Митрополит морфски Неофит: Проблемима никад краја

Сваки човек има своје бриге и свако носи свој Крст… Постоје крстови већи и крстови мањи, али свако неки носи

Митрополит морфски Неофит (Фото: romfea.gr)

(Трость Скорописца, 30. 3. 2022)

Знате ли шта сам у једном тренутку схватио? Ако чекаш дан када нећеш више имати проблема, онда ће ти живот проћи у узалудном чекању… Проблемима, бригама и тешкоћама никад краја… Молимо се Богу да имамо довољно снаге да их преживимо! Нека нас просветли и дâ нам храброст да наставимо борбу!

Како народ каже: „Свако има своју муку“… Ово значи да сваки човек има своје бриге и свако носи свој Крст… Постоје крстови већи и крстови мањи, али свако неки носи…

Алесандрос Пападиамантис је писао:

„Никада не остављам свој Крст… Не желим да Христос дође по мене и види ме без Крста! А ако не могу да га носим, онда ћу га бар вући за собом!“

Са руског посрбио: Александар Мирковић

Погледајте јошCategories: Преносимо

Tags: , , ,

5 replies

 1. Слава Богу и Светима Његовим. Овај је Неофит Човек Божји.

  9
  9
 2. Неуспела пророчка каријера дуго га прати , као и остале Грке „пророке“ а има их , ихаха…

  10
  1
 3. Какав аргумент у трагању за Истином и смислом,, Ихахаа.,, Золе, Зоки, Зорињо… 😊

  1
  3
 4. Довољно је бацити поглед на ју тјуб и видећете како се само Грцима јавља Господ наш Исус Христос . Митрополитима , старцима , обичним сељацима , рибарима, бакама …. И то Грцима који су унели раздор у православље прихватањем новог календара , признавањем отпадника , црквено кажњених и изопштених украјинских „свештеника “ . …Да нису они мало прелестили са тим силним „јављањима“ и разним аризонским и иним пророцима ? Боже сачувај нас де^ла лукавога .

  12
  3
 5. Када ја погрешим, неко мора бити крив ако нећу да се покајем.П.С.Значи Неофит је,, крив,, што сам се ја вакцинисао. Није могуће да сам погрешио. (намагарчен)

  1
  6

Оставите коментар