Бранимир Нешић: Новинари у покушају или капои (поводом смрти енглеске краљице)

Да ли присуствујемо координисаном спровођењу медијског плана у колонијалном систему, па зато морамо да слушамо све детаље „сахране века“

Извештавање РТС-а о смрти енглеске краљице (Извор: Снимак екрана)

Шта се нас Срба тиче покојна британска краљица Елизабета, колико драгуља оставља коме и да ли ће Меган Маркл доћи на сахрану?!

Да ли уредници који седе по редакцијама и бирају вести ово раде по копи-пејст систему, да се посао само отаља не напрежући много мозак, или присуствујемо координисаном спровођењу медијског плана у колонијалном систему, па зато ми, третирани за делимично поробљени народ, морамо да слушамо све детаље „сахране века“?

Аман, новинари, не смарајте нас више!

Извор: BBC

Нека је лака црна земља стогодишњој бака-краљици која, гле чуда, изненада умре.

И ту је крај, идемо даље…

П. С. Ето, не стиже тужни Жељко Митровић да на време направи „временску капсулу“, па да Бети поживи још коју деценију…

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Фејсбук профил Бранимира Нешића)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

12 replies

 1. Сви горе виђени драгуљи (дијаманти, брилијанти, руби, сафири…)
  су отети, покрадени од поробљених, колонијалних народа британске
  империје, а ”све што је отето то је и проклето”!

  45
 2. Па готово свим медијима је исти уредник – Lord Voldemort.

  36
 3. Ваља јој сад пред Творца. А Он суди праведно. За пакао (а ни за Рај, да оставим и ту теоретску могућност) пасош јој не треба. Како заслужила, нека је Бог награди. Амин.

  34
 4. Нису то новинари у покушају већ извршиоци унапред написаног сценарија МИ6 у случају Њене смрти а у циљу ширења позитивне перцепције о УК. Друга је ствар што нису претерано писмени и не разумеју култоролошки контекст у коме делују па им је утицај скроман да не кажем никакав. замислите они још увек инсистирају на латиничењу не схватајући да је то потпис да се ради о пројекцији страних интереса. Да би нешто било аутентично у Србији мора да буде написано на ћирилици а тек онда после провере може да добије печат “аутентично српски став”. Написано на латиници у Србији је увек са печатом “Аутентично несрпски став. Креирала западна агентурна мрежа у Србији. Не шири међу пријатељима или ако желиш да сачуваш пријатеље..”. Кренуле су и приче о наклоностима новог краља ка Србима и православцима, о његовом хуманом лику, итд.
  Не тврдим да је то нетачно али ни да је тачно. Једино што могу да тврдим да историјски УК није нити може да буде пријатељ Србије имајући у виду шта су све урадили у последњих векипо на овим просторима. А да не причамо о њиховом упорном инсистирању да су Срби геноцидан народ што су хтели да прогурају и кроз УН.
  Ово је згодна прилика да укључимо сензоре и да идентификујемо мрежу МИ6 у Србији јер њихови припадници емотивно реагују а и интензивније се друже јер треба да испоштују директиве централе у Лондону. Згодна прилика да им идентификујемо положаје и да се припремимо за чишћење тих позиција (јер су страни агенти увек легитимна мета) на овај или онај начин.

  44
  1
 5. @Посматрач из бирцуза
  сасвим сте у праву , сад их је најлакше ” похватати ” . Једини , мали проблем је што код нас нема ко то да уради . АВАВ се побринуо за то још пре 10 година .

  25
 6. @Зоран
  Па и нисте у праву. Направили су малу, малецну грешку у корацима а то је да су прерано пензионисали доста официра безбедности који тај аналитички посао препознавања агената добро знају и који у мирним пензионерским данима пасионирано праве евиденције како на бази јавно доступних извора тако и преко својих контаката у служби. Чак имају и кружооке пензионисаних безбедњака који врше сравњивање података јер треба проверити оно што је прикупљено а и неки мењају страну за коју раде. И то се систематски ради од 2000. Чак у тим круговима постоји и годишњи извештај о безбедносној процени у Србији. У шали кажу да имају оно што њихове бивше колеге немају јер се то од њих и не тражи. Кажу да је врло корисно штиво. Све лепо сређено са потпуним профилом новоуведене персоне у евиденцији, мрежама контаката, фотографијама, видео и тонским записима, хронологија активности и слично. А екстерни терабајтни дискови су згодни за чување тих података. И није то само гомила докумената у којој је тешко снаћи се већ је то професионална база података са напредним корисничким интерфејсом. Практично имамо неколико високопрофесионалних приватних обавштајних служби.
  Указује ми се да неке стране службе нама пријатељских земаља копију те базе података имају и да те евиденције сравњују са својим евиденцијама на регуларној основи. Хоби безбедњаци добијају и неку кинту да покрију трошкове, часте другаре у кафаници, купе унуцима и унукама неки слаткиш, … мада они то и не траже јер су им пензије солидне.
  Практично се знају имена вероватно 99% западних агената. Па када затреба зна се кога тражити и због чега.

  3
  1
 7. @Посматрач из бирцуза
  искрено , нисам толико упућен , али ако Ви јесте онда сте ме обрадовали и улили наду да у овој земљи ипак неко нешто ради и за нашу добробит . С друге стране можда то што „они“ раде нема много сврхе ако власт не занима и неће да употреби ? Не заборавимо лако доказиву чињеницу да смо ми окупирана земља и да је власт марионетска .

  10
 8. Да ме неко не би погрешно разумео када напишем власт мислим на „позицију“ и на опозицију . Где нестаде највећи непријатељ Србије у историји , пљачкаш , уништавач Београда , страни шпијун , који је десетак година пљуван ама баш сваки дан ? Ако неко помисли на Мишковића ( он крцка народне паре које је добио као одштету због таквих квалификација ) вара се , ја сам помислио на Ђиласа . Са њим се догодила , у историји невиђена промена . Од највећег државног непријатеља који је живео у Србији , одједном постаде највећи пријатељ . Одједном , мук . Човека нигде , помислио бих да се иселио , али није . Окупационе газде Србије су донеле одлуку да се више не дира и крај . Требаће им за неке нове ствари које су нам испланирали !!!

  10
 9. @Зоран
  Зато се и каже “Сјаши Курта да узјаше Мурта” при чему сиротиња раја не зна да су Курта и Мурта добри другари још из младости. У суштини имамо три елите: елиту на власти, контраелиту (опозицију) која би да влада када загусти елити (резервна елита) па је елита храни и тетоше јер им требају и АНТИЕЛИТА која би да и једну и другу елиту скрате за главу па да они постану елита и контраелита.
  Преме пред нама је време као створено да антиелита исплива на површину, да пар хиљада припадника елите и контраелите скрати за главу, да најистакнутијим представницима и симпатизерима а богме и корисницијма елите и контраелите заплени имовину (због криминала, корупције, лоше фризуре, … и наћи ће се већ неки разлог), …
  Зезнута су времена пред нама.
  Замислите да сада неко почне да извлачи аргументацију о Ђиласу као државном непријатељу?
  Наравно да не можете јер се очигледно спремају да донесу болне одлуке па мора овима на власти неко да чува леђа својом “принципијелношчу” док се посипају пепелом и разним смоквиним листовима да су морали да то ураде у име виши евроатланских (не и српских) интереса јер Косово је Европа, да руски гас смрди и да нам Руси никада нису помогли, да су уцењени, и друге којештарије.

  У суштини антиелита има баш да се наради да би расчистила мочвару никоговића који су се запатили у Србији.

 10. @Посматрач из бирцуза ,
  разумемо се .

Оставите коментар