Вијести.ба: Кредит за „Београд на води“ Емирати условили највећом џамијом у Европи и забраном точења алкохола

BEOGRAD – Vlada Srbije jednoglasno je usvojila zaključak o prihvatanju kredita od Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u iznosu od milijardu eura. Srbija će kredit vraćati deset godina uz godišnju kamatnu stopu od 2 posto.Veliki dio kreditnih sredstava će biti investiran u projekat “Beograd na vodi “, pišu mediji u Arapskim Emiratima.

Jedan od uslova za investiranje novca iz UAE je izgradnja najveće džamije u Evropi kao i zabrana točenja alkohola komentarišu mediji u Srbiji.

Prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić prisustvovao je prezentaciji projekta “Beograd na vodi” koji mu je predstavio Muhamed Al Abar, direktor novoosnovane kompanije “Eagle Hills”.

Ministar financija Lazar Krstić kazao je da će Srbija na ovaj način, na godišnjem nivou uštedjeti 40 miliona dolara, odnosno oko 400 miliona dolara za deset godina.

U današnjem novcu to je bukvalno kao poklon, kao da je neko dao taj novac iz džepa. Ovo je dobar signal međunarodnoj zajednici i investitorima da Srbija ima kredibilitet – istaknuo je srbijanski ministar financija.

(Vijesti.ba, 5. 3. 2014)Categories: Вести над вестима

Оставите коментар