Далибор Каварић: Благословени смо што нам је савременик била једна права Краљица

Још као дјеци уливало нам је наду сазнање, да у једној далекој земљи живи добра краљица, али права краљица, написао адвокат Каварић

Далибор Каварић (Извор: Светигора)

ЦАРСТВО НЕБЕСКО ВАША СВЕТЛОСТИ!!!

Били сте краљица своје али и многих других нација које су изгубиле краљевства…

Још као дјеци уливало нам је наду сазнање, да у једној далекој земљи живи добра краљица, АЛИ ПРАВА КРАЉИЦА.

Краљица Елизабета Друга (Фото: Guliver)

Свијет неће више бити исти без вас, а многи људи по свом, неосјетљивом и заборавном обичају, неће бити свјесни да су били посебно Благословени и да су живјели у свијету и времену, када је са нама била савременик једна права Краљица, какву ће дјеца за 10 година моћи да виде само у виртуелном свијету и у бајкама.

ВЈЕРУЈЕМ ДА ЈЕ ДОБРИ ГОСПОД ПРИПРЕМИО МЈЕСТО У ЦАРСТВУ НЕБЕСКОМ ЗА ВАС, КАО ШТО СЕТЕ ВИ, УВИЈЕК ИМАЛИ МЈЕСТО У НАШИМ СРЦИМА…

Изјава саучешћа патријарха Порфирија поводом упокојења краљице Елизабете

Покој души и вјечнаја памјат Ваша Светлости…

Аутор је адвокат и правни заступник Митрополије црногорско-приморске

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Далибора Каварића)Categories: Преносимо

Tags: , ,

13 replies

 1. Дирљиво. Правни заступник Митрополије би ипак морао знати да је краљ(ица) – Величанство, а нѣ Свѣтлост. С „Ваша Свѣтлости“ се обраћа кнежевима, херцезима, грофовима итсл. Ове „ситнице“ су ипак ствар опште културе. Срѣћом по заступника па краљица већ нѣ може иронично зачкиљити у њега кроз лорњон:-)))

  38
  1
 2. @Гремлин
  Мало је чудно да дотични господин адвокат и правни заступник Митрополије црногорско-приморске то не зна јер је он у суштини задужен за спољње послове Митрополије црногорско-приморске односно комуникацију са другим правним ентитетима у земљи и иностранству а то значи да је прво морао да консултује неки приручник о пословној комуникацији у међународним односима где пише ово што сте навели.
  Ако је овај гаф локалзован само на његов блог онда и није страшно али ако је испред Митрополије црногорско-приморске упућен некој институцији у земљи и иностранству онда је реч о врло озбиљном пропусту.
  Најмање што може да се деси да му се смеју на неукости а може неко и да му упути и протестну ноту због погрешног ословљавања. У сваком случају ће му неко скренути пажњу па ће господин да црвени.

  26
  2
 3. Далиборе ПРОСВИЈЕТЉЕНИ,

  Ваистину би било много корисније да се нисте оглашавали.

  54
  1
 4. Е, свашта! Читам ово па се питам шта је то краљица Елизабета учинила за аутора, његов народ, који год да је – српски или црногорски? Тако разнежено сећање из детињства на добру краљицу, такорећи из бајке, је за мене само још једно, баш жалосно жалосно сведочанство о томе на какве смо ниске гране пали, у много чему! А како он то само олако прогласи краљицу Елизабети за краљицу свих нас, нација које су ето, сирочад, несрећне, јер немају монархе! Правни заступник Митрополије? Јадна ли нам мајка!
  Ово о ословљавању је просто невероватно! Од таквог обожаватеља монархије и британске краљице би се очекивало да бар такве ствари зна!

  55
 5. @Limes
  Слажем се са вама само што бих додао да после другог читања поста можда грешка у ословљавању и није грешка већ има неки смисао који нам измиче. Ако то није случај онда би требало да дотични господин промени позицију јер за наведену сигурно није.
  П.С.
  Ајде да је на позицији немачког министра спољњих послова па да некако разумемо да прави такве гафове имајући у виду да и у немачком парламенту сматрају да је њихова влада … хмхмхм…. веома недостојна те позиције власти али је то веома неприлично за позицију правног заступника Митрополије црногорско-приморске. Досада су, колико знам, на тим позицијама били људи који су доста тога знали о пословној комуникацији а поготову о ословљавању владара у иностранству.
  Мада тон је такав како да је желео да се некоме додвори да не будем грубљи што је опет недостојно за једног правног заступника Митрополије црногорско-приморске.

  21
 6. Кaда сам јуче на ФБ профилу поделио ово слово господина Каварића без било каквог свог коментара, одговорио ми је следећим коментаром:

  RADI TAKVIH SRBA KAO ŠTO SI TI KRSTIĆU, I SVI POŠTENI SRBI, KOJIH JE NAJVIŠE, ĆE BITI TRETIRANI KAO DIVLJACI I PRIMITIVCI I KAO TREĆI SVIJET. SAMO SRBIMA POPUT TEBE JE STARA KRALJICA KRIVA ZA NEUSPJEHE I PORAZE A TO JE ZNAK TVOJE FLUSTRACIJE I KOMPLEKSA NIŽE VRIJEDNOSTI A NE VELIČINE KRALJICE, KOJA JE BILA SVETOVNA LIČNOST BEZ PRESEDANA U SVIJETU, U 21 VIJEKU… DALIBOR KAVARIĆ, PRAVNI ZASTUPNIK MITROPOLIIJE CRNOGORSKO PRIMORSKE SPC

  Ево и мог одговора који није ни могао да види јер ме је одмах блокирао:

  Да ли господин Каварић, поред функције правног заступника Митрополије црногорско-приморске, истовремено обавља и улогу ђавољег адвоката (advocatus diaboli)? Да ли пише у своје име или у име Митрополије? Да ли се у Митрополији користи латинично окупационо писмо као службено?
  Да ли је дељење његове објаве без иједног коментара разлог за овако тешке оптужбе и уписивање у диптих блокираних (невидљивих) на ФБ?
  Да ли је господин Каварић прозорљив, да ли је можда добио призив о разлозима дељења његове објаве? Да ли је дељење објаве без иједног коментара „дивљаштво и примитивизам“? Да ли је његов коментар братски, хришћански?
  Да ли би господин Каварић реаговао на исти начин да је уместо Права којим случајем студирао Правду?

  48
 7. @Посматрач из бирцуза, Limes
  Зађите на фејсбук страницу ауктора прѣко повезнице у дну текста, тек ћете видѣти смѣјурију… Један добронамѣрни пратилац га „исправља“ да је трѣбало да укуца „Светости“, а Каварић му „стручно“ појашњава да се „Светости“ каже духовним вођама, а „Свѣтлости“ – свѣтовним владарима🤣 Оно, додуше, ова краљица уједно јесте била и вѣрски поглавар…
  Слатко су ме насмѣјали, али ово јесте више тужно него смѣшно… каква интелектуална и духовна бижутерија нам заузима најважније положаје у друштву…

  41
 8. Када г. Перић зна да она већ почива где праведници почивају што не би и ова ситна риба пљуцкавица лупетала . Сви “ Православни Патријарси “ се утркују који ће пре изјавити саучешће и жале што не могу баш они да држе опело тако дивној владарки . Сви они наглашавају да су је познавали и понекад причали са њом . Нема бољег доказа да све ово што се дешава Православљу није случајно . Треба се добро запитати ко су Православни Патријарси и којој организацији припадају . Ја не знам , али ово већ сувише заудара.

  43
  4
 9. Далиборе, не лупетај више!

  29
  2
 10. @ Посматрач из бирцуза
  Лепо је од Вас што благонаклоно покушавате да у овом његовом незнању потражите неки смисао који нам измиче! Нема он капацитете за нека суптилна дубља значења!
  Човек је просто незналица, у свему, па очигледно и у послу који обавља! Оно што мене плаши је чињеница да је такав човек, и таквог необразовања и, још горе, таквих погледа, уверења и дубоке наклоности, обожавања према британској краљици на месту на којем је. Ваљда је непотребно било коме објашњавати шта је Митрополија значила у историји и самом настанку Црне Горе, колико је битан њен положај и улога и данас у овом смутном времену, тешком за све нас, а за Црну Гору посебно Па овакав може да нанесе само штету, и, што изазива највећу недоумицу, није он сам себе поставио на тако важно место! И шта да, имајући све то у виду мислимо и чему да се надамо!

  34
 11. Kada bi zaposljavala advokata ovako kenjkavoga, ulizivacke naravi za sigurno bi zavrsila kao one nesrecnice sto guraju kolica od samoposluge sa svom imovinom I zimi spavaju u prihvatilistima za beskucnike.

  25
 12. Од Енглеза видесмо само смрт. Пок.краљица једино нам није приредила 1.св.рат, била је спречена.

  37
 13. Тако хвалити сатанисткињу, владарку једне од најсрбомрзнијих земаља, на сав глас, заогрћући се именом светосавске Митрополије црногорско-приморске, и то усред британским бомбама разорене Подгорице 1944.г. а по препоруци британске брозоморне комуноагентуре.!!!! Како ли си тек бранио Српску Цркву од Милове хоботнице, жалосни брате! О тој неоцрногорској сепаратистичкој дружини православних несветосавских национал-Црногораца у Подгорици мрежом кола духовита порука ових дана – поред слике љубљене им Елизабете пише тестаментарно, на растанку: Чувај ми дубоку државу, оче Гојко!

  12

Оставите коментар