Покрет за одбрану КиМ: Вучић се обавезао на споразум којим се признаје насилно отцепљена територија

Текуће разговоре треба негирати као пут решавања Косовског питања, а њиховог главног учесника из Србије раскринкати и спречити да доврши предају КиМ, стоји у саопштењу

Са оснивачког сабрања Покрета (Извор: Снимак екрана/Хелмкаст)

Завршене су тродневне припреме за наставак процеса који треба да доврши Вучићеву предају Косова и Метохије. Он се пред учесницима из Европске уније, који никада нису били неутрални посредници у овом спору, још једном обавезао да прихвати споразум којим би Србија признала насилно отцепљену територију као независну државу. Разговори о томе треба да започну 16. јула.

Пошто јавности није познато да Вучић има било какву платформу за ове разговоре, врло је вероватно да ће једина тема разговора бити нацрт документа о признању лажне државе Косово. Судећи по Вучићевом припремању јавности на катастрофалан сценарио као тобоже неизбежно решење, за очекивати је да ће се ови разговори водити само о једној теми: шта дати Вучићу чиме би државну капитулацију српском народу представио као максималан добитак.

Покрет за одбрану Косова и Метохије овим поводом поручује српској јавности:

  • Од ових разговора могуће је очекивати само признање лажне творевине као независне државе. Зато их треба негирати као пут решавања Косовског питања, а њиховог главног учесника из Србије раскринкати и спречити да доврши предају Косова и Метохије великој Албанији.
  • Путем јавних акција и протеста ставити на знање учесницима из Европске уније и целој међународној заједници да српски народ и грађани Србије нису овластили Александра Вучића да тргује светом српском земљом.
  • Такође, треба свим међународним чиниоцима ставити на знање да ће у случају потписивања споразума, који има карактер државне капитулације, тај акт првом приликом бити поништен од стране легалних и легитимних тела државе Србије, а главни виновници законски гоњени.

Пошто признање тзв. Косова може да изврши само особа која земљу држи под личном влашћу, позивамо учеснике великог вишедневног протеста широм Србије против актуелне диктатуре да питање текуће велеиздаје државних интереса Србије ставе на прво место. Јер, Косово и Метохију могуће је предати само у условима страховладе.

Београд, на Петровдан 2020,
Председништво Покрета за одбрану Косова и Метохије

Наслов и опрема: Стање ствари

(Покрет за одбрану Косова и Метохије, 13. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Људи, ово је последњи тренутак да се освестимо. Иначе, остајемо без Косова и Метохије!
    Па послушајте пуковника Јевтовића. УОПШТЕ НИЈЕ НЕОПХОДНО ПРОМЕНИТИ УСТАВ да би Вучић потписао независност Косова и Метохије!!!
    Тргни те се!!!

  2. Неморално, посрнуло безбожничко стадо, које одавно не личи на народ, нема шта да тражи…као поправило би нас Косово…онај ко се одрекао Христа не треба да кука за Косовом…има кућу цвећа и нек тамо јеца и плаче…заједно са поповима, комесарчинама и политичарима…да су ишта ваљали остали би у Пећкој патријаршији…

Оставите коментар