Њујорк тајмс: Конкурс за дописника из Русије

Русија Владимира Путина шаље одреде убица наоружане нервним агенсима на своје непријатеље. Њени сајбер агенти сеју хаос и неред на Западу, стоји у огласу

Оглас Њујорк тајмса за посао дописника из Москве

(Workday, 17. 11. 2020)

Оглас бр. REQ-008536

Њујорк тајмс расписује конкурс за

Дописника из Русије
С пуним радним временом

Седиште: Москва, Русија

Опис посла

Русија Владимира Путина остаје једна од најинтересантнијих прича на свету.

Она шаље одреде убица наоружане нервним агенсима на своје непријатеље – најскорији случај је опозициони вођа Алексеј Наваљни. Њени сајбер агенти сеју хаос и неред на Западу с циљем поткопавања нашег демократског система, истовремено промовишући своју лажну верзију демократије. Русија ангажује приватне војне фирме широм света да би потајно ширила свој утицај. На домаћем терену, њене болнице убрзано се пуне пацијентима с ковидом, док се председник крије у својој вили.

Пошто Енди Хигинс почетком следеће године преузима место шефа нашег Уреда за Источну Европу, упражњава се позиција дописника из Русије.

Фото: Кремлин.ру

Нестрпљиво ишчекујемо заинтересоване за преузимање једног од најлегендарнијих положаја у Тајмсу, с ког су извештавали Бил Келер, Серж Шмеман, Хедрик Смит, Клифорд Леви и Елен Бери. Тражимо особу која ће покривати 11 временских зона ради праћења расположења становништва све незадовољнијег економијом у рецесији узрокованој корупцијом, непотизмом и прекомерним ослањањем на природне ресурсе. Позиција Вам пружа прилику за вођење летописа дуготрајне владавине једног од најхаризматичнијих светских вођа, председника Владимира В. Путина. Уједно покрива невероватну разноликост земаља бившег Совјетског Савеза. Од дописника се очекује да извештава с било које тачке на потезу од Естоније (и њених блиских веза са Скандинавијом) до Киргизије (уско повезане с Кином).

Да не помињемо да је Путин спровео уставне промене, што ће му вероватно омогућити да остане на власти још дуги низ година.

И, наравно, на прагу смо добијања новог, Путину мање наклоњеног председника у САД, што ће вероватно додатно подгрејати атмосферу у односима Вашингтона и Москве.

Од пожељног кандидата очекујемо:

  • Искуство у извештавању о специјализованим темама
  • Да одлично пише
  • Познавање Русије и бивших совјетских република
  • Да течно говори руски
  • Самоиницијативу, поузданост, независност и неустрашивост
  • Способност за сарадњу
  • Одличну процену вести
  • Смисао за дигиталне медије и склоност различитим врстама приповедања

Пријаве се подносе искључиво електронски.

С енглеског посрбило и приредило: Стање ствари



Categories: Посрбљено

Tags: , , , ,

5 replies

  1. Мислио сам да је пародија. Проверено, мин њет!

    Да је уредник у државног комунистичког гласила било у Москви, у Београду или у Пловдиву објавио овакав оглас, био би до краја дана избачен из партије.

    Мораћемо да порадимо на метафорама. Оне старе више не раде посао.

    18
    1
  2. Јави се на оглас, бошко (јакшић)! Не испуњаваш ни један услов, али тако је вазда било у твојој ” каријери”, баш то ти је отварало сва врата… Задиви ” њујорк тајмс” акронимом каквим… Јави се на оглас, бошко!

    24
    2
  3. Господине Николићу, погодили сте право „у сриду“.
    Ако би неко и помислио да се овде евентуално ради о још једној ваљевској подвали, грдно би погрешио. Реч је, заправо, о ваљевској проницљивој и духовитој мудрости.

    8
    1
  4. А ја мислио да је за…… ја. Ако је написано, тачно, онда је много неозбиљно. Оглас или памфлет?

  5. Благодарим, врли и духовити господине Пакићу…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading