Породичне вести Србија: Tри главна „кoмесара“ у рату против науке и разума

Поводом текста „Ovo su šestorica glavnih ’generala’ u ratu protiv biologije“ са портала Nova.rs

Мирослав Живић, Биљана Стојковић, Алексеј Кишјухас (Фото: Медија центар – Београд http://www.bio.bg.ac.rs, снимак екрана, Јутјуб Euronews Serbia)

Другосрбијанске перјанице закукале су што њихови планови за увођење тоталитарне родне идеологије у школске уџбенике не иду баш по агенди њихових ментора са Запада. У тексту „Ovo su šestorica glavnih „generala“ u ratu protiv biologije“ на порталу Нова, медијском крилу тоталитарне идеологије Запада у Србији, покушана је дискредитација чланова Радне групе Завода за унапређивање образовања и васпитања: Слободана Антонића, професора Филозофског факултета у Београду, Часлава Копривице, професора Факултета политичких наука, Зорана Аврамовића, научног саветника Института за педагошка истраживања и професора у пензији Филозофског факултета у Косовској Митровици, Уроша Шуваковића, професора Учитељског факултета у Београду, Мише Ђурковића, научног сарадника Института за европске студије и аутора портала Породичне вести Србија и Јована Мирића, ванредног професора Филозофског факултета у Београду у пензији.

Nova.rs: Šestorica glavnih „generala” u ratu protiv biologije

Колико је то све јалово види се и по томе што је замерка Чаславу Копривици чланство у Покрету за одбрану Косова и Метохије, а главна дисквалификација за све чланове је да заступају „конзервативне вредности”! Нема скандала, секс афера, дроге, коцкања…

Добро, поједе се по неки дабар с времена на време, нарочито у време Великог поста, и то кад је разрешено!

Шалу на страну, јер ситуација нимало није наивна, истине ради и науке ради, која и постоји да би откривала истину о функционисању света и човека у њему, чланови комисије заиста нису биологичари, нити су имена из области природних, већ друштвених наука.

Из текста С. Антонића „Дехристијанизација и српско друштво“

Бојана Миловановић са Нове, преносећи речи Биљане „дабар” Стојковић тврди да Odluka o izmenama u udžbeniku doneta je suprotno prethodnim zaključcima struke i stavovima Nacionalnog prosvetnog saveta i Srpskog biološkog društva. Očigledno je jači i važniji sud Radne grupe u kojoj se ne nalazi ama baš nijedan stručnjak iz biologije.

Покушај обмане јавности у наведеном тексту је у томе што се уважени чланови Радне групе и не баве лекцијом из области биологије, већ социологије. Квир теорија и тоталитарна родна идеологија, која је на мала врата завршила у уџбеницима за 8. разред основних школа је тема из друштвених, а не егзактних наука.

Портал Међународних породичних вести са задовољством поздравља став Радне групе и сматра да је одлука коју су донели и коју је Министарство просвете уважило, на свом месту.

Од наредне школске године измењени уџбеници за биологију за осми разред

Поред комесарке са пет звездица, Стојковић, у ред комесара побрканих лончића се уписао и председник Српског биолошког друштва Мирослав Живић, дајући мишљење да су лекције за осмаке засноване на науци (sic!), и тиме озбиљно угрозио репутацију једног озбиљног друштва као што је Српско биолошко друштво.

Стојковићева сада клевеће СПЦ да она стоји иза одлуке ЗУОВ-а у вези уџбеника биологије, а у томе јој је, како видимо, кренуо да секундира и Кишјухас. Питам се што њих двоје не би сели и написали нови, 100% прогресивни програм биологије? У њему би се обавезно морале наћи Кишјухасове мудрости да је „човек само необична случајност настала у устајалој води” (овде) и да је „мастурбација” онај узрок због ког се „човек усправио на две ноге како би ослободио руке за самозадовољство” (овде). Па да култура неодговорног комбиновања идеолошке заслепљености и мешања у ствари које се не знају заблиста у пуном сјају.

проф. Слободан Антонић, у тексту Биолошке којештарије

Слободан Антонић: „Биолошке“ којештарије

Добро је да је овог пута српска просвета сачувана од ненаучног и неразумног приступа у образовању будућих генерација. Ипак, морамо остати будни, стражити и наставити са борбом, јер је очигледно да је одсуство науке и разума, а присуство тоталитарне родне идеологије, дубоко загазило у српско друштво, законодавство, образовни систем и медије. И не планира да се заустави.

Редакција Породичних вести – Србија

Опрема: Стање ствари

(iFamNews – Србија, 1. 11. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. Падам у потпуно очајање, читајући ове редове! Какав тежак лични проблем мора неко имати да би излио толико отрова на цркву, веру, њено свештенство, па и на вернике. Осим тога, поред тих вероватних фрустрација у које, наравно, овако са стране не може и не треба да се улази, какво је застрашујуће незнање показао неко ко је члан научне заједнице, који држи наставу на највишој образовној установи у овој земљи! Оно што је написала о религији уопште, о улози цркава у историји показује толико незнање да се читалац мора запитати како је то могуће. Може се замислити шта све она говори својим студентима, пошто писана реч ипак више обавезује, тако се бар до сада мислило – речи лете, а писмена остају!
    Ово о дабровима је такво, да се читалац мора запитати да ли је неко, ко је овако нешто могао написати уопште compos mentis, или, језиком овог нашег даброждерског народа из Војводине, при здравој памети! Има једна стара, античка анегдота с поуком, које би сви, а нарочито наставници требало да се строго придржавају – да говоре, пишу и, нарочито дају оцене само о ономе што је њихова струка! Нажалост, оно се масовно гази, сви знају све и нимало се не устручавају да то покажу целом свету, и то још овако ратоборно!

    17
  2. Све размишљам о овом даброциду, који проф. др Стојковић приписује несрећним Србима, па ми је пало на памет једно просто објашњење ове њене бизарне изјаве, које се, нажалост, своди на неразумевања оног што се прочита (сасвим несвојствено неком ко се бави науком) и, јасно, на снажни анимозитет према установи која је оптужена као узрочник тог злочина. Протумачила је да се „животиње које из воде излазе“ односи на даброве. Заборавила је (биолог) да у води од јестивих животиња живе углавном рибе, које се смеју јести у време поста, а маштовито је у целој овој жалосној причи само то што је пронашла да је некада неко овде јео даброве. Логички мисаони процес на који се позива сасвим је изоставила! Не зна професорка још нешто, а требало би – да је даброво крзно врло цењено, па је то вероватно био разлог њиховог истребљења. Тадашње племство (не српско) носило је одоре украшене крзном, па су можда даброви због тога страдали! Сада само чекам да се огласе и еколози!

Оставите коментар