Свештеник Ненад Илић: Да ли је дошло време да се размишља о миропомазаном владару

Да ли је можда наш народ ипак заслужио нешто боље, духовно отменије?

Ђакон Ненад Илић (Извор: Светигора)

Лично размишљање – делим са пријатељима, немојте одмах да ме каменујете.

Кад се овако подигне народ и покаже своје најбоље хришћанско лице, неминовно се поставља и питање, не само за Црну Гору него за Србе и за остале грађане Србије, Црне Горе и Репубике Српске – да ли је било који председник било које партије подобан да се у будућности нађе на челу неке од наших земаља?

Или је можда дошло време да се размишља о миропомазаном владару који је домаћин целог народа, а не дела народа, партије?

Да ли је можда наш народ ипак заслужио нешто боље, духовно отменије?

А политика испод нивоа симбола заједништва може да се организује овако или онако. Ако неко има персоналне примедбе на кандидате, може да се сети да је на почетку наше најозбиљније монархије, уместо формално подобног Вукана дошао на престо Стефан. А и касније је у том погледу било креативних интервенција. Можда и сад могу да се проберу алтернативна решења. Монархисти можда могу то да истраже, па да поделе са својим народом.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница свештеника Ненада Илића)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Предлажем “духовно отменог” Бака Прасета!

  2. Не спорим да је давно дошло време за размишљање ! Ево , ја размишљам : ако династија није способна саму себе да издржава од властитих прихода , ко их дотира ? Ако је тај , не дај боже , држава , које друштвене интересе тиме задовољава ?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading