Двери истакле транспаренте о издаји Косова и Метохије у Скупштини

Бошко Обрадовић и Марија Јањушевић на почетку седнице Одбора за КиМ раширили транспаренте „Нема поделе нема предаје“, „Издали сте Косово“ и „Косово и Метохија је Србија“ испод којих је писало „Један од пет милиона“

Посланици Двери Бошко Обрадовић и Марија Јањушевић (Фото: Двери)

Када је заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев изашао за говорницу да представи извештај посланици Двери су раширили транспаренте.

Козарев је сишао са говорнице и тражио од председавајућег седницом Милована Дрецуна да се обезбеде услови за рад.

Јањушевић и Обрадовић су потом кренули да излазе из сале.

Посланик СНС Александра Марковић питао је Јањушевић да ли је узела дневнице, док је један од представника Срба са Косова који присуствује седници рекао Обрадовићу да дође у Дреницу.

Обрадовић му је рекао да је председник Србије Александар Вучић издао Србе са Косова и да тајно преговара са Хашимом Тачијем.

„Он хоће да вас изда, живи били па видели“, рекао је Обрадовић.

Ситуација је у моменту била на ивици инцидента, а Обрадовићу је, док је излазио из сале, изречена опомена.

Дрецун је рекао посланицима Двери да су завршили са перформансом и кампању, као и да су могли да учествују на седници и кажу шта имају, а не да изводе перформанс и вређају госте.

После тога Козарев је представио извештај за 2018. годину.

Он је казао да је Србија спроводила низ активности како би побољшала живот Срба на Косову те да спроводи више различитих пројеката и врши обнову и реконструкцију кућа за повратнике, угрожених категорија становништва и изграђује и обнавља вртиће, школе и болнице.

Опрема: Стање ствари

(N1, 7. 3. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар