Роџер Вотерс: Нису Британци сломили нацисте ─ него Руси

То нису били храбри Британци или коњица која је дошла из Северног Атлантика – већ је управо руски народ поднео највећу жртву како би обуздао нацисте и победио их, изјавио кооснивач групе „Пинк флојд“

Роџер Вотерс (Фото: Спутњик / Екатерина Чеснокова)

Један од оснивача групе „Пинк флојд“, британски рок музичар Роџер Вотерс изјавио је за телевизију „РТ“ да је управо руски народ уништио нацисте и победио у Другом светском рату.

„Премало пажње посвећујемо чињеници да су управо Руси сломили нацисте и победили у Другом светском рату за остатак света. То нису били храбри Британци или коњица која је дошла из Северног Атлантика – већ је управо руски народ поднео највећу жртву како би обуздао нацисте и победио их“, изјавио је он.

Он је додао да то никада не сме да се заборави поготово у тренутку када „у Русију упиру прсте“, што је, како каже „сулудо“.

О свом виђењу Другог светског рата недавно је писао руски председник Владимир Путин. Путинов чланак је објављен у америчком часопису 18. јуна. Руски председник је изнео и своје погледе на  узроке и схватање рата у савременом свету. Позвао је партнере да очувају истину о историји, засновану на чињеницама, и да говоре о прошлости самокритично и непристрасно. Цео текст ауторског чланка руског лидера можете прочитати овде.

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 26. 6. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

2 replies

 1. Још једна цигла у зиду….!

 2. Strengthening the beauty

  Strengthening the beauty
  And the soul,
  I know, it’s my duty.
  All in all.

  Loosening my muscles
  And, I must say,
  Loosening my temper,
  Is the wright way.

  For aiming a target,
  On a misty hill,
  Sharp sight is required,
  As a strong will.

  Don’t draw sketches,
  Just go.
  To win matches,
  Down the flow.

  Momcilo

Оставите коментар