Михаило Меденица: Пас под водом? Да видите читав народ под бедом!

Александар Вучић: Невероватни експерименти руских научника, а пас је жив и добре воље

МОСКВА – Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је импресиониран оним што је видео на руском Институту перспективне технологије у Москви, укључујући експеримент са псом зароњеним у специјалну течност без азота, за чију „судбину” су га новинари данас питали.

Експеримент са псом (Снимак екрана)

„Пас, кога су руски научници заронили у неку чудну посуду не само да је преживео, него је био добре воље, што ме је изненадило”, изјавио је данас председник Републике Александар Вучић, упитан за коментар догађаја приликом посете руском Институту перспективне технологије у Москви.

Реч је о експерименту током којег су руски научници пред српским председником заронили пса јазавичара у резервоар испуњен течношћу која не садржи азот.

Та течност, која би, како је раније пренео Б92, требало да елиминише услове за настанак кесонске (декомпресионе) болести при, на пример, спасавању морнара из потонулих подморница.

Председник Вучић је објаснио новинарима да су му на Институту перспективне технологије показали неке невероватне ствари, укључујући експеримент са псом зароњеним у поменуту течност.

„Тако да, никаквих проблема ту није било. Реч је о дивној животињи, било ми га је жао, помислио сам да ће стварно да га удаве у тој чудној посуди, али то је њихов Институт“, рекао је Вучић новинарима.

Пас не само да је преживео, истиче председник, него је био добре воље, што га је, како је рекао, изненадило, тако да – никаквих проблема ту није било, рекао је Вучић.

„Људи не морају да брину, то дивно псетанце је у одличном стању и био је веома весео. Приказали су како је могуће да животиња користи воду као ваздух, после неколико тренутака панике, без икаквих проблема пас у томе опстаје”, рекао је Вучић.

Течност, у коју је пас био зароњен, поред тога што би требало да елиминише услове за настанак кесонске (декомпресионе) болест, могла би да се користи и код превремено рођене деце, као и код људи чији су дисајни органи повређени у пожару.

Вучић је напоменуо да је у Русији видео још неке „невероватне ствари”, као што је цвеће које може да расте без земље.

„Невероватно је и како цвеће може да расте без земље, чуди ме да вам то није привукло пажњу. Без ичега. Нисам био у стању да разумем како га хране, објашњавали су ми 10 минута и даље нисам разумео”, каже председник.

Такође, како је рекао, руски научници су и прикачили на неке електроде пацова, хрчка и у стању су да, по њиховом ваздуху, виде колико су болесни, да ли могу да развију рак плућа или не.

„Много су напреднији него ми, раде у науци готово невероватне ствари, раде све могуће технологије, које ћемо ми вероватно да радимо за 20-30 година. Тако да, много тога смо имали прилике да видимо у Москви, што је другачије од уобичајених ствари и захвалан сам нашим домаћинима што су нам то показали”, рекао је председник Србије.

То, према његовим речима, показује зашто су руски инжињери и научници, без обзира на економску снагу, у стању да иду испред и многих других који су економски снажнији.

(Танјуг/Политика, 20. 12. 2017)

Михаило Меденица: Вучић фасцинирао руске научнике српским достигнућем (пас под водом, тја, да видите читав народ под бедом…)

Руски научници су пред Александром Вучићем потопили пса у „течност која се дише”, што донекле јесте фасцинирало председник Србије који је псића по изласку из посуде помазио и ставио на списак за стан од 450 евра по квадрату, што је узроковало још веће чудо- да пас проговори: „Хвала, али то што ходам на четири ноге не значи да сам магарац…”, након чега је Вучић самоуверено демонстрирао Русима напредак домаће науке…

– Дајте лавор и Вулина…- збунио је српски председник руске домаћине, наредивши министру на одслужењу цивилног војног рока да зарони у лавор напуњен водом и не израња најмање 24 сата!

– Ма, нек буде ипак 48 сати, човек је подморница кад вам кажем… Кад изрони реците му да смо се вратили за Београд, нек крене пешке лагано, само му покажите правац да ми не заврши ко прошлог пута негде на Кавказу држећи говор како ни Кавказ не треба да постоји уколико ја не победим…- напоменуо је Вучић, на шта се из лавора, кроз воду чуло: „Нећу Вас изневерити, иконо моја, и реците на конференцији за штампу да ћу ако треба остати под водом док Србија не уђе у ЕУ, а домаћине упозорите да ме не ваде и ако почнем да се копрцам, тресем и плавим у лицу ко штрумпф јер ја увек могу више, дубље и дуже од других, Вама за љубав…”

Снимак екрана

– Фасцинирани, а?! Није ти ништа, верујте ми, ово је тек делић достигнућа које смо постигли… Вулин у лавору је тек разбибрига којом убијамо време између покушаја државних удара и дестабилизација власти, оно право, велико и значајно у чему смо направили историјски искорак је држање читаве Србије у блату, обећањима, беди, презадужености, страху, обманама и претњама да ће Марјан Ристичевић постати министар културе и образовања па нека онда родитељи раде с децом анализу епске песме „Почетак буне против Змаја од Шипова и Маце Дискреције”…- поручио је Александар Вучић, откривши тек још неколико детаља оргазмичког достигнућа, равном откривању тачне локације факултета на којем је дипломирао Томислав Николић и докторирали Стефановић др. Небојша, Мали др. Синиша и ресто академске елите која је на стечена звања чекала и по недељу дана, с обзиром да нису слата препоручено већ обичном поштом.

– Рекох, феноменално је то ваше с кучетом, али замислите читаву нацију као четвороношце, па их онда добрано убедите да и они себе замисле тако, а потом их потопите у јад, беду и чемер и држите тако годинама убеђујући их да на површини нема ничега и да је блато заправо лековито! Пустите их да мало изроне за изборе, помазите, а онда по објављивању резултата опет назад све под изговором да се из те перспективе најбоље виде темељи државе благостања коју градимо због њих и на њиховим грбачама, овај, на њима, односно, њиховој вери да је сутрашње лоше далеко боље од данашњег очајног, а свакако ништавно у односу на прексутрашње мучно, јер реформе су као трудноћа – неколико првих месеци буде и мучнине, повраћања, несвестице од глади, али како време одмиче ситуације се поправља и народ се навикне на свакодневну мучнину, несвестицу, глад, болове, раст стомака, пад стандарда, висок притисак и низак ниво самопоштовања. Дакле, Србија је један велики експеримент у који сам укључио све наше умне углаве, а како они нешто стално извољевају посао сам препустио својим најбољим лаборантима који су се годинама доказивали на лепљењу плаката и кривљењу кифли за сендвиче. Резултат је невероватан, верујте ми…- закључио је Вучић, напоменувши још једанпут да на сваких 12 сати долију Вулину у лавор десетак литара воде како би допунили оно што попије покушавајући да држи говоре и под водом, замоливши да га ипак задрже 72 сата пре него што га извуку и саопште у ком правцу да крене лагано ка Србији, али баш лагано, баш-баш лагано…

(Два у један, 20. 12. 2017)

Наслов и опрема: Стање ствариCategories: Преносимо

Tags: , , ,

1 reply

  1. Председник Вучић је ипак највише био фасциниран експериментом узгоја цвећа без земље, дошавши на идеју да исти примени на запослене у Србији. Експеримент би наравно.ишао у правцу укидања топлог оброка, чиме би Србија остварила огромне уштеде и могућност градње кружних токова и музичких фонтана на свакој београдској раскрсници.

Оставите коментар