Алекса Бечић: Изјаве Весне Братић нису за похвалу

Свако ко истиче како се осјећа верски и национално, и на основу тога гради негацију нечега другог, није добар избор, рекао председник Скупштине Црне Горе и лидер коалиције „Мир је наша нација“ 

Алекса Бечић (Фото: ИН4С)

Алекса Бечић, председник Скупштине Црне Горе и лидер коалиције „Мир је наша нација“, изјавио је да не познаје кандидаткињу за министарку у будућој влади Весну Братић и да њене изјаве „нису за похвалу“.

„Свако ко истиче како се осјећа верски и национално, и на основу тога гради негацију нечега другог, није добар избор“, рекао је Бечић за ТВ „Вијести“.

Братић – кандидаткиња за министарку обједињених министарстава просвете, науке, културе и спорта, оштро је критикована у делу јавности јер је раније изјавила да је „српска националисткиња“ и „жена четник“, а да је хрватски новинар Борис Дежуловић „ђубре усташко“.

Мандатар за састав нове владе, Здравко Кривокапић, представио је кандидате за министре којих ће бити 12 јер је, како је истакао, „било и 12 Христових апостола“. Међу кандидатима већина је или родбински или идеолошки блиска Српској православној цркви. Влада би требало да буде изабрана на седници Скупштине 2. децембра.

Марко Ковачевић: Бруталним нападом на Весну Братић „Вијести“ показале да желе да врше притисак на Србе

Бечић је вечерас рекао да не познаје кандидате за министре осим једног, Младена Бојанића.

Говорећи о подршци за избор нове Владе, Бечић је казао да ће одлуку донети Председништво Демократа уочи седнице парламента, али да је он уверен да ће Црна Гора тада добити нову владу што је и поручио члановима Демократске Црне Горе.

Говорећи о свом присуствовању сахрани митрополита СПЦ Амфилохија, где су кршене санитарне мере, казао је да је све време носио заштитну маску, сем док је држао говор, а потом се тестирао и тест је био негативан.

Мандатар Здравко Кривокапић је предводио коалицију „За будућност Црне Горе“, али се у међувремену дистанцирао од Демократског фронта (ДФ) јер лидере тог савеза који је чинио окосницу коалиције коју је предводио, није желео у влади. Они су ипак најавили да ће гласати за његов предлог састава будуће владе.

Црна Гора: Седам НВО траже да Весна Братић не буде министар јер није „сензибилисана у односу на родну равноправност“

Медији спекулишу да Кривокапић, јавности непознат до пред изборе када га је на челу листе како је и сам рекао, „поставила СПЦ“, планира да оснује своју, Демохришћанску странку, те да је за кандидате изабрао себи блиске људе, али је он то демантовао.

Подршку Влади је најавила и УРА, коју предводи Дритан Абазовић, који ће бити једини политичар у влади, а мандатар му је понудио место њеног потпредседника. За сада се не зна да ли ће Абазовић бити и министар одбране.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Данас, 19. 11. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар