„Стање ствари“ у 2015. години

Годишњи извештај

Као и прошле године систем WordPress нам је омогућио „годишњи преглед“ активности на сајту. Детаљан преглед можете и сами погледати на страници 2015 in blogging.

ss-2015

„Стање ствари“ је 2015. посећено 810 хиљада пута, што је леп раст (прошле године 550 хиљада) за сајт који ништа не продаје, а труди се да ништа и не издаје.

Најпосећенији дан био је 4. јануар 2015. са 6 998 прегледа, а тог дана је објављен и најчитанији текст Павла Ћосића Зашто Вучићу не смета емисија „24 минута са Зораном Кесићем”. Ћосића, који је и прошле године био у самом врху, следе Слободан Антонић са текстом После Вучића Србија ће бити олупина, Велимир Гајић који је писао о потомцима Павелића и Броза који и данас владају Србијом, Драгослав Пакић са својим освртом на терористичко убиство зворничког полицајца Драгана Ђурића (Ко је крив Драгану што се не зове Шарли) и писмо проти Ненаду Андрићу о (тада) најновијем чуду светог Нектарија Егинског Чудотворца у Лазаревцу.

ss-2015-1

Како је 2015. уведена нерадна недеља, није било могуће поновити рекорд из 2014. са 136 дана непрекидног постављања макар једног текста дневно; променила се и „структура“ радне недеље – прошле године најактивнији дан била је субота а претпрошле четвртак. Није, верујемо, занемарљив ни податак да је укупан број објављених текстова у 2015. повећан за 50 одсто у односу на 2014. годину (са 1600 на 2400).

На „Стање ствари“ се најчешће долазило преко Фејсбука, као и прошле године стабилно место држи Сиви соко Небојше Малића, а онда долазе Твитер и Изјаве.  Земље из којих се највише приступало нису се промениле: Србија, БиХ (РС) и САД, укупно је било посетилаца из 146 земље.

ss-2015-3

Прошлу стањестварашку годину у доброј мери обележило је прекидање сарадње са др Зораном Ђуровићем, па је тај прилог био и најкоментарисанији. На листи коментатора суверено је први Слободан Млинаревић, са великим заостатком следе га Д. Збиљић и Milos. Стабилно четврто место резервисано је за Deda Djoleta, а – из аутора у коментаторе прегруписани – римски доктор Зоран Ђуровић држи солидно пето место. Остварила се прогноза Мирослава Анђелковића, прошлогодишњег трећепласираног, о предобром старту г. Млинаревића – иако је у другом делу године био мање активан (или неактиван), предност из првих месеци 2015. била је недостижна за остатак света.


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6VeCategories: Дневник читаоца/гледаоца

Tags: ,

2 replies

  1. за сајт који ништа не продаје, а труди се да ништа и не издаје.

    Ово би био интересантан мото 🙂 Надам се да је господин Млинаревић добро и да умањена коментаторска активност није последица, не дај Боже, неких здраствених компликација? Ако се тренд раста макар делимично настави по свој прилици ове године ћемо прећи милион посета што би била одлична вест.

    Мој лични утисак за прошлогодишњу делатност на сајту је да је доста тога урађено, многи важни догађаји испраћени су веома добро укључујући и таква глобална дешавања попут емигрантске кризе, рата у Украјини, руске интервенције у Сирији; објављено је и доста атипичних прилога за овдашње портале општијег усмерења (мислим на текстове верске, теолошке, филозофске, друштвене, етичке, научне садржине). На истеку овог празнично-свечарског дела године могу само да поделим наду са приложницима и уредницима да ће наступајућа година бити барем подједнако продуктивна – сигурно је да има још много простора за унапређивање, више изворног ауторског и преводилачког рада; по мом суду, постављен је врло квалитетна основа што не доживе, нажалост, многи пројекти у Србији патриотске и православне оријентације.

  2. НА МНОГАЈА ЉЕТА!

Оставите коментар