Центар за конзервативне студије: За „велику коалицију“ СНСД-СДС у Републици Српској

cks-logoКакви год да буду коначни резултати избора у Републици Српској, нема места, нити разлога за тријумфализам или еуфорију са било које стране. Свим политичким представницима Срба са друге стране Дрине, мора постати јасно да је Српска постала дубоко подељено друштво, где је потребно окупљати и сабирати, народ и политичаре, а не делити и производити антагонизме. Никакво објашњавање квази патриота и плаћених аналитичара, како је ово пораз западних амбасада и победа русофилских снага, неће потиснути чињеницу да је скоро половина од изашлих бирача незадовољна постојећим стањем у РС. А њихово огорчење не може се објашњавати симплификацијама како су то издајници или људи подлегли медијским манипулацијама спољних центара моћи.

Досадашња технологија управљања у РС не даје више резултата и мора се мењати. Ово је идеална прилика, да ко год победи пружи руку другој страни и покуша да очигледну политичку кризу у Српској превазиђе стварањем велике коалиције СНСД-СДС, и тако спусти нарасле тензије у друштву.

Стабилност Српске је важнија од било чије сујете и личних интереса, и зато се надамо да ће политичари којима је народ дао поверење, у том правцу и радити.

(Фејсбук страница Центра за конзервативне студије)



Categories: Преносимо

2 replies

  1. СДС је највећи губитник ових избора у којима су сви губитници, јер је повампирио старе снаге Чавића и Иванића, а сам ништа није добио. Требало би и Додик и они да размисле о приједлогу Центра за конзервативне студије.

  2. Да, заборавих најважнију чињеницу: на изборе у Федерацији је изашло 1 200 000 гласача, колико РС има укупно бирачко тијело. Мајоризација је неизбјежна, ако се сада не направи одлучан искорак.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading