Генерал Бен Хоџис: САД морају бити спремне за крај Руске Федерације

Чини ми се да видимо почетак краја Руске Федерације како изгледа данас, рекао бивши командант војске Сједињених Америчких Држава у Европи

Генерал Бен Хоџис (извор: Факти)

Бен Хоџис, бивши командант војске Сједињених Америчких Држава у Европи, рекао је да САД морају бити спремне за „крај Руске Федерације”.

Пензионисани генерал-потпуковник, који је такође био на командним местима током ратова у Авганистану и Ираку, дао је изјаву у твиту у понедељак, пренео је пољски сајт niezalezna.pl.

Генерал Бен Хоџис: Црно море нам је потребно због обуздавања Русије

Говорећи о рату у Украјини, Хоџис је рекао: „Мислим да амерички ратни циљеви за овај сукоб треба да укључују ‘деимперијализацију’ Русије”.

„Чини ми се да видимо почетак краја Руске Федерације како изгледа данас”, додао је он.

„Морамо бити спремни за ово… нисмо били спремни за крај СССР-а”, нагласио је бивши командант.

Генерал Бен Хоџис: Довољан број лидера у Србији потискује злоћудни утицај Кремља

Пошто се пензионисао из америчке војске 2018. године, Хоџис је сада повезан са Центром за анализу европске политике, истраживачким тимом.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 6. 9. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

  1. Ако сам га добро разумео , он је исправно схватио да је ово , како каже „ крај Руске Федерације”. Зашто мислим да је у праву ? Па једноставно , Русија више не постоји онаква каква је била до 25.02.2022. Сада је то Русија и са Кримом и Донбасом , Запорожјем , Херсоном , ускоро Одесом и Харковом , а ако Господ милостиви дозволи и са Кијевом . Поздрав за врло промућурног генерала . За ову констатацију је требала памет , баш онаква какву поседују Американци .

    17
  2. Ђенерале, ваша кратка памет мора да добаци до спознаје да је Русија одавно спремна да угледа амерички крај. А о крају Русије, сањајте. Дочекаћето то кад, како ми Срби кажемо, на врби роди грожђе!!!

  3. Генерал је мало претерао. У перспективи, чак и са неком другом екипом у Кремљу, “дезинтеграција” Рф у неком озбиљнијем обиму је немогућа. Оно што може бити извесно у некој даљој перспективи је сецесија области претежно насељених муслиманима(северни Кавказ(ма колико сада изгледао “лојалан”, кад се скоцкају околности промениће страну), Татарстан(пратећи пре неколико година неке коментаре на вебу са тих простора, пише Рус да му земљаци лагано исељавају, а индикативан је и дијалог једног девојчета и неког лика, “Ја Чувашка”, па додаје” Ја крестјанка”, а онда “неко из масе” “радознало” пита “А шта си била пре тога?” Паметноме доста. Претходно побројано нису “усамљени случајеви”) и још неке области на југу које се граниче са муслиманским државама. Оставите ви изјаве званичника о пријатељству. Неки други процеси иду на терену, у држави, у којој је сваки пети грађанин муслиман. Они никада неће бити лојални Русији. Генерал је можда управо њих имао у виду када је ово изрекао. То је утицај “султана” и неоосманизма на тим просторима и још неких заливских држава. На крају, братска порука неким новим, храбрим Русима у Кремљу, обавезно промените устав, укините федерацију, Русија опстаје само као унитарна држава са највишим могућим степеном централизције власти, а друго, Русија је држава Руса, а не неких имагинарних “грађана”. Актуелна власт нити жели, нити може, да нешто тако реализује, ограничена идеолошком матрицом коју представља.

    6
    3

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading