Драгослав Пакић: Какве везе имају шљива, виски и Черчил или Задојени шљивовицом

Захваљујући надљудским напорима нашег премијера и његовог тима у перманентној реконструкцији, у нашој земљи је, поред пада плата и пензија, дошло и до пада дејства земљине теже.

Извор: Вукајлија

Као крунски доказ за такве тврдње узима се чињеница да је код нас кило хлеба шест стотина грама.

Услед смањења дејства земљине теже, због чега ствар спорије пада, дошло је и до видно мање употребе индијске шљиве. А и шта ће нам индијска кад је наша национална воћка шљива маџарка. Маџарка, а сто посто српска.

Сви се сећамо оне шљиве ранке где смо имали прве љубавне састанке. Кад неко падне у севдах и мала деца знају да кажу како је пао као шљива у г… Оном што су га изуједали по врату, све је прошло а видљиве су остале само шљиве модро плаве боје. Џаба му трешњеве боје шал кад ништа не успева да сакрије и засенчи победнички доминантне шљиве, поносне на своје порекло.

kazandzija0dv

Најискреније шљивине сузе, које из казана потеку, у свим домаћинским кућама први су јутарњи поздрав. Срби пију ракију као Словенци њихов накисели „цвичек“ . Разлика је огромна. У укусу, мирису и последицама.

Шљивка, како у Србији тепају најсветијој водици, косачима је окрепа, глумцима лек против треме пред јавни наступ, мислиоцима инспирација, а песницима сушта потреба. Разочараним љубавницима помаже да забораве онај састанак испод шљиве ранке.

Skolska_rakija

Ако се новорођенче, уместо мајчиним млеком, одмах не задоји шљивовицом, од његове каријере, унапред се зна, неће бити ништа.

Од вајкада, шљивовица је нашем народу путоказ. Нарочито док се путовало и тешко сналазило по огромним белосветским аеродромима. Нико није имао потребу да се распитује где је трака за преузимање пртљага. Основно правило је да се прати мирис „мученице“, јер се на несрећу, или залуталима на срећу, нека флаша увек разбије па цео аеродром замирише на Србију.

rakija-connecting-peopleА и кога год да питаш сви се праве Енглези. Посебно у Лондону. Као, не разумеју српски. То је можда и тачно јер не пију шљивовицу, него виски. А уз виски се никад ни до каквог споразума није дошло, осим до подвала и подметачина. Када се вискију дода и цигара са Кубе, добије се оригинал Черчил. И ко би сада ту могао да рачуна на искрену и праву информацију? Изузетак су, наравно, наивни Срби који верују да ће, чим уђу у Европу, сви живети у комунизму. Уосталом, то им је својевремено, опредељујући се за Тита уместо Драже, Черчил и обећао.

Остало је још да се разјасни какве везе имају смањено дејство земљине теже, шљива, виски и Черчил.

Једини исправан одговор је – никакве.

У овој земљи је ионако све без везе.

П.С. (А везе за партијско запошљавање?)

Нема везе, идемо даље!

rakija-odrzava-zdravlje


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-4HeCategories: Сатиристика

1 reply

  1. Viski ili sljiva ?

    Dok se prvi pravi od jecma u jednoj vetrovitoj, kisovitoj i sivoj zemlji, druga se pravi od ukusne i mirisne sljive rodjene na plodnoj zemlji obasjanoj suncem.
    Dok prvi zauzima polovinu prostora shopping centara na svim svetskim aerodromima, druga se stidljivo krije na beogradskom.

    Marketing ?

Оставите коментар