Драгослав Пакић: Додатак скупштинском речнику (јужна варијанта)

Уважена госпођо прецедник, поштоване колеге, госпође, нааароде мооој,

Прво ћу да реплицирам на предкодни говорник, колега из супротне странке: он јесте поубав од мене, повисок од мене и пооратан од мене, што јес, јес, ал’ има да изеде суву шишарку ако ли га још једном ватим да с моју Живану пије каву док сам ја на заседање и борим се за права на мој народ. Има да га нема ако ли само још једном зурне куде моју Живану. Има на трепке да оди. Не знаје он с кога има посла; има ми ноге целивује; има да висне на грањку; има му семку семкину затрем; има га истресем из гаће; има да остане без јајца. А њу, Живану моју, е, на њу има вој игра каиш.

juznjacki-0

Још само да кажем шта ми је ча-Стојча од Меане, поштен и поуздан човек (гласао за мене) казивал о овога посланика, швалера, али то нека остане међу нас. И све је истина овога ми крста, дабогда не видео сутрашње дневнице ако лажем. Имам и два заштићена сведока сарадника, озбиљни људи (гласали за мене).

„Овај ти је, вика ча-Стојча, гуњгав и ганголак, права закасотина издул се дабогда. Залудњар ти је то прва класа и мазгућало, вечито мрзежљив а накокорил се к’о петал. А кад га човек погледа, на први поглед види да је то обичан недоклесанко и човек недојешан. Кад види камиони што вржду са покрадена дрва како ги из нашу шуму докарују, он окрене главу на другу страну. Пашка док орати и потрепеља кад те гледа. Неумејатан и пошушњар за сваку работу. Суртук да га нема у ближу и даљу околину.“

Ете, тако је казивал ча-Стојча и још много више од тога, само што ја нећу да злоупотребљавам слободу говора и слободу мисли.

Још само да пренесем поруку од деда Вукана, знамените старине и домаћина пар екс…екс…, добро, вредног домаћина из села Млачишта, општина Црна Трава (гласао за мене).

juznjacki

„С пролеће и лети кад је рај, вика деда Вукан, ники нема да наврне куде нас. А и како ће без пут. А чим први снег, ете ги с булдождери, камере, микрофони; носу кило шећер и фртаљ каву а најлонку тражу да гу им врнем. Е, еве им га на што ћу гу врћам. Тачка.“

Ете, толико с моју страну за обогаћење на речник за скупштину колико да знамо да се понашамо културно, пристојно и уз свако поштовање на ови зликовци из супротну странку.

Живели!

Литература

Радосав Стојановић: ЦРНОТРАВСКИ РЕЧНИК (Институт за српски језик САНУ)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3SzCategories: Сатиристика

Оставите коментар