Константин Душенов: Стрелков – заштитник Путина

(Русская народная линия, 8. 7. 2014)

dushenov2_200_auto

Константин Душенов

Није потребно бити експерт у оперативном умијећу вођења грађанског рата, да би се схватило (погледајте карту) да је, након избијања побуне у Донбасу, Славјанск био важан, прије свега, као база за напредовање ка Харкову, односно офанзиву са циљем да се ослободи цијела Нова Русија. Међутим, ова операција била је могућа само у случају великих војне помоћи из Русије. 

Пошто ова помоћ није дошла (овдје не постављамо питање зашто), држати Славјанск као упориште у условима када су околне коте под контролом украјинске војске артиљерије, а њена предност у тешком наоружању неодољива, било је тешко, опасно и бесмислено. Дакле, напуштање Славјанска и премештање славјанског гарнизона у Доњецк је сасвим оправдан корак Стрелкова[1].

Међутим, овај корак је схваћен у Русији апсолутно неадекватно, уз хистеричну реакцију знатног дијела „патриотске јавности“. Међутим, морам да признам да је панику и хистерију „патриотских“ дама (иако су многи од ових младих дама – људи у годинама са брковима и брадом) углавном изазвали „медијски стручњаци“. Њихови јавни наступи, небитно јесу ли свјесно то радили или не – одредили су атмосферу око битке за Славјанск.

Али, Стрелков је ратник, а не политичар. Он нема осјећај како за интриге око Нове Русије у Кремљу, за све вибрације руског јавног мњења, све фобије и митове московске политичке елите. Иако је могуће да се повукао зато што је знао нешто о борби иза сцене око Путина – нешто што ми не знамо – он се понашао баш као лед.

strelkov

Игор Стрелков

И то има своје несумњиве предности. У сваком случају, свјесно или несвјесно, Стрелков је отворио у Москви чир про-амерички агената утицаја у ходницима Кремља. Ова анти-Путин група се састоји од представника актуелних елита, наизглед потпуно лојалних новом курсу Кремља, али у ствари жељних да забију нож у леђа Путину што је прије могуће.

Како могу да не жуде тако нечему када је он раскинуо са „шефовима“! Двадесет година они тихо чувају плен и полако исисавају економски сок из Русије, пребацили су породице на Запад, тамо школују своју дјецу, ту су сакрили украдене милијарде. Дуго времена се не помјерају из западног раја, а сада … Све је пепео! Тамо због неких на Криму, у Украјини, због неких … Због свих ових глупих фантазија „традиционалних вриједности“, „православне духовности“, „интереса руског народа“, „независне спољне политике“ и других Путинових глупости!

Али због тих „глупости“ Путина, представници „елитних“ финансијских „руских резидената“ само у марту ове године били су приморани да повуку из удобних америчких банака 13,5 милијарди (!) долара. Замислите како га мрзе?

Док је Путинов рејтинг 86 процената, једино им преостаје тиха саботажа, дизајнирана тако да подрива саме темеље нове политике Путина и припрема његову каснију дискредитацију у очима руског друштва. И „исушивање“ Новорусије погодан је терен за то, као увод у „руски Мајдан“.

Стрелков је експлицитно и јасно рекао: „Недавни Путинови кораци директно указују на радикалну промјену курса. Веома закаснелу, али ипак. Након ових корака треба да буде праћена озбиљном реконструкцијом у циљу чишћења стварне животне средине од постојећих и потенцијалних агената глобалне олигархије, као и већине људи у ‘унутрашњем кругу’, који нијесу ништа друго до баласт.“

„Логика самог рата гура Путина ка правим одлукама. Анексија Крима – само је први корак, али то је такав корак, након кога команда ‘успори’ није више могућа. Логика садашњих догађаја неминовно ће гурнути руског предсједника ка новим сукобима са спољним и унутрашњим непријатељима земље. Ти сукоби ће расти. Надам се да сам разумије да нема повратка назад и да њему и његовој околини нико неће опростити ‘неочекивану побуну’.

У овој ситуацији, ја вјерујем да патриотске снаге, барем, не би требало да се супротставе влади у савезу са либералним олошем под покровитељством стране и домаће финансијске олигархије. Не можете ићи на савезе са сатанистама и содомитима, без обзира колико ‘тактичких циљева’  би било покривено таквим савезништвом…“

Да ли би представљало чудо да „либерални олош“, одавно чврсто укорењен у влади и високим канцеларијама Кремља,  учини све да „споји“ пушке и дискредитује га? Мртав Стрелков у разрушеном Славјанску би их сасвим задовољио. Али жив, па чак и дјелатан у милонском Доњецку – апсолутно не!

Стога покушај да се направи талас хистерије због губитка Славјанска представља само део „чари“ домаћег информативног рата.

„Пета колона“ чезне да склони Путина. Али то урадити без етничког чишћења Донбаса је немогуће. Стрелков јесте данас главни бранилац Путина!

Аутор је директор агенције аналитичких информација “Православна Рус”

С руског посрбио: А. Ж.


[1] Прим. ур: Игор Иванович Стрелков, министар одбране Доњецке Народне Републике.Categories: Посрбљено

Оставите коментар