Марко Ковачевић: Бруталним нападом на Весну Братић „Вијести“ показале да желе да врше притисак на Србе

Одмах на њу треба одиграти пик и извршити притисак да се не би случајно као министар усудила да заштити неки интерес Срба, оцењује портпарол Нове српске демократије 

Марко Ковачевић (Фото: ИН4С)

Брутални атак на проф. др Весну Братић, у ком се бране хрватски „интелектуалци“ који су вријеђали Српску православну цркву, само показује да није тешко стегнути обруч и да ће утицај Вијести на процесе вјероватно и даље остати кључан, реаговао је Марко Ковачевић, посланик владајуће већине и портпарол Нове српске демократије на текст „Вијести“ у којем кажу да је Братић вријеђала хрватског колумнисту Бориса Дежуловића.

„Вијести у ретроактивној одбрани усташа од једине јасно препознате особе у Влади која би евентуално била спремна да штити интересе и не ускраћује права народу из кога долази.

Извор: Вијести

Одмах на њу треба одиграти пик и извршити притисак како би је Вијести и њихове политичке експозитуре на вријеме васпитале да се не би случајно као министар усудила да заштити неки интерес Срба или да прокоментарише нечије друго антисрпско дјеловање у самој Влади“, навео је Ковачевић.

Ово је, како је казао, и показна вјежба осталим министрима који су национално Срби или се сумња да јесу. Вијести покушавају да прикажу да су и ти министри, а не само они који долазе из њиховог миљеа, одговорни њима и њиховом суду а не суду оних који су их бирали. У овом случају посланика владајуће већине јер грађани свакако нису ни на један начин бирали ове министре нити су знали да су баш ови људи дио политичке понуде листи које су гласали. Нису то знали ни посланици који су изабрани. У томе и јесте разлика што у Влади нису они који су добили гласове грађана јер би онда морали да одговарају грађанима.

Весна Братић: Прича из комшилука или Српкиња у души, у телу, на попису

Овако, овај брутални атак на Весну Братић, у ком се бране хрватски „интелектуалци“ који су вријеђали Српску православну цркву, само показује да није тешко стегнути обруч и да ће утицај Вијести на процесе вјероватно и даље остати кључан, поручио је Ковачевић.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 8. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар