Габријел Ескобар: Србија и Косово постигли правно обавезујући договор, фокусирање на потпис непотребно

Спровођење договореног у Охриду од обе стране очекује „одмах“ и поновио да намера споразума није било међусобно признање, већ нормализација односа, поручио специјални изасланик САД за Западни Балкан

Габријел Ескобар (Фото: Танјуг – Н.Т.)

Специјални изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар изјавио је да су у Охриду Србија и Косово постигли правно обавезујући договор и да је фокусирање на потписивање споразума непотребно.

„Фокусирање на потпис је непотребно и нема материјалног утицаја на чињеницу да имамо договор. Имамо споразум и као таквог га третирамо и обе стране су озбиљно укључене“, рекао је Ескобар на онлајн конференцији за новинаре.

Додао је да се спровођење договореног у Охриду од обе стране очекује „одмах“ и поновио да намера споразума није било међусобно признање, већ нормализација односа.

„Примарна намера је била да се формулишу основна правила интеракције две земље како ствари попут таблица и барикада не би биле претња да се ствари отргну контроли и створи нестабилност у региону“, рекао је амерички изасланик.

Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ изјавио је у суботу у Охриду да су Србија и Косово након 12 сати разговора постигли договор о Имплементационом анексу Споразума о путу ка нормализацији односа Косова и Србије који је постигнут 27. фебруара у Бриселу.

Опрема: Стање ствари

(Бета-N1/НСПМ, 20. 3. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

4 replies

 1. Када ће И……. бити збачен с власти?

 2. Како они дивно играју за велеиздајника . Сад овај лепо може да каже : “ Ја отишао по бурек и јогурт у Аљбинову пекару у Охриду и после 6-7 сати се вратио , кад оно међутим . Они све договорили и извињавају ми се што су ми пореметили посету Иригу . Кажу иди кући ми све одрадили . Мало ми то изгледало кварно , али шта ћу , одох да се спремим да доделим паре Иригу , тако да ја немам никакве везе са тамо неким споразумом и анексом . Зато нико у Србији немој да ме зове издајником . А што се тиче тих тричавих споразума , па и они су пре мене ишли на вино и шетали Охридом десетак сати ( што би једино и била истина , јер су сви ишли у Охрид да прославе договоре од септембра за које АВ није имао појма ) . Е сад , ако баш инсистирају ,Србија је увек била за мир у региону и нема децу за бацање тако да нас не би набедили да нисмо за сарадњу , што покушавају већ 10 г. а ја се херојски и тешком муком опирем ; дакле верујем да ће Ана ипак пристати на све ово непотписано да спроведе . Али прво ЗСО по европским стандардима – зна се то је плава , пардон ЦРВЕНА ЛИНИЈА . Гаранти су нам овај пут Балеарска острва , Зимбабве и Тангањика пошто су европљани и САД заузети хапшењем Путина . Ја сам се извукао . Спавање по ходницима Брисела са оним Дачићем и његовим коферчетом на крају се исплатило “ Завршен цитат . Дакле немојмо да кукамо све је сређено и сви задовољни . Запад добио Косово без звездице , Вучић остаје прдседник доживотно , Русија не мора више да брине туђе бриге , има довољно својих , а што је најважније ми ћемо пунити бураге до бесвести и ваљати се по блату . За боље и нисмо . Е да и Перић остаде неочешан и са једном бригом мање . Сада нико не може да га тера у Пећ у ту забит него остаје у светлима велеграда . У Загреб се путује авионом за час , пардон оче наш. Па зар све то није дивно и то без икаквог печата и потписа , коме још то треба ?

  10
 3. ”Човек се веже за реч, а во за рогове.”
  Мафија се држи овог правила, и свакоме ко не испуни дату
  реч/обећање, везује га за рогове и одводи у ”вечна ловишта”.
  Потпис је само формална страна усменог договора, и даје га
  за то надлежан државни чиновник (по службеној дужности).
  За изручење Милошевића Хагу Ђинћић није ништа потписао,
  само је усмено обећао и обећано испунио, а потпис за изручење
  дао је неко од надлежних чиновника из судстав и полиције
  (по службеној дужности).
  И Јуда није ништа потписао, само је фарисејима усмено обећао
  издају Христа, и обећање испунио.
  И један и други (Ђинћић и Јуда), без потписа (за издају невино
  проливене крви), примили су награду и после тога отишли
  у ”вечна ловишта”.
  И Александар Вучић НИЈЕ НИШТА ПОТПИСАО, већ само
  одржао усмено дато обећање, а каква је и колика ”награда”
  за то, може се само нагађати.

  10
 4. Putin i Si juce ko budale potpisuju brdo sporazuma umesto da se ugledaju na naseg Vucica koji to sve verbalno radi

Оставите коментар