Администрација председника Украјине уклања ћириличне сајтове?

Током телефонског разговора између руског председника Владимира Путина и његовог колеге Барака Обаме, идентификоване су две разлике у приступу и анализи узрока актуелне кризе у Украјини, саопштила је прес служба Кремља

ukr-cas-cas

7. 3. 2014.

22:30   Анализа ситуације око Украјине – Савет Федерације Русије подржаће одлуку парламента Крима о спровођењу референдума. Шеф Савета Федерације Валетнина Матвијенко изјавила је о томе кримским парламентарнцима који су у петак посетили Москву. Дан раније кримски посланици су гласали за почетак процедуре уласка Крима у сатав Русије и заказали за 16. март референдум о питању будућег статуса полуострва. Стање у источним областима Украјине у међувремену постаје још напетије. Борба између присталица и противника мајдана не престаје, административне зграде прелазе из руке у руку.

22:00   МСП РФ: Неке чланице ОЕБС-а нису рекле ни реч о неонацизму у Украјини – Организација за европску безбедност и сарадњу мора осудити насиље учесника Мајдана и признати смену власти у Украјини незаконитом, изјавили су у петак у Министарству спољних послова Русије.

„Поједине државе учеснице Организације за европску безбедност и сарадњу и њене извршне структуре су се понашале у Украјини у „најгорим традицијама двојних аршина“. Упркос мандату нису ни реч рекли о расту националистичких и неонацистичких расположења у Украјини и „нису приметили“ насиље екстремистичких снага“, – наглашавају у МСП-у Русије.

Москва је убеђена да „међународна помоћ у стабилизацији ситуације у Украјини може бити корисна и ефикасна, али само ако буде објективна“.

21:20   Турчинов наредио да се уклоне сви ћирилични сајтови – Администрација самозваног председника Украјине Александра Турчинова је наложила органима украјинске власти да до 10. марта уклоне верзије свих званичних веб страница на руском језику, рекао је данас новинарима извор у кабинету министара.

Већ су уклоњени интернет ресурси на руском језику 14 главних министарстава, као и портал Врховног суда Украјине и интернет странице централних органа извршне власти.

21:05   Санкције према Русији од стране САД ће бити бумеранг према САД-у – Русија је у петак упозорила да би било какве америчке санкције против Москве преко кризе у Украјини биле бумеранг који би се вратио у САД, те у складу с тим позива Вашингтон да се не руши билатералне односе.

У телефонском разговору са америчким државним секретаром Џоном Керијем, министар спољних послова Сергеј Лавров је “упозорио против исхитрених и несмотреним корака који могу да проузрокују штету руско-америчких односа, нарочито … санкције, које би неминовно погодиле Сједињене Државе као бумеранг” , рекао је Лавров

20:50   Чуркин: Демократија није када пуцаш у своје људе да би срушио власт – Сви догађаји који су довели до државног удара у Кијеву треба да буду темељно истражени, јер они могу да открију “више занимљивих ствари” рекао је амбасадор Русије у УН-у, Виталиј Чуркин. Чуркин је то изјавио коментаришући процурели телефонски разговор између Естонског министра спољних послова Урмаса Паета и шефа ЕУ за спољну политику Кетрин Ештон, у којем Пает наводи ангажовање снајпериста у Кијеву од стране опозиционих лидера .

Према Чуркину истрага би могла повући потпуно другачију слику за шта се представља у америчким медијима и од стране неких америчких и европских политичара.

“Ако власти постављене помоћу државног удара, пуцајући у своје људе у циљу изазивања беса и обарања владе силом, то није “демократија” уопште”, истакао је Чуркин .

Наводи украјинских посланика да су пребијани и застрашивани претњама од “непознатих посетиоца” такође треба да буде истражено, рекао је Чуркин, додајући да је већ покренуо ово питање на састанку Савета безбедности УН.

Украјинска криза може само да се реши кроз уставни процес , што значи одлазак у складу са споразумом између свргнутог председника Јануковича и бивших лидера опозиције 21. фебруара , а така впроцес мора да “укључи све регионе у земљи”, нагласио је руски дипломата .

19:40   Крим неће тражи никакве привилегије од Русије, ако се придружи земљи – “Крим неће тражити било какве привилегије од Русије, ако се придружи земљи и кримске власти су сигурне да ће регионална економија напредовати након ослобађања од украјинске корупције”, саопштио је Григориј Јофе, први заменик председника Кримског парламента.

