Младен Обрадовић: Време је да режим постане држава

На РТВ БН, у емисији „Глобално”, аутора и водитеља Марка Јеремића, гостовали су: Младен Обрадовић, председник Образа, Миша Вацић, председник Српске деснице, Иван Ивановић, председник Српског народног покрета Наши, те Жељко Лалић из Одбора борачких организација Сарајевско-романијскe регије

Вацић, Обрадовић и Ивановић (Извор: Јутјуб)

Председник Образа Младен Обрадовић је затражио поништавање Бриселског споразума, одустајање од свих издајничких потеза актуелне власти, прекидање коалиције са Харадинајем и враћање српских институција на Косово и Метохију. Он је, коментаришући позиве челника власт на јединство и подршку Вучићу, рекао да јединство не може да буде постигнуто на лажи, наводећи пример Немаца који су се ујединили око Хитлера и донели катастрофу и себи и свету. Обрадовић је рекао да су потези СНС погоршали безбедност Срба на Косову и Метохији, а поготово на северу покрајине, где се сада одиграло и убиство Оливера Ивановића.

Лидер СНП Наши Иван Ивановић је критиковао власт Александра Вучића и његову политику према Косову и Метохији. Он је изразио уверење да се Вучић спрема да призна тзв. независност Косова, иако је додао да се нада да је у заблуди. Ивановић је рекао да је Бриселским споразумом Косово предато Албанцима.

Председник Српске деснице Миша Вацић је рекао да се нада да Устав Србије неће бити промењен и да ће решење за Косово и Метохију бити у оквирима важећег Устава. Према њему унутрашњи дијалог на који је позвао Александар Вучић треба да буде усмерен само на питање како да Србија врати контроли над Косовом и Метохијом. Коментаришући Бриселски споразум он је рекао да је он на папиру изборио одређене ствари за Србе али да оне нису у пракси примењене.

– Не треба се заваравати, Косово може бити враћено само на начин на који нам је и отето – каже Вацић.

Oн је рекао да би због постојања америчке војне базе у Србију, базе Бондстил, требало омогућити отварање и руске војне базе.

Жељко Лалић из Одбора борачких организација Сарајевско-романијскe регије изразио је уверење да ће Република Српска и Србија једног дана бити уједињени.

– Живим у уверењу да ћемо једног дана бити уједињени са својом матицом Србијом – каже Лалић.

Он је објасно да је много бораца незадовољно због стања у РС јер су после рата боље прошли дезертери и ратни профитери а многи борци и инвалиди немају статус који заслужују. Он је рекао и да поред разочарења, некадашњи борци би се поново борили за Републику Српску. Међутим, он каже да ни један нормалан човек не треба да звецка оружјем и прижељкује рат и да увек треба разговарати и преговарати како би се избегле страхоте које доноси рат.

Младен Обрадовић (Извор: Јутјуб)

Између представника три десничарске организације из Србије вођена је дискусија око последица Бриселског споразума и карактера актуелне власти у Србији. Док су Обрадовић и Ивановић жестоко критиковали садашњу власт, Вацић је изразио став да ће исход унутрашњег дијалога и преговора бити решење којим ће бити заштићени Срби у Покрајини, али и интегритет Србије.

Вацић је рекао да је оно што су други гости оквалификовали као сарадњу власти у Србији са терористима заправо изнуђена комуникација како би се заштитили Срби у покрајини.

Жестока дискусија се водила и око иницијатива за поделу Косова и Метохије. Међутим, све стране су заговарали одбрану Косова и Метохије по сваку цену и заштиту територијалног интегритета Србије

На крају емисије гости су одговарали на питање да ли постоји шанса да се патриотске организације у Србији уједини и сарађују на неким темама. Вацић је позвао Обрадовића и Ивановића на сарадњу са Српском десницом. Он је рекао да десница треба да се окупи и сарађује са институцијама државе у одбрани Косова и потисне либералне снаге које се сада налазе у институцијама.

Ивановић му је одговорио да је Вучић за март најавио да ће изаћи са ставом око Космета, а да очекује да то буде признање Косова и Метохије, па је позвао Вацића да се након тога придружи оним патриотским организацијама које ће рушити Вучића.

Обрадовић је рекао да не долази у обзир улазак тзв. „Косова” у УН и потписивање правно обавезујућег споразума.

– Време је да режим постане држава. Бог, Србија и Русија, то су наше вредности – закључио је Обрадовић.

Погледајте целу емисију

Извор: Правда
Наслов и опрема: Стање ствари
(Образ, 19. 1. 2018)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

Оставите коментар