Милорад Додик: Немачка амбасадорка мора да зна да су Срби и Јевреји највеће жртве ужасне идеологије рођене у Немачкој

Додик рекао и да не верује да би слична расправа у Бундестагу смела да се деси на рачун јеврејског народа, па се пита одакле тај заборав и одсуство пијетета када је о Србима реч

Милорад Додик (Фото: Танјуг)

Српски члан Председништва БиХ одговорио је данас амбасадорки Немачке у Сарајеву Маргарет Убер, која је рекла да је изненађена садржајем и тоном његових тренутних изјава у вези са повећањем ЕУФОР-а/Алтеа и немачког учешћа у мисији, посебно након његовог конструктивног тона у разговору са савезним министром Аналеном Бербок пре неколико седмица.

Додик је цитирајући Уберову рекао да је након конструктивног разговора са немачким министарком спољних послова Аналеном Бербок и сам био затечен, како је навео, „хушкачком атмосфером, оптужбама и претњама које су се чуле неки дан из Бундестага”.

„Да занемаримо питање шта уопште немачки Бундестаг има са БиХ – могао бих питати амбасадорку да ли и она стоји иза квалификација које су се неки дан чуле у Бундестагу и да ли је реторика коју смо тамо чули за њу прихватљива”, рекао је Додик у изјави за Срну.

„Ако немачки државни министар пред Бундестагом каже да је Народна скупштина Републике Српске предузела конкретне кораке који воде сецесији и да је то напад на целу Европу”, рекао је српски члан Председништва и упитао:

„Да ли цењена амбасадорка има потребу да јој напише да је то лаж и да Народна скупштина Републике Српске ништа слично није предузела, и да је таква квалификација хајка на један ентитет у БиХ”.

Маргарет Убер и Милорад Додик (Архивска фотографија: Срна)

Ако се, истиче, амбасадорка дохватила историје и историјских поређења онда би морала да зна да су Срби уз Јевреје највеће жртве једне ужасне идеологије која је рођена у њеној држави, а која је однела десетине милиона људских живота четрдесетих година прошлог века.

„Ако се позива на историју онда ту чињеницу ни она нити чланови немачког Бундестага не би смели да забораве када се обраћају Србима или када о њима говоре”, навео је Додик, преноси Танјуг.

Он је рекао и да не верује да би слична расправа у Бундестагу смела да се деси на рачун јеврејског народа, па се пита одакле тај заборав и одсуство пијетета када је о Србима реч.

„Нисам имао ништа против мисије Алтеа, али ако војна возила гледамо крај зграде телевизије, школа и вртића, морамо да се запитамо о чему се ту ради. Да ли ЕУФОР можда процењује да из тих објеката долазе претње миру и стабилности БиХ? И на крају, али не и најмање битно, како је и немачка амбасадорка подлегла лошим навикама неких својих колега и на овакав начин се умешала у унутрашња питања БиХ”, истакао је Додик.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С/Политика/Искра, 8. 4. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

 1. Dodo, moj.

  Ti znaš da mi svi (rodoljubi) znamo da NEMICA zna
  sve to i te kako DOBRO.

  Njeno PREZIME je UBER.

  Dojčland UBER ales.

  A srednje IME je:

  Arbeid MAHT FREI.

  A nadimak je:

  Drang naht oust.

  Posrbljeno. Nepotrebno.

  12
  1
 2. Браво Србине! То им треба говорити сваки српски државник сваког дана на 4хдневно.

  12

Оставите коментар