Београд: Имена улица по новинарима Радојчићу, Милојевићу, Тирнанићу и Тијанићу

Весић је указао да је циљ да се пошаље поруку да је новинарство важан део друштва и да велики новинари заслужују трајно сећање

Мирослав Радојчић виђен очима карикатуристе И. Кушанића (Документација „Политике”)

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да ће Скупштина града Београда на седници која се одржава 30. новембра донети одлуку да неки од највећих српских новинара добију улице.

„Прихватили смо предлог Удружења новинара Србије да Мирослав Миро Радојчић, Предраг Милојевић, Богдан Тирнанић и Александар Тијанић добију улице у нашем граду”, рекао је Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи.

Он је указао да је циљ да се пошаље поруку да је новинарство важан део друштва и да велики новинари заслужују трајно сећање.

„Поред тога, улицу ће добити Милутин Чолић, оснивач ФЕСТ-а, и Динко Туцаковић на предлог Југословенске кинотеке као и Драган Сакан, зачетник маркетинга у Србији и региону. На седници ће се наћи и мој предлог да Милан Вукос, потпредседник Скупштине града у време Бранка Пешића добија улицу”, рекао је Весић.

Он је додао да је Милан Вукос, као потпредседник града, учествовао у оснивању културних манифестација „БИТЕФ”, „БЕМУС”, „ФЕСТ” и „Радост Европе” који су данас симболи града Београда.

Александар Лазић: Дан када је отишао Тирке

Весић је додао да ће Београд у понедељак добити и Бриселску улицу на предлог заменице потпредседника Скупштине града Београда Андрее Радуловић.

„Брисел деценијама има Београдску улицу, а чим прилике због епидемије корона вируса буду дозволиле потписаћемо Повељу о братимљењу две престонице”, истакао је Весић, саопштио је Секретаријат за информисање.

Весић је додао да ће ускоро улице у Београду добити и Беч и Варшава јер су то градови који имају улице које носе име Београда и поштују нас као пријатеље, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

2 replies

 1. Већ неколико дана активисти једне странке на Душановачком мосту (Београд) излажу транспарент са садржајем „“Ko ne trubi – taj je Vesić“ (да не посрбљавам).

  Мост прелази преко аутопута „Братсва и јединства“, повезује Душановац и фавелу познату као Маринкова бара, на пушкомет од Београда на води.

  Возачи који пролазе аутопутем трубе ли трубе а кажу да се акција шири и у осталим деловима града. Прикључила се и полиција, у виду легитимисања активиста.

  Добро би било да нешто у престоници буде именовано по првозаменику градоначелника, и то што пре, док се још није дошколовао и постао градоначелник. Ако већ није касно – тада ће сигурно бити.

  Тако рецимо речени мост … или боље бара – прикладније је.

 2. Било би лепо да изађе биографија пок.Тијанића, да видимо зашто је добио улицу?
  А и Радојичића – ваљда за тенис у Уганди, док је „извештавао са ратишта“?

Оставите коментар