Григориј је истакао да ће референдум “демократски и отворен” и да ће бити одржан “у пуној сагласности” и са украјинскимм уставом и међународним уговорима које је усвојила Украјина. Међународни посматрачи, укључујући и оне из ОЕБС-а, као и представници медија и НВО су “добродошли” да посматрају референдум, рекао је он.

19:15   МСП РФ – не правите потезе који поткопавају поверење Русије – Министарство спољних послова Русије је навело да ОЕБС (Организација за европску безбедност и сарадњу у Европи) треба да осуди насилне акције “Мајдан” присталица и да призна нелегитимност пуча у Кијеву.

Такође, МСП је саопштило ЕУ да не прави потезе који могу поткопати поверење у њу као стратешког партнера Русије.

Плус, МСП РФ је изнело негативан став против двоструких стандарда неколико земаља учесница ОЕБС-а и извршних органа организације.

18:55   70.000 људи подржало Крим на митингу у центру Москве – Данас се код зидова Кремља скупило око 70 хиљада људи на митингу и концерту под називом  “Ми смо заједно!” у подршку становницима Аутономне Републике Крим. На сцени су наступили познати руски уметници који су на сопствено одушевљење хвалили овакво јединство народа.

Људи стоје уз Русију, заставе “Светог Ђорђа”,  натписи свих главних политичких странака. Главна ознака је била  “Георгијевска лента”, која симболизује јединство народа. На митингу су биле и “супротстављене” политичке партије које имају различите политичке ставове. Они су данас били сви заједно, комуницирају једни са другима, без обзира на политичке разлике.

Полицијске јединице, хитне службе су биле на дужности у случају потребе, мада није било никаквих инцидената. Музичари који су се појавили на сцени, а међу њима су били Валерија, Александар Маршал, Олег Газманов група “Любэ” и други, позвали су народ на Криму на отпор. Они су поручили да Руси увек подржавају становнике аутономије и да их никада неће оставити у тешким временима.

18:15   Кисинџер стао на страну Путина – Бивши државни секретар САД Хенри Кисинџер је у чланку објављеном у Вашингтон Посту критиковао западне политичара за покушај да „оцрне“ председника РФ Владимира Путина. Он је такође предложио свој план регулисања кризе у Украјини. „Демонизација Путина на Западу није политика, већ алиби, оправдање сопствене некомпетентности“, – пише Кисинџер.

„Украјина не сме бити зрно раздора између Истока и Запада, већ мост који их спаја“. Кисинџер сматра да Украјина не треба да се учлани у НАТО или да буде посматрач у алијанси, али може да сарађује са Западом по многим питањима, притом избегавајући сукобе са Русијом.

17:40   Матвиенко: Зашто нико не спомиње референдум у Шкотској? Те критике нисмо чули – Русија инсистира на независној истрази убистава људи у Кијеву. Ово би требало да уради Међународна комисија. Председница Савета Федерације Валентина Матвиенко изразила је изненађење да се новим кијевским властима не жури да сазнају ко је отварао ватру.

Председница Савета Федерације Валентина Матвиенко позвала је међународну заједницу да одбије дупле стандарде и да људима да право на самоопредељење на Криму .

“Доношење одлуке о референдуму – је суверено право, легитимно демократски изабраног парламента Крима” – рекла је она.

“Ако се некоме не свиђа одлука Кримског парламента, онда је то ствар “укуса”, а не правна оцена” – рекла је Валентина Матвиенко. “Из неког разлога, нико не спомиње референдум о шкотској независности, који ће се одржати у септембру ове године, а да ли је то незаконито? Ове критике и оцене нисмо чули. А зашто лишити народ Крима на његово легитимно право да одлучује о својој будућности? Двоструки стандарди су толико очигледни да је неопходно да се заврши са њима за свагда, те да се почне говорити правним језиком”, додала је она.

17:20   Владимир Константинов: морали смо да донесемо одлуку веома брзо – Делегација представника Врховног савета Крима данас се је састала са руским сенаторима. После преговора који су на обострано задовољство усклађени по свим питањима са Кијевом немамо шта да тражимо, рекао је председник Кримског парламента Владимир Константинов .

“Ми од њих ништа не очекујемо нити их чекамо” – каже Константинов за самопроглашение власти у Кијеву. Према његовим речима, Крим и југоисточни део је добијао искључиво претње од Кијева, без позивања на истински дијалог. Међутим, он оцењује да је веома низак политички потенцијал нове владе. “Једно решење је луђе од другог!” – описао је Владимир власти у Кијеву.

Према Константинову, после доласка “нове владе” у Кијеву становништво Крима је доживело страх и несигурност. “Наравно, ми смо морали да донесемо одлуку веома брзо” – каже Константинов.

17:00   Кијев неће пореметити референдум на Криму иако је блокирао приступ бази података бирача – Кијев неће бити у стању да поремети референдум о статусу Крима, рекао је председник Изборне комисије за референдум Аутономне Републике Крим Михаил Малишев. Изјава је уследила након што је Кијев блокирао приступ серверу, где се налазе подаци кримских бирача.

“Ми нисмо у могућности да користимо те листе блокиране од стране Кијева и украјинског ЦИК-а , али са ове позиције, имамо све те листе, које су коришћене током избора у 2012. години, и ови спискови ће се користити за референдум” , – рекао је Михаил Малишев.

За референдум о статусу Крима, биће отворено 1250 бирачких мјеста. Све ће бити спремно за 16. март 2014 .

На референдуму само могу да учествују грађани регистровани на Криму, рекао је Михаил Малишев. “Људи који желе да учествују на референдуму, а регистровани су на Криму треба да изађу на референдум и да одлуче о судбини ове републике,” – додао је он.

16:40   Српски добровољци на контролним пункотовима на Криму

16:30   65.000 људи на митингу подршке у Москви – Преко 65.000 људи окупило се на митингу у Москви и концерту у знак подршке Криму, према подацима руског МУП-а.

16:20   72 одсто Немаца против санкција Русије – Немци су реаговали на идеју санкција против Русије хладно, а према најновијем истраживању јавног мњења, које је спровео ИНФРАТЕСТ. Само се је 28 одсто Немаца изјаснило за економске санкције против Русије, док је 72 одсто било против санкција.

16:10   Грађани Доњецка захтевају ослобађање “народног губернатора” Павла Губарева

16:00   Припадници “Самоодбране” на трајектном прелазу који повезује Русију са Кримом

Фото: Алексанадр Коц и Дмитриј Стешин (новинари који су пронашли заробљене Србе у Либији)

15:40   Наришкин: Русија ће поштовати било који избор Крима  – Русија ће поштовати било какав избор који одлучи Крим о статусу аутономне републике, каже Сергеј Наришкин, председник Државне думе.  “Ми ћемо подржати слободан и демократски избор кримског становништва”, рекао је он на састанку са делегацијом Крима у Москви.

15:40   МСП РФ: Изненађени смо и шокирани због намерног извртања чињеница многих украјинских медија  – Министарство спољних послова Русије је запањено због намерног извртања чињеница од стране украјинских масовних медија у вези званичних контаката Москве и Кијева.

“Ми смо изненађени и шокирани, чак на неуљудни начин многи украјински медији искривљују речи званичног представника Русије у УН Виталија Чуркина о контактима између руских и кијевских власти”, наводи се у саопштењу, наглашивши као “нарочито провокативно” недавно “спиновање” “вести” да је Русија спремна да прекине дипломатске односе са Украјином. Виталиј Чуркин се новинарима обратио након што је Савет безбедности УН одржао консултације иза затворених врата о ситуацији у Украјини.

Москва је истакла да пун текст са видео верзијом руског представника у УН за медије је доступна на званичној интернет страници Сталне делегације Руске Федерације при УН у Њујорку.

15:30   Антонов: Војна сарадња са Канадом треба тачно онолико колико Канада треба војну сарадњу са Русијом – Протеривање руских војних студената из Канаде уништава позитивне везе између две земље, изјавио је новинарима потпредседник МСП РФ Анатолиј Антонов. “Мотивација за овај потез је одлука канадске владе донета 4. марта на замрзавање војних контаката са Русијом,” Антонов је приметио, нагласивши да је Отава предузела веома непријатељске мере и “ово није дошло као изненађење за нас.” “Волели бисмо да истакнемо да нам је потребна војна сарадња са Канадом тачно онолико колико Канада треба војну сарадњу са Русијом”, рекао је он.

14:30 Представник УН за људска права ће посетити Крим – Помоћник генералног секретара УН за људска права Иван Шимоновић планира да посети Крим после текуће посете Украјини.

“Шимоновић ће направити процену постојећих и потенцијалних кршења људских права у Украјини. Он планира да посети Крим, као и западни и источни регион Украјине”, саопштио је “Руперт Колвил”секретар Високог комесара УН за људска права

14:20   Васиљев: Украјина не истражује убиства у Кијеву  – Заменик председникa Државне Думе и лидер владајуће Јединствене Русије Владимир Васиљев, сматра да Кијев не чини скоро ништа да сазна ко стоји иза убистава током насилног устанка у главном граду Украјине.

“Акти насиља, пљачке, убиства – они у суштини нису истражени,” рекао је Васиљев. Он је додао да информације стално долазе у виду “цурења” и снимљених телефонских позива.

14:10   Ештонова након што је њен телефонски разговор доспео у јавност “тражи” истрагу о снајперистима у Кијеву  – Европска унија се залаже за истрагу навода о убиствима из снајпера људи у Кијеву. То је изјавио портпарол високог представника ЕУ за спољне послове и безбедносну политику Кетрин Ештон, Маја Коцијанчић.

“Желимо да имамо истрагу о насиљу и убиствима. Ми желимо да починиоци буду приведени правди” – саопштава прес служба. Дакле, она је одговорила на чињеницу да снајперисти пуцају и убијају људе на тргу независности, односно да би могли бити ангажовани од стране опозиције, а коју подржавају ЕУ и САД.

Раније, је објављен њен телефонски разговор са шефом Министарства спољних послова Естоније Урмасом Паетеом. Према речима министра Естоније, сви докази показују да је мртвих на обе стране – полиција и људи на улици су убијени од стране истог снајпера.

“Сада постаје све јасније и јасније да иза снајпериста не стоји Јанукович, него неко из опозиције.”  – рекао је Пает

13:50   ЕУ: Руским грађанима се, за сада, издају визе  – Могућe европске визне санкције против Русије неће утицати још на обичне руске грађане, изјавио је изасланик ЕУ за Русију Вигаудас Усацкас.

“Обични људи, грађани Русије, који су у могућности да се пријаве за визу ЕУ – ти људи неће имати никакве препреке, у овом тренутку”, додао је Усацкас.

13:35   Песков: У Украјини је тријумф цинизма и безакоња – Портпарол председника Путина је дао опис процеса који се дешава у суседној земљи.

“У принципу, оно што сада видимо у Украјини и око – то је прослава безакоња, тријумф цинизма и тријумф колапса међународног права, тријумф двоструких стандарда”, рекао је Дмитриј Песков.

Осим тога, Песков је истакао да је повезивање Москве са догађајима који се одвијају у Украјини, потпуно погрешно.

13:15   Руска државна ТВ поновила речи председника Слободана Милошевића у вези с политиком Запада

Водитељ руске државне телевизије Димитриј Киселев у вестима недеље је најавио снимак кратким уводом у коме помиње распад Југославије на 6 делова за које како каже није искључено да се настави цепати и даље.

Речи Слободана Милошевића како наводи водитељ, последњег председника Југославије, звуче уверљиво и актуелне су посебно данас.

Милошевићева је порука Русима, Белорусима и Украјинцима да не буду глупави и не дозволе да им се деси судбина Југославије.

13:00   Вођа екстремистичког покрета “Десни сектор” ће се кандидовати за председника Украјине – Лидер украјинског екстремистичког покрета “Десни сектор” Дмитриј Јарош најавио да ће се кандидовати за председника Украјине. Ово је најављено на конференцији за новинаре у седишту ове екстремистичке организације .

“Ми се припремамо за конгрес на коме ћемо донети одлуку да постанемо партија. Идемо на изборе у Кијеву, на изборе у свим локалним скупштинама, градовима и селима. То значи да ће се Дмитриј Јарош кандидовати за председника Украјине”, наводи “портпарол” ове организације Тарасенко.

12:50   Песков: Русија је само земља од које је тражена помоћ – Тренутне околности на истоку Украјине и на Криму нису инспирисане од стране Русије, рекао је портпарол председника Путина Дмитриј Песков. Русија, према Пескову, је само земља од које је тражена помоћ.

“И као што је Путин рекао, Русија је земља која ни на који начин не може да игнорише ове догађаје. Али порекло тих догађаја је унутар Украјине, саопштио је Песков.

12:25   Украјински војници који не признају власт на Криму моћи ће слободно напустити полуострво – Украјински војници, који не признају нову владу на Криму, моћи ће да слободно напусте полуострво, саопштио је Владимир Константинов, председник Кримског парламента.

“То ће онда ићи овако: ако не желите да се закунете на верност новој власти, ми ћемо учинити све за вас да мирно напустите територију. Нема проблема. Ми вас разумемо. То је тешка ситуација.”, рекао је Константинов како наводи Кримски парламент.

“Они који остану ће бити распоређени на нова радна места у оружаним снагама са новим правилима, и, успут, нови услови рада и плата и пензија, смештаја, итд”, додао је он.

12:10   Украјински Параолимпијски тим би се могао повући из Сочија – Украјински Параолимпијски селектор, Валериј Сушкевич, изјавио је у петак да ће се његов тим повући са зимских Параолимпијских игара уколико руске трупе нападну Украјину.

12:00   Претње шефовима руских региона – Истражни комитет Русије је отворио кривични предмет у погледу претњи које су добили четири шефа руских јужних региона: Белгородскаја, Курска, Брјанскаја и Воронежскаја.

Претње путем ел. поште су наводно послале украјинске радикалне националистичке групе.

11:40   Америчка војска стиже у пољску војну базу – У пољску базу у месту Ласк наредне недеље ће бити пребачено 300 америчких војника и 12 ловаца Ф-16, рекао је данас на конференцији за штампу министар одбране републике Томаш Семоњак.

Према потписаном 2011. пољско-америчком споразуму у земљу једном у тромесечју долазе јединице ратног ваздухопловства САД које обучавају пољске пилоте.

Број војника у свакој смени која траје од две недеље до месец дана не може бити већи од 250 људи.

11:20 Путин Обами: Русија не може да игнорише позиве за помоћ – Током телефонског разговора између руског председника Владимира Путина и његовог колеге Барака Обаме, идентификоване су две разлике у приступу и анализи узрока актуелне кризе у Украјини, саопштила је прес служба Кремља. Током разговора, Путин је изјавио да Русија и САД не би требало да жртвују своје односе.

putinobama

Путин је додао да Русија не може да игнорише позиве за помоћ и адекватно реагује у оквиру међународног права.

Обама је такође позвао Путина да прихвати услове дипломатског плана који би захтевао од Русије да повуче трупе назад на базе на Крим и предлог који би омогућио да се разместе међународни посматрачи који би “обезбедили да се права свих Украјинаца штите, укључујући и етничке Русе, “наводи се у саопштењу Беле куће.

Председник Путин је рекао свом колеги да, Влада која је дошла на власт у Украјини после пуча, није подржана од стране свих у земљи, и “намеће своје апсолутно нелегитимне одлуке источним, југоисточним и кримском региону.”

“Русија не може да игнорише позиве за помоћ које је добила у овој ситуацији и у складу са тим и делује, у потпуности у складу са међународним правом “, рекао је Путин.

Руски председник је нагласио да сматра да су руско-амерички односи од највећег значаја за стабилност и безбедност у свету .

“Ти односи не би требало да буду жртвовани разликама око појединачних питања – иако веома важних – међународних проблема”, каже се у саопштењу.

Оба председника су саопштили да ће шефови спољних послова, Џон Кери и Сергеј Лавров наставити интензивне разговоре о украјинској кризи.

10:55   Протести у Доњецку  – Масовни протести се одржавају у Доњецку. Народ подржава “народног гувернера” Павла Губариова који је ухапшен од стране власти из Кијева. Кијевске власти га оптужују за насилну промену уставног поретка и одузимање јавних зграда.

10:20   Савет Федерације и Државна дума ће подржати одлуку да се Крим придружи Русији  – Савет Федерације ће подржати одлуку да се Крим придружи Русији ако људи гласају за то на референдуму. Ово је рекла данас, председник горњег дома руског парламента, Валентина Матвиенко на састанку са делегацијом Врховног савета Крима.

“Право народа на самоопредељење нико не може оспорити” – рекла је она. У овом говору Матвиенко је нагласила да је ово међународна пракса, и подсетила на референдум у Шкотској.

Она је такође изразила уверење да између Русије и Украјине никада неће бити рата. “То је потпуна бесмислица да они кажу да ће народ Украјине ићи у рат са Русијом. Никада и ниједан рат неће бити између наших братских народа ” – рекла је Матвиенко.

09:45   Кримска делегација у Државној думи РФ – Подршка Криму приоритет Думе  – У Москви је јутрос почео састанак високих представника Државне думе на челу са председником Сергејом Наришкином са делегацијом Врховног савета Крима. Кримски посланици су дочекани аплаузом.

“Ми разумемо да је жеља да се обезбеди сигурност Крима, разумљиво је и природно да руководство, Влада, настоји да хармонизује поступке са мишљењем свих становника на Криму по демократској процедури – референдумској,” – рекао је Сергеј Наришкин на састанку са председником Врховног савета Крима Владимиром Константиновим.

У Русији ће подржати “слободан и демократски избор народа Крима и Севастопоља” каже Наришкин. “Подршка Криму – један је од приоритета посланика Државне думе”, – рекао је Наришкин.

09:05 Француска опет прети Русији – Француски министар спољних послова је рекао да, ако почетне санкције против Русије не уроде плодом, могле би се још проширити на санкције које ће циљати предузећа и појединце.

“Ако се не постигну веома брзи резултати, ту ће бити одређене нове мере усмерене према онима који су одговорни за кризу, као и према руским фирмама”, рекао је Лоран Фабиус.

09:00 Наришкин: Русија ће са поштовањам третирати било коју одлуку Крима – Председник Руске државне думе, Сергеј Наришин је изразио спремност да се третира са поштовањем била која одлука коју ће Кримски становници донети.

“Ми ћемо подржати слободан и демократски избор Кримског становништва”, рекао је Наришкин. Наришкин је дао изјаву током састанка са делегацијом Кримског парламента коју предводи шеф Врховног савета Владимир Константинов.

08:50 Канада “замрзла” имовину Јануковича и његових сарадника – Канадскo oдељење за спољне послове објавило је списак од 18 бивших функционера украјине и њихових рођака чија имовина је замрзнута.

Саопштење Одељење је потврђено од стране прозападних власти у Кијеву те се саопштава “да свака од наведених особа … је злоупотребила имовину Украјине или је стекала имовину непримерено по службеној функцији.”

Међу онима који су на канадској листи су свргнути председник Виктор Јанукович, бивши ПМ Николај Азаров и његов син, бивши тужилац генерал Виктор Пшонка и његов син, као и други бивши шефови украјинских државних органа и агенција за спровођење закона. Листа се поклапа са оном за коју је јавност сазнала од стране ЕУ у среду.

08:35 САД и Јалан: Русија претња светском миру – Амерички председник Барак Обама разговарао је са јапанским премијером Шинзо Абеом о ситуацији у Украјини и усаглашено је да су руске акције тамо “претња” светском миру, саошптава Бела кућа.

“Двојица лидера су се сагласили да су акције Русије претња међународном миру и безбедности и нагласили су важност очувања украјинског суверенитета и територијалног интегритета”, сапоштила је Бела кућа у саопштењу.

“Они су се обавезали да раде са другим Г-7 партнерима инсистирамао да Русија поштује своје обавезе и обавезе према суверенитету Украјине”, рекао је он. Рекао је Обама.

08:20 Канада протерала руске војнике – Девет руских војника који су укључени у војне вежбе у Канади су протерани из земље. Војници су саопштили да су имали 24 сата да напусте Канаду.

Овакав потез јканадских власти долази после када је канадски премијер Стивен Харпер позвао да се зауставе све планиране билатералне активности између канадских оружаних снага и руске војске, укључујући и НОРАД вежбе.

(Восток)Categories: Вести над вестима

5 replies

 1. Osetija je procvetala posle Ruske invazije, car putin ce uskoro doci i u Srbiju

  vk.com/rusmarsh2013?z=photo-41267360_324234962%2Fwall-41267360_118721

 2. Срби који су остали удовци доводе ми своју децу и кажу: „Ако хоћете, храните их, ако нећете, нека иду у бели свет, неће умрети, а ми одосмо под барјаке.“

 3. @ Цар Путин, а и остали

  Поштовани,
  Молимо вас да пазите какве линкове стављате, макар док се не изместимо са Вордпреса, вероватно сте упознати да смо недавно били блокирани на 24 сата због, по нама сасвим уобичајеног, линк на један украјински проруски сајт.

  Хвала на разумевању.

 4. … Али овим признајете да делујете против човечанствa (да не кажем против православне и Србима најблискије православне земље-братске и сестринске) подржавајући агресију и стављате себе у исту раван са ткзв. “четницима”, који су дошли на Крим да “бране угожени Руски народ” од никог не угроженог нити нападнутог у земљи у којој сви живе лепо, братски мирно и срећно (до сада) од које (агресијe) ће се убрзо стидети сви српски потомци.

  Да ли се то свесно чини?

Оставите коментар