Никола Варагић: Да ли Србија треба поново да брани Европу?

Никола Варагић

Никола Варагић

Немачка 2065. године. Већину међу грађанима Немачке више не чине Немци (аријевци). Већину чине грађани пореклом из Источне Европе и, пре свега, Азије и Африке. Већину и даље чине хришћани (и атеисти и агностици, односно, неочекивано, већину не чине муслимани, иако је већина грађана Немачке пореклом из исламских држава). Нови канцелар Немачке је пореклом из Сирије. Када је имао 10 година напустио је Сирију због рата. На путу од Сирије до Немачке, његова породица је прошла кроз Србију. Србија му је остала у лепом сећању, као место на коме су он, његова породица и остале избеглице, третирани као људи, где су добили помоћ. Увек је осећао захвалност према Србији, заволео је српски народ. У свом кабинету има сараднике који су православни хришћани пореклом из Србије. Због тога Немачка подржава Србију, немачке компаније селе своје послове (централе за југоисточну Европу) и фабрике из Мађарске у Србију, Немачка повлачи признавање независности тзв. државе Косова и тражи да се у НД Хрватској успостави Република Српска Крајина. Немачка је на страни Србије и поводом решавања “македонског питања“.

Да ли је могућ и овакав развој догађаја? Сада су (посебно међу националистима) скоро сви оптерећени развојем догађаја по коме се Европа, са овом сеобом народа, плански или спонтано, исламизује и постаје ЕвроАрабија (док истовремено страхују да ће Срби који живе у расејању, нпр. у Немачкој, бити асимиловани, тј. германизовани). Међутим, шта ако велики број избеглица из исламског света, у Европи, одмах по доласку или временом, прихвати хришћанску веру (а међу њима већина православно хришћанство)? Шта ако међу избеглицама већина њих долази у Европу зато што желе да живе у складу са европским (хришћанским) вредностима (па и као муслимани – ако не би сви прихватили хришћанство, а свакако хришћани који долазе из исламских држава)? Зар Срби не беже из Србије, већ деценијама уназад, из истих разлога? Шта ако је међу муслиманским избеглицама већина оних који не беже само због рата, или да би ширили џихад, већ беже од верског фанатизма, шеријата, кастинског система и деспотије својих шеика, краљева и председника? Шта ако међу њима има и оних који нису верници, који не верују у Алаха? Да ли је недавно посланица немачке левице (Die Linke) Севим Дагделен – која је турског порекла – изјавила за говорницом Бундестага да комплетну владу у Приштини чине припадници бивше терористичке ОВК као и да је под заштитом немачких тенкова та организација обновљена (“Мислим да Немачка не може да настави с подршком великоалбанском национализму који промовише ОВК и терористичким центрима попут Косова који доносе насиље не само у регион већ и на Блиски исток“)? То је изјавила Туркиња која је посланик у немачкој скупштини.

Да ли је то разлог зашто их богате арапске државе не желе? Избеглице не жели ни државе ЕУ, али се оне крећу ка државама ЕУ. Да ли саме избеглице не прескачу зид на граници Саудијске Арабије зато што у тој држави не виде бољи живот, своју будућност? Да ли би и тај зид био лако премостива препрека да заиста желе тамо да оду? Арапски сунити не желе избеглице зато што је међу избеглицама доста хришћана и шиита, као и Арапа и осталих сунита који нису фундаменталисти и покорни, који једног дана могу устати против самовоље шеика из владајућих породица држава Персијског залива и Арабијског полуострва. Да ли је шеик из УАЕ, који жели да инвестира у “Београд на води“, послао помоћ “свом брату“, председнику владе Србије под окупацијом, за избеглице које пролазе кроз Србију? Појавила се и вест да неки египатски милијардер тражи од Италије и Грчке да му продају острво на коме би сместио избеглице, зато што не може да гледа како се “третирају као стока, а не као људи“. Он би да их изолује на острву, далеко од Египта, уместо да у Египту изгради један град само за избеглице. Затим, зашто муслимани из Албаније и БиХ не шаљу помоћ на границу Србије и Македоније? Колико су избеглицама помогли и колико помажу Албанци који живе у Македонији? Колико је помоћи стигло у прихватни центар у Прешеву од Албанаца који живе на Косову и Метохији? Колико је помоћи стигло од Бошњака из БиХ?

Шта је горе: исламизација Европе или победа евроатлантских (десничарских, левичарских и либералних) фашиста и нациста? Сигурно да ту нема ничег доброг. Ко је већи лудак: Џихади Џон или Брејвик? Лудак је лудак. Србија је била под окупацијом муслимана, била је под окупацијом Западњака. Да ли је била гора окупација Османског царства или нацистичке Немачке? Окупација је окупација, геноцид је геноцид. Од кога прети већа опасност у овом тренутку, али и у будућности: од Исламске државе или Нато алијансе? Да ли су веће шансе да Исламска држава освоји све исламске државе на свету или да Нато (ЕУ и САД) (п)остане нацифашистичка организација? Шта ће бити ако на Западу опет превладају и загосподаре нацисти и фашисти?

Да ли постоји разлика између, са једне стране, либералних и левичарских нацифашиста (који би слали у затвор и хришћане и муслимане који желе да живе у складу са својом вером) и оних, са друге стране, десничарских (квазихришћанских) нацифашиста (који би у затвор слали хомосексуалце и муслимане, али и православне Србе и Русе)? Међу српским националистима велики број њих верује да националисти и расисти из ЕУ неће нападати православне Србе након што из својих држава протерају и побију све Јевреје, црнце, Роме и муслимане, након што елиминишу либералне и левичарске нацифашисте или забране “параде поноса“. Такви националисти и расисти мрзе сваког ко је другачији. Православна хришћанска десница мора јасно да се разликује од антихришћанске или нехришћанске деснице. Православна десница мора да се бори против црне деснице. Србија не треба да прихвата решења црне интернационале, али ницрвене интернационале.

Србија не може да прихвати већи број избеглица, на дуже или за стално, пошто је сиромашна држава. Може да прими пар хиљада за стално, и пар хиљада на привременом раду (сезонски послови). Више од тога не може. Ако би у Србији у наредних годину-две дошло до промене власти и система, ако би дошли бољи људи на власт, Србији ће бити потребно неколико деценија да постане богата држава у којој ће избеглице желети да остану, у коју би људи долазили као у жељену и коначну дестинацију – “државу благостања“. Док Србија не постане богата држава (“држава благостања“, за неколико деценија), проблеми са избеглицама ће се решити (делом и тако што ће добар део њих да се врати у своје државе након завршетка рата). Док траје сеоба народа, док се проблем не реши (а за то ће бити потребно најмање десет година), Србија треба да буде добар домаћин који ће избеглицама олакшати пут ка ЕУ (дати им храну када стигну у прихватни центар, створити услове да имају где да спавају и да се окупају, организовати превоз до северних граница – једноставно, хришћански и људски их прихватити и помоћи).

Србија овог пута не треба да буде Војна крајина, “бедем који штити Европу од најезде муслимана“. Европа више није хришћанска, ово што сада гледамо – “благостање“ које избеглице сада налазе – то су последњи остаци хришћанске Европе. Ово сада је “последњи воз“ за избеглице, за десет година неће у Европу гледати као на место “благостања“ (они који су се населили, мораће изнутра да се боре).

Србије не може да буде прихватни центар за све избеглице. Србија треба и може да омогући избеглицама да што брже и удобније стигну са јужних на северне границе Србије.  Србија не треба да прима избеглице које би Запад, како се најављује, да враћа у Србију. ЕУ треба рећи “не“. Док је Мађарска у ЕУ, са осталим државама ЕУ треба да решава кризу, тј. прихватање у Мађарској и распоређивање у свим државама ЕУ. Најбољи начин да Мађарска смањи број избеглица које долазе, да их преусмери на НД Хрватску, јесте да изађе из ЕУ. Србија није члан ЕУ, не треба да буде у ЕУ, према исламском свету треба да води своју, независну политику. У покрету несврстаних има доста исламских држава, међу којима већина подржава Србију.

Греше и они који би да граде зидове на граници према Македонији и Бугарској и да не пуштају избеглице у Србију, греше и они који би да насељавају избеглице по српским селима или да праве прихватне центре за стотине хиљада избеглица, тј. да направе од Србије прихватни центар за целу ЕУ. Са једне стране, страх од избеглица шире или паника хвата оне који мрзе другачије (нпр. до јуче су им сметали Роми или Албанци, а некима и Срби избегли из Крајине), са друге стране, “емпатију“ шире и избеглице би да примају на дуже, због тога што је то жеља ЕУ или због похвала и новца из ЕУ, они који мрзе свој народ, који нису помагали Србима који су дошли као избеглице из Крајине и са КиМ. И ови први и ови други (и међу првима и међу другима неки можда више несвесно него свесно) од Србије би да направе нову Војну крајину, “бедем који штити Европу од најезде муслимана“ – ови први, првосрбијанци, тако што би градили зид и спречавали улазак избеглица у Србију, хапсили би их попут Мађара (тако би служили ЕУ против које се наводно боре, а навукли би гнев народа из држава покрета несврстаних, савезника), ови други, другосрбијанци, тако што би избеглице задржавали и насељавали у Србији (служили би и таквој ЕУ, која се нехумано понаша према избеглицама, која их не прима и која их враћа у Србију, а наводно су антифашисти).

Када би ови први (шовинисти) победили, избеглице не би улазиле у Србију, али би Срби напуштали Србију (дошло би до масовног одласка Срба у расејање). Када би ови други (аутошовинисти) победили, иселили би већину Срба из Србије, да би у Србији населили избеглице из исламских држава. И у једном и другом случају, Србија остаје без Срба, Срби постају избеглице. И једни и други владају већ деценијама и све је мање и мање Срба. Они су највећа опасност за Србију. Избеглице ће да прођу, они остају.

Видети још са блога:

(Блог Николе Варагића, 5. 9. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5BzCategories: Преносимо

Tags: , , , , ,

18 replies

 1. Беше једна избеглица, мала Мадлен коју су неки Срби својевремено збринули. Не сећам се да је била нарочито благонаклона према Србима када је била у сили и моћи. И не само да се противила српским интересима већ је отворена подржавала агресивне варварске акте против српског становништва.

 2. Знамо да избеглице не долазе зато што желе да прихвате “европске вредности“ односно једну смеђу јудео-хришћанства, класичне цивилизације и просветитељства него долазе да се економски окористе, тј. да ућаре неки евро немачке социјалне помоћи. Ситуација је приказана погрешно: ови људи су избеглице углавном већ годинама у Турској, мањој мери и у другим државама око Сирије. Пре око две године ти људи напрасно крећу пут Европе да би се ситуација драматизовала последњих неколико месеци или годину дана отприлике. Разумно је поставити питање зашто се то збива? Ко плаћа тај талас када су многи били лишени свих средстава за живот, живели од социјалне помоћи а сад напрасно располажу незанемарљивим средствима (видех их својим очима, нисам то покупио са друштвених мрежа).

  Друго што је такође врло важно је да се систематски погрешно интерперетира позиција неких десничара посебно Ненада Поповића који је најдиректније спомињао зид. Шта зид треба да омогући? Не да граница буде херметички затворена већ да се спречи илегалан прелазак границе. А поштовање правног поретка је једно од кључних европских вредности. На легалним, редовним граничним прелазима свако од нас укључујући и избеглице може да пређе границу кад му је воља.

  Е сад се поставља питање које многи коментатори тако упорно заобилазе. Зашто ови људи покушавају да оставе што мањи административни траг за собом? Да ли зато јер више воле немачке барокне катедрале од мађарске неокласичне архитектуре из 19. века? Не верујем, пре бих рекао да је по среди жеља да се баш у Немачкој пријаве као азиланти. У супротном би према нормама међународног права могли да буду враћени натраг у прву безбедну земљу на коју су ступили. Или барем у прву земљу Европске Уније. Да ли у Грчкој, Србији, Мађарској, Бугарској, Македонији бесни рат? Колико ја знам и на сву срећу не. Али ту се могу очекивати слаби фунансијски бенефити и онда сви јуре тамо где је чанак дубљи а кашика већа. И то није ништа необично, али не треба се претварати да је реч о нечему десетом када је у питању жицкање међуконтиненталних размера.

 3. @Milos

  Није лош пример, само треба нагласити да је Мадлен Олбрајт у СФРЈ дошла после рата, када је њен отац дошао у Београд у дипломатску службу, али “рošto se bojao komunističke indoktrinacije otac je nije slao u naše državne škole, već su je podučavale guvernante, a nešto kasnije poslao ju je u internat za devojke u Ženevi“.

  Можда би ЧАК и она водила другачију политику да овде на власти нису били они који су мрзели све са Запада, али и Истока, Југа и Севера. Позната вам је прича да САД током осамдсетих нису биле толико против Срба, ни приближно колико Немци, али су Немци и Хрвати лобирали у САД. Између осталог, зато што су они који су били на власти у Београду мрзели и своју дијаспору, Србе из расејања. Но, то је посебна тема.

 4. @Milos

  Наравно да сте у праву за те негативне ствари, и ја сам свестан да ту има свакаквих људи, па и терориста који се тако пребацују у ЕУ.

  Међутим, како знате да међу избеглицама нема жена које не желе да се крију испод хиџаба и мужева који не желе да покривају своје жене и кћерке?

  Колико знам, избеглице углавном преко граничних прелаза долазе у Србију, где их наша полиција и војска евидентира, где им Црвени крст пружа помоћ, као и здравствени радници. То би све требало радити боље, а да се не би кретали без контроле по Србији због потенцијалних терориста, у другом тексту, раније, предложио сам да се одмах са границе са Македонијом превозе возовима до северних граница.

  Иду у ЕУ зато што тамо имају рођаке. Ти рођаци им шаљу новац за пут. Ето одакле им новац. Неко је можда пре десет или прошле године стигао у Немачку па је сакупио 1 000 евра да пошаље свом брату да и он дође. Нису сви добили новац од исламиста из ИД.

  Зашто толико браните Немачку? Шта вас брига ако сви иду у Немачку и тамо траже азил? Нека иду.

 5. Наравно да знам, ни српски националисти нису били толико задрто против САД све док исте нису отворено, недвосмислено и постојано радиле против српских интереса где год се криза развијала. Не бих ни ја да отварам ову тешку и компликовану тему, ипак то није у непосредној вези са чланком.

  Моја поента је била да наша благонаклоност према некоме ко је у немоћи не значи да ће он бити благонаклон (или барем неутралан) према нама када се ситуација измени. Још један пример: српска војска се углавном врло коректно односила према ратним заробљеницима у Првом светском рату; многи међу тим некадашњим аустријским војницима, сада официри у Трећем Рајху не само да су ратовали против Југославије (на праваац рата не могу или углавном не могу да утичу војници), не само да су мрзели Србе до сржи (ајде де, срушили смо Царство па и то да им опростимо) већ су се и крајње бестијално односили према српском цивилном становништву и били носиоци репресије у окупираној Србији посебно ’41. па на даље (ако вас ова тема занима има једна интересантна књига Валтера Маношека “Холокауст у Србији“).

  Морам да разјасним још неколико тачака поводом мигрантске кризе које сам отворио а нисам био до краја прецизан. Мој став је према овој ситуацији крајње једноставан: Србија не треба да се претерано уплиће у геополитичке игре које су до тога довеле, нисмо се у то мешали па не можемо ни да утичемо на развој ситуације. Оно што морамо је да: 1) контролишемо ко, у ком броју и са којим намерама улази у нашу земљу; на то имамо пуно право и одговорност према себи самима; 2) ми треба елементарно да збринемо људе којима је помоћ потребна – храна, вода, медикаменти, пресвала за ситну децу, административна помоћ и слично; све то можемо у извесној мери да пружимо, наравно у складу са нашим не нарочито великим материјалним могућностима; 3) да те људе не ометамо у њиховом настојању да се домогну западних земаља. Ја иако сам десничар не делим претерану забринутост шта они тамо хоће, да ли ће то шкодити Немачкој, Аустрији и другим државама или не. Ни те државе нису биле душебрижне према нама а често су нам били најгрђи душмани.

  Доста тога се објављује о емигрантској кризи и ви сте у овом тексту покренули доста интересантних питања. Ако будем имао времена наредних дана покушаћу да нека своја размишљања прибележим, посебно у вези са овим вашим текстом.

 6. @Milos

  У суштини се слажемо.
  Наше је да будемо људи, а на онима којима смо помогли је да буду људи или нељуди.
  Ја хоћу само да назначим да је важно да будемо људи у сваком тренутку према свакоме. Превише је оних који су нељуди, испуњених мржњом, који шире само мржњу. Какве су ти мисли такав ти је и живот, такве људе привлачиш…

 7. Da bi se odrzao zivotni standard u Njemackoj i da bi se mogle isplacivati penzije Njemackoj ce u narednih deset godina biti potrebno OSAM MILIONA radnika iz inostranstva.
  Ovu vijest su objavila njemacka sredstva informisanja prosle godine.

  Natalitet u ostalim evropskim zemljama je takodje slican njemackom natalitetu, dakle KATASTROFALAN je, pa ce i u tim zemljama u narednih deset godina biti potrebno barem dvadeset do trideset miliona radnika iz inostranstva..

  Sigurno privredni bosovi iz EU znaju za ove cinenice i po mojem misljenju i ovo je jedan od razloga zbog kojih se tolerise dolazak velikog broja izbjeglica u EU.

  I da se ne lazemo i kod nas u Srbiji ce se uskoro pojaviti veliki problem povezan sa nedostatkom mlade radne snage. Vec sada nam ogromne povrsine poljoprivrednog zemljista leze neobradjene.

  Dakle, ova velika seoba naroda je uzrokovana iz nekoliko razloga, koja su po mojem misljenju sledeca:

  1. Namjerno iseljavanje veceg broja stanovnistva iz zemalja koje ce USA i njeni saveznici brutalno opljackali, saradjujuci sa islamskim teroristima, koje su oni sami stvorili i koje kontrolisu. Ovi ljudi se namjerno motivisu da napuste svoje zemlje, pa se cak i materijalno pomazu za takav jedan poduhvat. Razlog je da se odlaskom ovih ljudi unisti opozicija islamskim fundamentalistima i omoguci lakse stvaranje velikog Izraela na Bliskom Istoku.

  2. Namjerno naseljavanje Evrope sa ljudima druge vjere, zbog mijesanja stanovnista u lakseg kontrolisanja politike evropskih zemalja.

  3. Zbog sirenja buducih nereda i destabilizacije EU, salju se i EU islamski teroristi, koji ce u ovim zemljama zivjeti kao spavaci, do trenutka, kada ce dobiti komandu da se aktiviraju.

  4. Katastrofalni natalitet u zemljama EU i ogromna potreba za novom radnom snagom u narednih deset godina.

  Ovo je vrlo kompleksan problem, koji se ne moze rijesiti nekim patent receptima, nego koji se jedino moze rijesiti jednom promisljenom politikom, koja ce uzeti u obzir i situaciju u narednih 20 godina.

 8. @Vukman Cejovic

  Проблем јесте комплексан, захтева промишљену и дугорочну политику, то је један од разлога зашто сам написао овај текст (поред овог да је најважније да будемо људи).

  То за наталитет на Западу стоји, такође потребна је јефтина радна снага, посебно за послове које неће нико да ради, пошто је циљ или идеал Западњака живети од пружања услуга (користити само мозак) и рентирања. То важи за оне који дођу до високе класе, елите. За оне из средње и ниже класе настаје проблем када дође до економске кризе, када се затварају радна места, а истовремено пристиже велики број избеглица. Зато власницима великих компанија одговара долазак избеглица, зато је већина грађана (радника) против доласка избеглица. Недавно су ми пријатељи из Минхена, који је најбогатији град Немачке, рекли да је и код њих криза и да нема посла за њихову фирму. За њих нема посла, а стижу избеглице које траже посао, и које могу узети посао и онима који сада имају посао, али које власници компанија могу заменити са избеглицама које ће мање плаћати… Дакле, могући су и класни и расни сукоби. Па онда ту треба додати и идеолошке и верске елементе…

  На нама је да што је више могуће предвидимо шта ће се дешавати на Западу, како ће се завршити ова прича са Исламском државом, Украјином… на кога да рачунамо као савезника, против кога да се боримо…

 9. Ja mogu da govorim o Njemackoj jer zivim u njoj.

  Njemacka je okupirana zemlja, to cak i Njemci znaju, mada te okupacije do sada nisu bili svjesni.

  Budici da je Njemacka okupirana a da je Jevreji veoma boje tijesnih veza Rusije i Njemacke, bez obzira na to sto Jevreji vode rusku politiku i sto su Putin, Medvedev i kvazi patrijah Kiril jevrejski igraci, koji po njihovim planovima rade na razbijanju Rusije, oni znaju da i u Rusiji i u Njemackoj postoji nacionalna elita, koja sve to moze da sredi i da vlast uzmu u svoje ruke.

  U tom slucaju Jevreji, odnosno USA i njihove obavestajne sluzbe, koje su servis jevrejski imaju plan da u Njemackoj stvore dva pola i da ta dva pola toliko polarizuju da uvijek mogu izazvati nerede, cak i gradjanski rat.

  Ta dva pola su, na jednoj strani salafisti, koji se veoma tolerisu a na drugoj strani rasisticki desnicari. Obican narod je u poslednje vrijeme veoma uznemiren i kod obicnog covjeka je koncetrisan osjecaj bijesa i bespomocnosti. Ovo je jedna veoma opasna kombinacija, stim vise jer Njemci nisu bas poznati kao narod koji voli strance, .

  Ovdje treba napomenuti i veliki broj levicara, trockista, kao sto treba pomenuti i pedofilsku partiju „zeleni“.

  Ima doduse i zdravih desnicarskih snaga, ali oni su pod strasnim pritiskom.
  Ja sam prije par godina govorio na jednom mitingu jedne zdrave desnicarske partije a povod je bila akcija za zabranu podizanje ogromne dzamije u Minhenu i u toku govora na mene se bilo zalecelo nekoliko ljudi da se biju sa mnom.
  Da nije bilo intervencije policije, ja bih bio prinudjen da se mlatim sa njima.

  Tako da nismo m i Srbi jedini koji imamo probleme, nego ISTE probleme imaju i Njemci i mnogi drugi narodi. Zato ja vise vjerujem u jednu internacionalnu akciju, vise nego na samo nacionalne akcije, ali toga mnogi Njemci nisu svjesni.

  Ako ti je neprijatelj (svetsko judejstvo i judeo masonerija) internacionalno organizovan, onda mu se jedino internacionalno i suprostaviti mozes.

  Tako da je neohodno iznaci nove metode borbe na internacionalnom nivou.
  Tu se nesto Sovjeti foliraju, izigravaju na tom polju neku avangardu, ali ja im NISTA ne vjerujem, jer dok god sija zvijezda petokraka na Kremlju i dok onaj sifilicar Lenjin lezi u mauzoleju ja im apsolutno ne mogu vjerovati, ali bukvalno NISTA.

  Tako da mislim da judejci pored USA, masonerije, Vatikana, koji je 100% judeiziran u Sovjetiji imaju veoma vaznu polugu, ali polugu koju ruske pravoslavne snage iz vojske mogu razbiti, ako Bog da.

  Mi Srbi moramo da se povezujemo da naprednim desnicarskim pokretima u svijetu i da sa njima zajednicki radimo na sveopstem oslobodjenju od kabalisticke tiranije, koja je toliko ocigledna. U isto vrijeme potrebno je voditi jednu ideolosku antikomunisticku borbu, jer komunizam je i te kako ziv.

  I moramo biti spremni da ta borba mora trajati barem deset do dvadeset godina dok ne vidimo prve opipljive rezultate.

  Mislim da bi mi Srbi u toj borbi mogli da igramo vodecu ulogu, da budemo vodeci ideolozi, zbog toga sto za razliku od Evropljana nasa elita je oplemenjena pravoslavljem. Pored toga mi smo ne svojom zaslugom postali kao neki brend, neko ko se prvi odupro svetskom globalistickom pokretu.

  Tako da ako bi se iz Srbije okupilo barem deset ljidi od kvaliteta, deset ljdi ne zatrovanih antifasizmom i pro judejstvom, mi bi mogli da dosta toga uradimo.

 10. @Vukman Cejovic

  Сами сте рекли да је проблем комплексан. Зато треба прићи са свих страна, и бити отворен за разне могућности и сутра савезе.

  Што се тиче јеврејске капиталистичке и глобалистичке елите, начелно се слажем, али се надам да ви нисте антисемита, пошто видим да сте против расизма, а провославац сте и знате да се и сам Господ појавио међу семитима. Важно је да се не осуђују сви Јевреји, као ни све избеглице да се не сматрају терористима и џихадистима, јер међу Јеврејима, посебно из Израела, има пуно пријатеља Србије, као што међу избеглицама има добрих људи. На пример, ја увек пишем НД Хрватска или само НДХ за данашњу Хрватску, али то није говор мржње пошто увек истичем и парафразирам оне речи из Писма – у Христу нема ни Србина ни Хрвата… Знам да има добрих Хрвата и Хрвата који воле Србе. У мањини су, зато пишем НДХ. Када и ако буду већина, нећу тако писати.

  Све то важи и за левичаре. Док је велики број оних који мрзе странце (другачије), добри и прави левичари су савезници – могу се наћи такви, не треба унапред све њих одбацити. На пример, у тексту сам поменуо посланицу из немачке Левице која је страни Србије, а та странка је русофилска, и сигурно искренија у свом русофилству од немачких, или аустријских и француских, десничара који су такође русофили.

  Што се немачке националне елите тиче, ако би се ослободила од Јевреја и Англоамериканаца, да ли би заиста била србофилска или би и даље углавном била србофобна? Да ли је реалан савез између Немачке и Русије, чак и када не би било Јевреја и САД?

  Ово вас питам пошто живите у Немачкој: међу обичним људима, пре свега Немцима, колико је оних који су против избеглица а колико оних који се залажу за пријем избеглица?

  Што се српске елите тиче, ту се не слажем да је наша елита оплемењена православљем. Надам се да ће се таква елита појавити у наредним деценијама, и тада ће моћи да се разговара о некој водећој улози, али не да би ширили неку идеологију, већ Реч.

  Колико је све комплексно показује и вест од пре негоколико дана да се Католичка црква може поцепати на две цркве, као у време Лутера.

  Шта мислите о овом тексту Драга Пилсела, са сајта Пешчаник и Аутограф, овде вам преносим само најзанимиљивије делове:

  “Stepinac je tolerirao genocid, jesmo li mi bolji od njega?“

  “Kako Papu poznajem, a poznajem ga tako da smo se susretali u hodnicima i učionicama isusovačkog fakulteta kojim je bio rektorom 1986. kada sam krenuo u fratarski život, mogu reći da Papa Franjo želi onu vrlo klisku istinu o polemičnim odnosima pape Pija XII. s nacistima. Tada ćemo saznati i nešto više istine o zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu. Zašto Papa prihvaća inicijativu patrijarha Irineja da se ”raspravlja o Stepincu”?
  Meni se čini da je papi Franji laknulo kada je lani u lipnju dobio pismo iz Beograda. Ima sada razlog da kantom hladne vode ohladi usijane glave hrvatskog episkopata. Bergoglio je svjestan delikatnosti ovog pitanja i stavio ga je na neodređeno dugo čekanje.
  Ja pak mislim da nije točno da je, kako to kaže Bozanić, Stepinac posjedovao ”rijetku jasnoću i smisao za praktičnu primjenu načela kako pomoći onima koji su bili u životnoj opasnosti tijekom ratnih previranja”. Smatram da je bio osoba insuficijentne političke inteligencije, a građa pokazuje da je bio kompromiser.
  Godine 1938. papa Pijo XI. naređuje američkom isusovcu Johnu La Fargeu sastavljanje tijela buduće enciklike za osudu rasizma (koja bi se imala zvati ”Jedinstvo ljudskog roda”) te mu kaže da obavezno u fazi istraživanja i pisanja navrati Stepincu u Zagreb jer da taj pastir savršeno dobro shvaća opasnost nacizma i rasizma. To će La Farge i svjedočiti u svojim memoarima.
  Enciklika neće biti objavljena jer Pijo XI. umire nekoliko dana prije planirane objave, a Pijo XII. je zaključava. Elem, Stepinac 1938. ima širom otvorene oči, sve shvaća i razumije, a u travnju 1941. je slijep i politički glup da sljeplji i gluplji ne može biti.
  Iako su njemački biskupi tri godine prije jasno osudili nacizam i rasizam te iako Stepinac vrlo dobro zna da su temelji ustaškog pokreta rasistički, filofašistički i pronacistički on piše ovako: ”NDH stvorena je Božjom milošću, mudrim i požrtvovnim radom Poglavnika i ustaškog pokreta te voljom naših saveznika. Od osnutka Države (…) prošlo je kratko vrijeme (…) učinjena su djela, koja zadivljuju…” (Katolički list, broj 32/1941.).
  Općenito se može reći da je nadbiskup Stepinac bio fasciniran činjenicom da je hrvatska država osnovana i smatrao je da je treba apsolutno podržavati bez obzira na rasistički karakter njenih temelja. I to je ta bolna istina koju Bozanić i kolege ne želi prihvatiti.
  Papa mora na neki način doskočiti nagomilanim problemima tzv. ”Crkve u Hrvata”, Crkve koja se nije ogradila od ustaštva kako su to činili njemački biskupi od nacizma, Crkve koja i dalje prihvaća odlikovanje koji je Stepinac dobio od ustaških vlasti i to koncem 1944. (!), dakle, ”Red za zasluge – Velered sa zviezdom“. Naravno, tog odlikovanja se Rimokatolička crkva u Hrvatskoj nikad nije odrekla ili od njega ogradila. To je tvrda i žalosna činjenica.
  Govorimo o Crkvi koja bi uvodila pozdrav ”Za dom – spremni”.
  Papa ima problem s Crkvom koja funkcionira kao bastion ostrašćenog pseudokršćanskog fundamentalizma, kojem je ”slučaj Stepinac” nova prilika za otkopavanje rovova prema nominalnoj braći u Kristu – pravoslavnim Srbima.
  Hrvatsko društvo mora smoći snage i reći do kraja istinu o toj gorkoj činjenici svoje povijesti, ali i o drugim zločinima koji su učinjeni u ime drugih ideologija.
  Pa ćemo onda moći odgovoriti na pitanje nad pitanjima: Jesmo li mi bolji od Alojzija Stepinca?“

 11. @Varagic Nikola

  Vi pisete da se nadate da nisam antisemita. Rijec „antisemita“ je prilicno izlizana.
  Po nekoj mojoj definiciji rijec antisemita oznacava onoga ko slobodno misli, pa ako je to definicija antisemitizma, onda sam ja ponosni antisemita.
  To da covjek ne mrzi ljude druge vjere ili nacije, da ih ne mrzi pojedinacno, se podrazumijeva, pogotovo ako je covjek pravoslavan, ali ja mrzim judeizam, koji nije judeizam ´Starog Zaveta, nego rabinska podvala poznata pod imenom talmud i kabala i takav judeizam smatram jednakim satanizmom i naravno da mrzim tu gadost.

  Sto se tice levicara u pravu ste i medju levicarima postoje „posteni Albanci“ mada postoji sada jedan trenad da se ne gleda vise sta je lijevo a sta je desno, nego da se gleda sta je dobro. To sortiranje na lijevo i desno treba ukinuti, jer ne bjese li i Hitler socijalista, dakle levicar na neki nacin i ne bjese li Karl Marks mracni desnicar i ksenofobicar, jer on bjese prvi covjek u Evropi koji zagovarase teoriju holokausta nad narodima koji ne prime komunizam i tu nas Srbe ubroji kao narod kojeg treba unistiti, to jest koji treba da nestane u holokaustu svetske revolcije, zajedno sa Skotima, Baskijcima i jos par drugih naroda. Ne nazva li Marks Srbe i jos neke druge narode rasnim smecem. I nisu li onda talmudisti gori od fasista, jer su rasne teorija gospodina Hitlera sitnica u poredjenju sa sovinizmom i rasnim teorijama koje propovijeda judeizam.
  A djela Karla Marksa postase popularna upravo usled ogromne propagande koju napravise judejska sredstva informisanja i novca kojeg za tu svrhu ulozise judejske banke.

  Ali, posto je komunizam najvazniji produkt koje su kabalisti pustili na trziste da bi lakse zavladali svijetóm i tim produktom desetkovali stanovnistvo svake zemlje u kojoj su dobili vlast, onda mene nikakvi istupi „postenih Albanaca“ medju njima ne mogu da prevare, jer Goli Otok je primjer toga sta kabalisti rade sa „postenim Albancima“ kada dodju na vlast. Onda korisne budale jednostavno likvidiraju, pa za tu pojavu u komunizmu kazu „revolucija jede svoju djecu“ a za silna ubistva koja su vrsili komunisti kazu da su to „lijeva skretanja“.

  To da li je neka stranka lijeva ili desna rusofilska ili nije to nije toliko bitno, jer ja „Rusima“ mnogo ne vjerujem, mada bi me jako radovalo ako grijesim. Levicari nisu rusofili radi ljubavi prema Rusiji nego radi ljubavi prema komunizmu, posto nisu glupi da vjeruju da je u Sovjetiji komunizam potpuno nestao. A ima tu i dosta od uslovnog refleksa, kao ono kada se kokoski otkine glava a ona jos uvijek trrza. Tako su mozda i komunizmu otkinuli jednu od tri glave (druge dvije komunisticke glave su u Kini i USA), pa ona jos uvijek refleksno trza kao da je treca glava jos na ramenu.

  Ako bi se Njemci oslobodili od jevrejske okupacije, olicene u NATO bazama na njenom tlu i silnim reparacijama koje javno i tajno jos uvijek placaju, onda mislim da bi bilo potpuno prirodno da odnosi izmedju Rusije i Njemacke budu veoma tijesni, jer to nalazu interesi obadvije drzave.

  U Njemackoj je vecina naroda protiv nekontrolisanog poriliva izbjeglica, isto kao sto je to vecina naroda u citavoj Evropi. Ljudi se osjecaju veoma nesigurno, bas u blizini stana gdje zivim ima jedno prihvatiliste za azilante a i ja sam sam nekada bio azilant, pa znam sta to znaci.

  Mislim da je narod u ogromnoj vecini protiv nekontrolisanog priliva ljuidi druge vjere i kulture. Uz to Njemci su prilicno zatvoren narod prema strancima i vrlo je tesko sa njima imati prisne prijateljske odnose, jer imaju puno predrasuda prema strancima, pogotovo ako dolaze iz zemalja koje vaze kao zemlje u razvoju. To je vise posledica nepoznavanja tih naroda, kao i odsustvo zelje za upoznavanjem.

  Ali takodje mislim da ce useljavanje oko pola miliona izbjeglica godisnje biti realnost u Njemackoj i to za narednih najmanje deset godina, jer ako se to ne desi niko nece imati da placa za penzije a pored toga svake godine ce se poijavljivati manjak radne snage oko pola miliona. tako da postoje samo dva izlaza iz ove situacije, koji su nova seksualna revolucija i radjanje mnogo djece medju Njemcima ili useljavanje oko pola miliona izbjeglica godisnje. Treceg resenja nema i isto tako, samo proporcionalno nasem broju stanovnika ce se desaiti i u Srbiji i u Rusiji i svuda gdje su prihvaceni judejski patenti za goje poput: feminizma, emancipacije itd.

  I upravo je danas njemacki politicar Gabrijel rekao kako Njemacka moza u narednih deset godina primiti po pola miliona izbjeglica godisnje. Dakle, znaju Njemci veoma dobro zbog cega dozvoljavaju ulazak tolikog broja ljudi, ali to ne smiju narodu javno da kazu, nego ce radi izbora morati malo da demagogisu i igraju na potpirivanju nacionalnih osjecaja.

