Протојереј Јован Пламенац: Радујем се Ђукановићевом поразу, не радујем се Милатовићевој побједи

И Ђукановић и Милатовић су евроатлантисти. Ђукановићев пораз црногорском народу биће видно олакшање. Милатовићева побједа тиха опасност

Билборди пред председничке изборе у Црној Гори (Фото: Борис Пејовић)

Први пут сам гласао не за, него против.

И Ђукановић и Милатовић су евроатлантисти.

Ђукановић је јањичар евроатлантизма. Он се одавно довољно укриминалио да не би био свој. Као са тацне, самопонуђеног, под своје су га узели евроатлантски кербери. Одрадио им је увођење Црне Горе у НАТО, признање Косова за државу, уништио црногорску привреду… Заузврат му је допуштено да хара Црном Гором за свој рачун. Три деценије је Црну Гору јахао. И мамузао. И још неко вријеме након што оде са власти мамузаће. Рефлексно.

Мило Ђукановић и Јаков Милатовић (Извор. РТС)

Милатовић је васпитан у духу евроатлантизма, вјероватно не у својој породици, али свакако при свом школовању. Њему је евроатлантизам постао природни амбијент, као вода риби.

Ђукановићев евроатлантизам је канцероген за тијело и душу. Милатовићев за душу.

Насиље над тијелом перципирамо и, барем ми у дрчној Црној Гори, одупиремо му се. И тако се одупиремо и насиљу над душом. Насиље над душом, када га не прати насиље над тијелом, не региструјемо.

Ђукановићев пораз црногорском народу биће видно олакшање. Милатовићева побједа тиха опасност.

Пред други круг председничких избора у Црној Гори: Ко је Јаков Милатовић

Метастазу западњачке глобалистичке новопаганске идеологије, коју подупире евроатлантизам, у свијести и души црногорског народа, могу предуприједити само народни учитељи. Ако јој се и они сами, препуштајући се материјалним лагодностима, не подају.

Радујем се Ђукановићевом поразу.

Не радујем се Милатовићевој побједи.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница о. Јована Пламенца)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

17 replies

  1. Да ли ће ” мали од палубе ” разбојничке џунке ” монтенегро ” најпрво отићи до сатанистичког храма у англосаксонској амбасади или до Острога, Савине, до Високих Дечана и Грачанице ? гојко и велибор ишту амбасаду, ***** вучић такође, Србље иште милост Господњу. Јакове, оли целиват се са кушачем, или коленопреклону молитву замолити ?

    33
    3
  2. I ja se bojim na isti način ovog Milatovića, onako po instinktu iako o njemu malo znam.. Đukanović je đonom krenuo na najsvetije hteo je da porazi i ponizi Crkvu a sa njom i duhovnost tog dela našeg naroda, podjednako je manijakalno krenuo na srpstvo da je u mnogima probudio inat, revolt pa i samo srpstvo. Bojim se da Milatović neće na taj način da dira Srbe u CG ali da će na drugi evroatlanski propagandi stil da nevidljivo kroji ambijent da se ljudi polako i neprimetno kuvaju u etničke crnogorce kojima je srpstvo nešto daleko, više u prošlosti nego u budućnosti.

    47
    2
  3. Glasao sam kao skoro svi Srbi iz ove još malo prave Crne Gore za Milatovića. Tačno veli protojer Plamenac, Jakov je evropejac, ne iz kuće koja je čujem poštena i srpska nego po školovanju i životu. No, ako krene kako nam se ne svidi, oburdaćemo ga! I to brzo, nemamo više straha, poč.mitropolit Amfilohije nas je naučio da se đavola ne bojimo!





    25
    2
  4. Савршен кастинг из сенке: балавандер, више диплома трулежне западне провенијенције од година живота, извештачен, усиљен, тата Јаков Сари и Давиду.

    27
    3
  5. Ето, неки Срби се у коментарима плаше да се не угрози српство, а пишу хрватском абецедом, што их аутоматски отуђује од српства и ставља на пола пута у римокатоличанство.
    Комунисти су тако положили темпирану мину у српски језик, културу и државност и она успешно откуцава своје.

    25
    4
  6. Рат против Срба и Србије је свеобухватан и бескомпромисан!
    Он обухвата рат у духовном, политичком, економском,
    демографском и сваком другом смислу!

    35
    2
  7. #Nesv3sno konvertitstvo – ja latinicom nikada u životu nisam pisao ali od skoro imam takav model telefona koji ne podržava instalirane ćirilično tastature. Što jedan reče – izvinjavam se na latinici.

    18
    1
  8. Све је тако Оче Прото . Обојица су , како у мом крају кажу : од злог оца и још горе мајке .

    14
    1
  9. Сва ми је јасно, али ми није јасно да су Митрополит Јоаникије и
    свештеник Јован Пламенац гласали за овог ЈАКОВА!
    За кога ради ЈАКОВ?
    Име говори за кога!





    10
    4
  10. @Драган Славнић
    ” За кога ради ЈАКОВ?
    Име говори за кога!”

    У прилог реченом:
    ”Љуби га Мило – Милатовић: Није реално да ЦГ повуче признање
    Косова, то је јасно”
    //srbin.info/politika/ljubi-ga-milo-milatovic-nije-realno-da-cg-povuce-priznanje-kosova-to-je-jasno/
    ”Љуби га Мило 2 – Милатовић поздравио улазак Финске у НАТО”
    https://srbin.info/politika/ljubi-ga-milo-2-milatovic-pozdravio-ulazak-finske-u-nato/
    ”ЈАКОВ МИЛАТОВИЋ:Русија извршила агресију на Украјину
    – Настављамо са санкцијама…”
    https://srbin.info/politika/jakov-milatovicrusija-izvrsila-agresiju-na-ukrajinu-nastavljamo-sa-sankcijama/





    9
    1
  11. Јаков, који није стигао да васпита децу, мала су, сматра се способним да води државу.
    Можда момак и има неку дилему али његови ментори сигурно немају, може он то.
    Иначе Јаков је сину дао име Давид.
    Ја, теоретичар завере?

    7
    1
  12. Даклем, Јаков Милатовић је црногорски Володимир Зеленски.
    Изабравши га, монтенегрински Срби предвођени својом црквеном јерархијом исповедили су и потврдили да нису способни да сами владају собом, и да за ту улогу немају достојнога кандидата. Него да им је у тој улози потребан неко компетентнији. Па макар био и глумац.
    А да ли ће зелени (млађахни) Јаков успешно одбранити Црну Гору од великосрпске агресије, то јест без крви за разлику од Зеленског колеге, остаје да се види.
    До тада – весели се српски роде.





    10
    1
  13. … врло опасан деран… Мило је био некад Србин, а овај уопште не зна да је Србин… већ се упрегао у затирање Срба… овај отров “тек ће да ги видимо”, што би рекли врањанци…





  14. једна, на моменте веома бљутава и отужна апологија србског црквеног менаџмента, наводи и ово, што, на жалост, није неистина:

    ”Барски протојереј Србима и Србији све ово пише и држи лекције из Црне Горе која је још 9. октобра 2008. године, дакле пре 15 година, и de facto и de iure признала тзв. независност тзв. Републике Косово! Барски протојереј не мари ни за то што црногорски војници, православци и парохијани из Црне Горе, под барјаком НАТО пакта, годинама, па и сада бораве у војној окупационој бази Бондстил на Косову и Метохији!

    Барски протојереј није проговорио ни једну једину реч када је Здравко Кривокапић 9. септембра 2020. године потписао споразум по коме „нова демократска власт неће покретати поступак за повлачење признања независности Косова“. Барском протојереју ни мало није сметало ни када је тадашњи премијер Здравко Кривокапић 17. фебруара 2021. године званично, у име Владе Црне Горе, честитао тзв. дан косовске независности!

    Барском протојереју ни мало није сметало ни када је тадашњи председник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић 3. априла 2021. године Глауку Коњуфцију честитао избор за тзв. председника тзв. Скупштине тзв. Републике Косово са наводом да „Косово пролази кроз интензивну транзицију и реформе у циљу изградње успешног и просперитетног друштва, заснованог на европским вредностима, у чему има континуирану подршку Црне Горе“.

