић у никад бољем издању неголи у овом словослагању…

  62
 3. 20 година нам вам раде то што су обећали.Нови Српски Политички Смисао ..се извукао на време.
  Шта је следеће?

  2
  3
 4. Чопори оваца

  Чопори
  Оваца
  Вију
  Око нас

  Преживају
  И све пасу
  Не оста
  Ни влат

  Јарац
  Их чува
  Пастиру
  Преклан врат

  Момчило

  25
 5. Прогрес

  Онима што мудрост траже
  Божидар* одавно каже
  Прогрес у теорији истину снажи
  Док у животу јача лажи

  Момчило

  ‌* Божидар – Бождар Кнежевић, први србски философ (унук Кнеза Ива од Семберије)

  24
 6. Глибавци

  Глибавци
  Глибом
  Глибају

  Каљавци
  Калом
  Каљају

  И у калу
  Се
  Ваљају

  Момчило

  30
 7. Добро, све је то лепо, само да подсетим да тзв. аутошовинисти, којма се г. Антонић тако темељно бави, нису носиоци аутошовинистичке политике. Они су само њени заговорници и идеолози. Носиоци те политике су Вучић и његова екипа, који имају подршку 2 милиона Срба. Без овог система, који је изнедрио Вучића и оне пре Вучића и набио Србији колонијалну омчу око врата, ови ликови не би били могући у оваквом издању. Политичка позиција коју г. Антонић заступа, суверенистичка и национална има, буквално, словом и бројем, нула (0) посто реалне политичке снаге у Србији. Ја мислим да је то много већи проблем од онога што пише Биљана Србљановић.

  41
  10
 8. Г. Антонић је споменуо неке медије.
  Да ли то значи да су ови други на висини задатка.
  Ако се може код Марића да ли ће га ковати у звезде.
  Овде је све исшчашено у таквој мери да је врло тешко пронаћи праву меру.
  Кажу да у лудилу нема мере!

  11
  5
 9. .. Јоване Глигоријевић, Биљане Србљановић, Јелене Лалатовић, Антонеле Рихе, Николе Крстића, Луке Божовића ..списку придодати : Борис Исаковић и Јасна Ћуричић.Коаутори селефијског панегирикаQuo vadis Aida.

  27
 10. Моје виђење односа:
  – родољубље – родопрезир и родомржња (аутошовинизам);
  – национализам – интернационализам – шовинизам.

  Полазим од себе, ја више волим мој пород, родитеље, рођаке, род и народ него оне који нису моји. Више волим мој завичај него туђи. Према томе ја сам родољуб. Наравно то не значи да мрзим оне друге (напротив), него само да имам градацију у осећањима.
  Какви су то људи који немају такву градацију у осећањима?
  – Они који једнако воле сву децу и све родитеље на свету, за сопствене не знају!
  – Они који једнако воле сву географију света, не знају одакле су и немају нигде ништа.
  За мене су то јадни људи, несрећници испраних мозгова или болесне душе, спремни на свако зло!
  Знам једног човека који неки пут каже:”Мени је дан пропао када неког не заје*ем!”.
  Он заиста то и ради, а када му не успева са другим људима, онда то уради члановима породице, па и самом себи.

  Ето

  36
 11. Мој предлог је да се гг Антонићу, Ћирјаковићу, Ковићу, Ломпару и иним непоштоваоцима Грухоњића, Лекића, Басаре и свих жртава Ћирјаковићевог фемицида, вежу руке, окачи повећи камен о врат и баце у Саву. Ко исплива, по хитном поступку га обесити јер је то необорив доказ да су прави вампири. Пресуду доноси судско веће у саставу Јово Бакић, академик Теодоровић и Биљана Србљановић.
  Србљановићка би, поред тога, добила заслужену награду за откриће да су Срби, на путу да постану праве „црнчуге“, успели да досегну само до Црне руке, (још није утврдила да ли је у питању левица или десница, или можда нека трећа), која ће, ако је на време не одсеку, „овом друштву доћи главе“.
  На тај начин би се Антонић бар једном окупао

  29
  1
 12. ВЕЛИКО ХВАЛА господину АНТОНИЋУ.Баш.сам се слатко насмејао. ВАШОЈ ЦРНОЈ САТИРИ.Истинитној,аутентичној.Код СРБА се ништа не мења већ два века.Време стало.Слуђеници и слуђеност ,издаја и изродство генетски се наслеђују.Били су они активни и пре два века.Кроз време су се прилагођавали..Мало се зна шта се дешавало пре деветаестога века.Ето од КАРОЂОРЂА,МИЛОША преко ВУКА ,више се записивало у тефтер.Обновљена држава,нестало страха за преживљавање па се празан простор испуњавао злом и глупостима.Тако и дан данас.Није ми познато дали и колико има оваквих и сличних наказа у суседним народима на „БРДОВИТОМЕ БАЛКАНУ“ који створише независно-неовисне државе издвајајући се из ЈУГЕ .,Име јој се затрло.Не верујем да има,јер би убрзо нестали,пошто на овим просторима само вечито луди СРБИН може да преживи хиљогодишња расбрављања и растакања па да опет по нешто од њега преостане.За семе за будућа времена.Нико други то неби издржао.Какви велики народи:РУСИ,ТАТАРИ,МОНГОЛИ,КИНЕЗИ,ГЕРМАНИ,АНГЛОСАКСОНЦИ итд.Све би то било одувано са ове БАЛКАНСКЕ ВЕТРОМЕТИНЕ или би се до „задњега ува“расплинило,утопило,претопило у нешто друго или треће.Само неће СРБИН ЗИНАТ.ЗИНАТ своме томе олошу ,шљаму и отпаду од имена и презимена СРБСКОГА који га носе себи на ругло .Никада давнашњим и данашњим ДИВ ЈУНАЦИМА ПЛЕМЕНА СРБСКОГА,попут ВАС госодине АНТОНИЋУ и они које ви наводите као и многи знаних и незнаних који трудом и жртвом очуваше СРБСТВО КРОЗ МИЛЕНИУМЕ,не векове,ма како се оно у много давној прошлости називало није фалило срчаности и снаге првенствено духовне и моралне,генетским наслеђем пренете и надахнуте толико снажно да и када би сте хтели да ћутите устима вашим чуо би се крик из душа и срца ваших“МАЈКУ ВАМ (вашу изродску и издајничку) НИСТЕ НАС ЈОШ СВЕ ПОКЛАЛИ“.Као онај див јунак у ГЛИНСКОЈ ЦРКВИ.БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО.

  32
 13. Занимљиво да је мисао коју сам ја 16тог новембра записала овде https://stanjestvari.com/2020/11/14/slobodan-antonic-bestidnost/#comment-165053, говорећи о варијанти ковида19 од кога је оболела Србљановићка: “она луксузна холивудска и ЕУ мутација која качи искључиво кул типове, безбрижну добростојећу ‘елиту’ са коефицијентом интелигенције мањим од броја ципела“, неколико недеља касније, шестог децембра (зло)употребио неки Милан Ћирковић на свом твиртер налогу, за напад на проф. Антонића.

  Свидело му се, па ковели да мазне не би ли добио неки поенчић код првосвештеница самопотирања. Неинвентивни преписивачи и ноторно јалови квази-интелектуалци, по свему судећи, уредно прате и ишчитавају и овај “опскурни” сајт, са све коментарима. Не само то, него и белешке хватају.

  Смрадни терет бављења овим примитивним полусветом и њиховим глупетањима и злобом, једном истински гнусном друштвеном појавом са самог дна каце, је готово у целини пало на леђа професора Антонића, као социолога, и неколицину срчаних српских интелктуалаца са јаким желуцем (Ћирјаковић, нпр), који се такође не либе да повремено дубоко удахну, запуше нос и загазе у та г*вна. Само ме чуди што их редом и листом не туже за ове увреде, једног по једног, и увек изнова, поготово за лепљење етикета као што је “фашиста”. Па нека лепо на суду докажу своје тврдње, или нек им се дебело наплати за такве клевете и блаћење. Добро би размислили следећи пут пре него што отворе своја (никад опрана) уста.

  26
 14. Не делим мишљење Слободана Антонића поводом НИНа и ДАНАСа.
  Сматрам да су то квалитетни и независни српски медији, ангажовани у борби за Србију-правну државу грађана, за добре односе са суседима и за мирну европску будућност. Као пример тог ангажмана, ево једног скраћеног интервјуа кога је глумица Бранка Катић дала НИНу :

  https://direktno.rs/vesti/kultura/321651/branka-katic-glumica-srbija.html

  2
  25
 15. @dulebg
  Горе побројани су и интелектуални ниво “оних што иза дисконта пића седе на гајбама”, тј. испод интелектуалног нивоа оних са гајби.

  Лично сам уверена да су многи знаменити усташоиди из српског миљеа психопате – “морални имбецили” како су називани пре него што су изрази “психопата” и “социопата” ушли у дијагностику и савремени речник. То су абоминације људског рода, без савести, са афектом шпер плоче и емотивним распоном анласера на мотору, штеточине којима наношење повреда другима представља задовољство. Кад би им се ускратила та разбибрига у вербалној форми, верујем да би пре или касније доспели на насловне стране таблоида као серијске убице, домаћи Дамери, Рамирези, Бандији и Лубурићи којима је основна специјалност черечење и иживљавање над другима.

  Сећате се оног психопате који је недавно на твитеру прогласио комплекс концентрационих логора Јасеновац за једини исправан “одговор ћириличној багри”? Па га Никола Самарџић, професор Београдског универзитета, подржао? то су поштоваоци лика и дела Андрије Артуковића, Анте Павелића и Макса Лубурића.

  Остали су само престрављена боранија, слабићи који су се смртно уплашили видевши да је Српство и Православље на удару, па решили да брже-боље пређу на “добитничку” страну: ту их ништа неће болети ни коштати (Срби су генерално превише душевни и добронамерни, а Западњаци који управљају ће их још и наградити), може и да се заради нека кинта или службица у колонијалном систему, па чак и катедра на универзитету, или директорска фотеља у Политици и на РТСу – win-win. Вечно гладна јадна фукара.

  Наравно да не могу аргументима, наравно да је све сведено на бесмислену пљувачину и удар на саму личност овог или оног Србина, појединачно или групно. Аргументе нити имају, нит им требају.

  14
 16. Господин Антонић не би требао оволико своје пажње да посвећује овим опскурним ликовима. Своје непроцењиве способности треба да користи за анализу дубљих друштвенихл феномена, ови су толико плитки да их већ свако чита.

 17. @ Deda Djole
  Не делим мишљење Слободана Антонића поводом НИНа и ДАНАСа.
  Сматрам да су то квалитетни и независни српски медији ………………….
  ++++
  Много ти знаш, ко је од оне маторе ******* независан !

  https://www.intermagazin.rs/evo-koga-je-sve-soros-placao-u-srbiji-neka-imena-ce-vas-iznenaditi/

  И кога још деда, твоје мишљење интересује ?

  13
  3
 18. Поменути Ћирјаковићев
  https://twitter.com/autosovinizam/status/1336083857783795714 не може да се отвори.
  Да ли је Твитер можда укинуо овај налог?

Оставите коментар