  Naravno ima ovdje dosta i od globalne zavjere i pokusaja svetskih vladara da pomijesaju stanovnistvo radi lakse kontrole velikih nacija.

  Sto se tice Stepinca i toga da li ce odredjena vjerska zajednica njega proglasditi svetim ili ne, ja mislim da nas Srbe to uopste ne treba da interesuje. Jehovini svjedoci, sekta hara krisna, baptisti, papisti i jos preko 50000 raznih vjerskih zajednica ima pravo da medju sobom koga god hoce proiglase svetim.
  Eno Indijsci progölasise sve ktrave u Indiji svetim pa se niko nije bunio. Ako Indijci mogu sve krave proglasiti svetim, onda neka i Hrvati proglase i tog Stepinca svetim, ako hoce, mene to uoposte ne tangira, jer papiste uopste ne posmatram kao Crkvu nego kao jednu globalnu ustanovu, koja sa Hristom nista zajednicko nema.
  A neko je rekao, kakva crkva taklvi i svetitelji.

  Isto tako me uopste ne interesuje na koliko ce oni ekipa da se podijele, to je njihiova unutrasnja stvar i to sa nama hriscanima nema nikakve veze.

  Ovaj sadasnji papa je mason par exelans a rimska vjerska zajednica je potpuno pod kontrolom judeista, znaci potpuno je judeizovana i kao takva ce dati svu svojku infrastukturu za stvaranje svetske crkve. To je ono sto me interesuje a za Stepinca me bas briga. Mi Srbi znamo ko je on bio a Hrvatima niko ne moze braniti da o njemu misle sto god hoce. To je njihov a ne nas problem.

 12. @Vukman Cejovic

  Није ми јасно следеће: ако не треба сарађивати ни са нпр. Die Linke, зато што су комунисти и желе само комунистичку Русију, ако Русија ипак (п)остане православна у наредним деценијама, а ако унутар немачке националне елите, унутар немачке деснице, ако је немачки “narod u ogromnoj vecini protiv nekontrolisanog priliva ljuidi druge vjere i kulture. Uz to Njemci su prilicno zatvoren narod prema strancima i vrlo je tesko sa njima imati prisne prijateljske odnose, jer imaju puno predrasuda prema strancima, pogotovo ako dolaze iz zemalja koje vaze kao zemlje u razvoju“ како онда да “odnosi izmedju Rusije i Njemacke budu veoma tijesni“? Ја нисам стекао утисак да Немци много воле Русе, односно, да се ту Руси издвајају од осталих странаца, друге вере и расе, са којима тешко могу да имају присне пријатељске односе. Исто важи и за однос према Србима. Сад сам видео наслов у вестима да неки кошаркаш из немачке репрезентације није хтео да да аутограм дечаку пореклом из Србије, који је немачки држављанин (можда тамо и рођен), зато што је на себи имао српску заставу.

 13. To sa srpskim djecakom mozda nije istina, ne treba sve sto novine pisu vjerovati.
  A mozda je neki nesporazum u pitanju, ko zna, meni je tesko da vjerujem da jedan vrhunski sportista se tako ponasa.

  A cak i da to jeste istina, ne moze se na osnovu jednog incidenta suditi o jednom narodu.

  Ja doduse nisam u ovih 27 godina dozivljavao neke velike neprijatnosti, lagao bih kada bih rekao da jesam.

  Ako su Njemci zatvoreni prema strancima i to ne svi nego recimo Bavarci i jos neki koji su zatvoreni i prema Njemcima iz drugih oblasti, to ne znaci da su oni rasistii ili da su zveri, jednostavno su ljudi zatvoreni, malo podozrljivi i eto tako, nista strasno.

  Naravno da svuda ima rasista, ima ih i kod nas, ali kao primjer da Njemci nisu takve zveri evo jedan istiniti dogadjaj.
  Bog mi je svedok da istinu pisem.

  Prije skoro 20 godina moja sestra se u Crnoj Gori razboljela od butulizma. Doktorka iz Podgorice mi je rekla da ce umrijeti u najtezim mukama od gusenja, ukoliko se lijek ne nadje za dan ili najkasnije dva. Ja sam bio politicki emigrant i 13 godina nisam isao za Crnu Goru,. sve dok nisam dobio njemacko drzavljanstvo. Tada nisam nikako mogao otici dolje.

  I u jednom strasnom stanju, usao sam u prvu njemacku apoteku u jednom malom gradicu gdje sam zivio i kada me je zena pitala sta zelim, ja nisam mogao da uzdrzim suze i otisao sam u jednu susjednu prostoriju, da me ne bi narod gledao i rekao da mi sestra umire i da mi je hitno potreban taj lijek, koji je kostao oko 2000 maraka.

  Ja trenutno nisam imao kod sebe para a i ovi iz apoteke nisu imali lijek, nego su poceli da zovu po citavoj Bavarskoj za taj lijek i onda ga nasli u jednoj ordinaciji.
  Taj doktor mi je dao lijek bez novca, ali da ga poslije platim i onda smo zval jednu njemacku organizaciju, ne znam kako se zove i malo je hvalilo da oni hilikopterom ne odnesu lijek do Crne Gore. Svi hilikopteri su bili zauzeti, pa zbog toga nisu mogli.

  Iste veceri sam otisao kolima do Frakfurta da lijek dam posadi JAT-a da ga odnesu do Beograda, gdje bi ga neko od nase familije preuzeo.
  I onda se desava da jedan nas Srbin nece da uzme lijek, nego je poceo nesto da palamudi, dok mu ja nisam rekao da ako ne uzme lijek da on nece dugo biti zivi.
  On je vidio da se ja ne salim i zaista se nisam salio i tako je moj zemljak ipak uzeo lijek.

  Eto taj lijek je u poslednjem momentu spasio zivot mojoj sestri.

  Imao sam u njemackoj MNOGO sitacija gdje su Njemci prema meni bili veoma fini i uljudni am imao sam situacija koje su bile neprijatne. Ali svuda je to tako.

  Ja njemacku rezervu sa strancima ne uzimam ozbiljno, niti se mnogo nerviram oko toga. I ako cemo iskreno, nisu ni stranci ovde cvecke.

  Jos nesto, vodio sam za vrijeme studija jednu karate skolu i imao peko 100 clanova, vecinom Njemaca. I da vidis, kako su me djeca voljela, majke isto tako, kada su bozicni praznici, donosili mi poklone, razgednice, bilo super.

  Zavisi puno od nas kako ce se Njemci odnositi prema nama. Ako vide da si dobronamjeran i prijateljski raspolozen, onda ce u vecini i oni biti takvi.

  Nase novine pisu svasta jer odredjeni centri moci zele da budemo u stalnom konfliktu sa Njemacima.

  Eto moj sin je po majci Njemac, bivsa zena je bila Bavarka, pa mislim da ih prilicno dobro poznajem.

  To su ljudi ka ostali, sto bi reka Njegos „ne bijahu rogati“.

 14. Мислим да постоји видео снимак на коме се види како тај немачки кошаркаш одбија да да аутограм српском дечаку.

  Но, драго ми је да тако пишете о Немцима, пошто и ја на то указујем када пишем о избеглицама, или Јеврејима. Замислите да живите у Израелу, сигурно је да би на овај исти начин писали о Јеврејима, или о муслимани да живите у некој (уређеној) исламској држави (каква је била Сирија пре рата) – “To su ljudi ka ostali, sto bi reka Njegos „ne bijahu rogati““.

  Међутим, политика је нешто друго. Израел подржава Србију и Републику Српску, исламске државе из покрета несврстаних такође, а Немачка ради на уништењу Републике Српске, отимању Косова и Метохије… Мислим да то не ради само зато што Немцима тако наређују Јевреји или Англоамериканци. Питање је да ли ми у будућности можемо то да променимо, ако можемо – како можемо? Да ли могу помоћи и левичари или не? Итд.

 15. Ни један народ није четвртаст монолит, да не кажем цигла. Тако ни Немци нису социолошко-етичко-идеолошки вектор или тако нешто.

  У опште не треба сумњати у једно лично искуство г. Вукмана Чејовића. Та врста организованог хуманизма код Немаца заиста постоји. Међутим, да се за 27 година није сусрео са немачком нацистичком дефиницијом је апсолутно невероватно, сем ако не живи у неком алпском катуну и чува овце.

 16. Gospodine Ivkovicu, susretao sam se sa dvije vrste „nacisticke definicije“ kako Vi kazete, mada ne toliko da bih to uzimao za ozbiljno.

  Prva vrsta „nacisticke definicije“ je odredjeni broj ljudi primitivnih, frustiranih i rasisticki orjentisanih. Takvih ljudi sam sretao ne samo u njemackoj nego i u Gornjim kokotima, kao i u jednom selu pored Svrljiga.

  Dok je druga vrsta ljudi „nacisticke definicije“ bila skupina ljudi nacionalno orjentisanih i iz mog iskustva vam mogu reci da su iz te druge vrste svi redom bili pro srpski orjentisani. Vodja jedne njemacke desnicarske partije mi se cak i izvinjavao sto je Njemacka ucestvovala u bombardovanju Srbije.

  Da li je razlog tog njihovog srbofilsta bio taj sto sam i ja covjek „nacisticke definicije“, kojeg bi mogli definisati kao pravoslavnog desnicara koji zvanicnoj istoriji malo sto vjeruje, ili nesto drugo, to vam ne mogu reci.

  U svakom slucaju, mene ne biste nikako mogli definisati kao antifasistu, ili nekog iz ckanstva srpsko jevrejskog prijateljstva.

 17. Niti biste me mogli definisati kao nekoga ko vjeruje u bilo kakvo judejsko hriscansko prijateljstvo i kojeg nikakve podjele uloga „nasija najvecih prijatelja“ ne mogu da prevare.

 18. @Vukman Cejovic

  Ако сматрате, као што сте написали: “To da covjek ne mrzi ljude druge vjere ili nacije, da ih ne mrzi pojedinacno, se podrazumijeva, pogotovo ako je covjek pravoslavan“, ако то мислите и о људима друге расе, ако волите Немце и појединачно и колективно, онда ви јесте антифашиста.

  Православан хришћанин не може да не буде антифашиста, тј. никако не може да буде нацифашиста.

  Што се Јевреја тиче, имајући у уму и претходне реченице, додао бих само ово:

  Антихрист ће доћи „у таквом облику да би преварио све; доћи ће смирен, кротак, као непријатељ неправде (како ће сам говорити о себи), који се гнуша идола, ревнитељ побожности, добар, љубитељ сиромаха, веома побожан, постојан, према свима љубазан, који особито уважава народ јеврејски, зато што ће Јевреји очекивати његов долазак“ (Свети Јефрем Сирин).

  Антихрист ће наићи на неочекивано и чудесно противљење у лицу два старозаветна пророка – Еноха и Илије. У Откривењу светог Јована пише: „И даћу двојици сведока мојих, и пророцаће хиљаду двеста шездесет дана (три и по године)“. Без обзира на деловање пророка Илије и Еноха, Јевреји ће антихириста прогласити за свога цара. Али, Откривење говори: „И би му дана власт над сваким коленом, и народом, и језиком и племеном“(13, 7).

  Затим ће доћи до обраћања Јевреја ка Спаситељу.
  „Илија ће доћи… као претеча другог доласка, и обратиће у веру Христову све Јевреје, који се покажу послушнима, приводећи их ка отачком наслеђу, отпале од Њега“ (Блажени Теофилакт Охридски).
  Ово обраћање Јевреја ка Христу изазваће у антихристу најжешћу злобу према хришћанима. Тада ће за њих настати „велика невоља, какве није било од постања света до сада нити ће бити“ (Мт. 24, 15-21). „И биће му дано да се побије са светима и да их победи“ (Откр. 13, 7). Спасење малог остатка верних биће једино у краткотрајном царовању антихриста. „И ако се не би скратили дани они, не би се нико спасао, али изабраних ради скратиће се дани они“ (Мт. 24, 22).

Оставите коментар