    Барском протојереју није сметала, а и даље му не смета уредна размена амбасадора и дипломатског особља Црне Горе са тзв. Републиком Косово! Барском протојереју уопште не смета што је амбасадор Републике Србије, како год се звао и како га год ко доживљавао, још увек непожељна личност у Црној Гори!
    Барски протојереј је могао, али није јавно позвао православне хришћане, Србе и Црногорце – припаднике Војске Црне Горе, да не иду на Косово и Метохију као окупациони НАТО војници! Барски протојереј је могао, али није позвао своје парохијане и суграђане да покрену иницијативу за расписивање референдума ради поништења признања тзв. Републике Косово од стране Црне Горе. Барски протојереј је могао, али није покренуо поступак за поништење споразума о разграничењу између Црне Горе и тзв. Републике Косово, јер се ради о територији Републике Србије.
    Барски протојереј је могао, али пред Црквеним судом Митрополије није покренуо поступак у коме би се Здравко Кривокапић и Алекса Бечић, као и они чланови Владе Црне Горе који су признали и признавали тзв. Републику Косово од 2008. године до данас, искључили из Цркве због признања тзв. независне тзв. Републике Косово. Барски протојереј је могао, али није покренуо и Влади Црне Горе предао петицију са више хиљада или десетина хиљада потписа и захтевом да се амбасадор и дипломатско особље Црне Горе повуку из тзв. Републике Косово.”

    Да ли о. Јован заиста верује у демо(НО)кратске изборе?
    У реду, о. Јован се не радује победи кандидата, ЗА КОЈЕГ ЈЕ ГЛАСАО, Јакова Милатовића, али ЈЕСТЕ учествовао у тим и таквим изборима,
    зашто, са којим циљем?
    Да ли је уклањањем Курте и ПОСТАВЉАЊЕМ Мурте (а све као што неко, па можда и сам о. Јован мисли – демоНОкратски, изборима, је л те, поштено, народ одлучио нешто…) народ у Црној Гори ишта добио на корист, за спасење душе? или можда боље
    Да ли се народ Црне Горе (или Србије, или Немачке, или Француске, или…) пита на демо(НО)кратским изборима за било шта /што већ није раније одлучено?
    Да ли заиста о. Јован сматра да је својим ПРОТИВ и он сам допринео уклањању досадашњег Председника Црне Горе(?), а не да је уклањање досадашњег Председника Црне Горе одлучио неко сасвим други, и то пре него су избори и одржани?
    Притом о. Јован гласа ЗА некога чији је евроантлантизам ОПАСАН ЗА ДУШУ … ‘Ђукановићев евроатлантизам је канцероген за тијело и душу. Милатовићев за душу.’ !?!
    Свака част о.Јовану за пуно тога, али
    или јеси или ниси (не лав наравно већ) Православан 100%
    Праштајте мени грешном
    Миодраг Таназовић

    5
    3
  15. @Бојан, Приштина
    Сваки телефон подржава инсталирање српске ћириличне, руске ћириличне, грчке, бугарске, кинеске, арапске и сл. тастатуре.
    Тамо где има воље, нађе се и начина.

  16. @тМилорад
    Добар опис Јакова, али “Сара” је већ дуги низ година једно од најпопуларнијих имена које Срби од матице до дијаспоре дају женској деци. И православни, и они безбожни. Просто, помодно је.
    А иначе, и “Јован”, “Петар” или “Михаило” су пореклом јеврејска имена па се због њих нико не узбуђује.

  17. @Миодраг
    Миодраже, софисти не лези враже, да ли би Ти било драже, да Мило је појачао своје страже, да и даље са државног пријестола лаже?

    А за кога би Ти био гласао? Или за кога јеси?

    Ако је неко добар орнитолог, то што се не бави инсектима не чини га лошим биологом или лошим орнитологом. На то се своди Твој закључак из реторских питања барском протојереју.

    Политика је “уметност могућег”. Дакле, нужних компромиса. Помаци на боље остварују се само ситним корацима. Свака револуција у историји донела је више зла и крви него користи (ако уопште и икакве користи). Мило је земљу био довео на ивицу грађанског рата, то је сада избегнуто. Мало ли је!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading