Александар Раковић: Иза напада на РС стоји MI6 који контролише британску штампу

Реч је о веома сличном моделу који је коришћен против Срба у Црној Гори ради насилног увлачења у НАТО. У оба случаја разорно је деловала британска штампа, рекао је др Александар Раковић

Др Александар Раковић

У емисији Постфактум РТРС коју води Бранимир Ђуричић, разговарало се о посети председника А. Вучића Загребу, коју је водитељ сврстао у категорију делатности Берлина на повезивању региона, као и о поновљеним нападима Гардијана на наводно наоружававање Републике Српске. (Преводе тих текстова објавило је Стање ствари, погледајте на дну секцију Прочитајте још.)

Гостујући у емисији др Александар Раковић, виши научни сарадник Института за новију историју Србије, рекао је да „Република Хрватска јесте та која треба да се извињава Србима, јер је темељно почистила српски народ“ и додао „да не долази у обзир да се Република Србија извињава хрватској држави која негује тековине усташке НДХ“.

Такође, др Раковић је изјавио да иза текућих напада на Републику Српску, око набавке новог наоружања за полицију, стоји MI6 који контролише британску штампу.

„Реч је о веома сличном моделу који је коришћен против Срба у Црној Гори ради насилног увлачења у НАТО. У оба случаја разорно је деловала британска штампа.“

Др Раковић је закључио да је потребно успоставити редовно стање које подразумева да Република Србија и Република Српска треба да буду у једној држави.

Препоручујемо Вашој пажњи ову садржајну емисију:

Наслов, опрема и транскрипт: Стање ствари

(РТРС, 16. 2. 2018)

Прочитајте још

Постаните приложник-сувласник Стања ствари!

Поштовани читаоче,

Ваш и наш сајт објављује критичке, ауторске текстове и преводе који се односе на српско стање ствари, српске друштвене, политичке, економске, верске и културне прилике, као и на најважнија дешавања широм света.

Сви садржаји на нашем сајту доступни су бесплатно.

Стога вас молимо за помоћ, како бисмо остали независни од било ког центра моћи и како бисмо суштински унапредили рад нашег заједничког пројекта – српског Стања ствари.

Како нам можете помоћи прочитајте на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

Такође, молимо вас да се претплатите на нашу мејлинг листу (лева колона на сајту), прикључите нашој страници на Фејсбуку, налогу на Твитеру и/или Linkedin мрежи.



Categories: Стање фото/видео ствари

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading