Тројица професионалних бициклиста у марту имала срчани удар, двојица умрла

Некадашњи бициклистички тренер Рони Ванмарк (73) и најстарији учесник кампање за вакцинацију хвалио се високим степеном вакцинисаних међу бициклистима

Билборд на којем Рони Ванмарк позива на вакцинацију (Извор: hln.be)

(Free West Media, 28. 3. 2022)

Белгијски бициклиста Седрик Бекеланд умро је од срчаног удара у кампу на Мајорци у Шпанији, гдје се од 12. марта припремао за почетак такмичарске године.

Бициклиста из белгијског града Рузелара доживјео је срчани удар 14. марта, успјевши само да позове свог собног колегу прије него се срушио. Покушаји реанимације остали су безуспјепшни.

„Недавно је прошао љекарски преглед, резултати су показивали да је потпуно здрав“, изјавили су из његове екипе. Према наводима, сви бициклисти у екипи су вакцинисани.

Белгијски бициклиста Седрик Бекеланд (Фото: Фејсбук)

Некадашњи бициклистички тренер Рони Ванмарк (73) и најстарији учесник кампање за вакцинацију, хвалио се високим степеном вакцинисаних међу бициклистима. Октобра прошле године подстицао је омладину да се вакцинише.

Вијест о Бекеландовој смрти долази неколико дана послије вијести о изненадној смрти двадесетосмогодишњег шкотског бициклисте Џона Пола, који је изненада умро 9. марта. Узрок смрти није саопштен јавности.

Шкотски бициклиста Џон Пол (Фото: PA/Mirror)

Двадесет првог марта, током трке у Каталонији, италијански бициклиста Сони Колбрели срушио се по проласку кроз циљ. Послије љекарске интервенције дијагностификована му је срчана аритмија, једна од познатих нежељених посљедица корона вакцина.

Његова екипа објавила је 22. марта званично саопштење у ком потврђују да је у питању аритмија срца, не наводећи узрок.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Прочитајте јошCategories: Посрбљено

Tags: ,

2 replies

 1. Ispravka: Dvojica umrlih trenutno nisu bili profesionalci.

  Mada, treba reći da je Pariz-Nica trku završilo samo 59 od 154 vozača.

  29 od 95 odustajanja je bilo u toku poslednje etape što je normalno.

  Neobično je da je većina od tih 95 odustajanja bilo zbog respiratornih bolesti ( svi su bili “covid-negativni ), a samo na jednoj od etapa na startu se nije pojavilo 18 vozača.

  Pratim biciklizam 15-ak godina. i toliko odustajanja zbog obične “prehlade“ nikad nisam video.

  Uzrok je očigledan – pad imuniteta, a svi znamo šta postepeno uništava imunitet.

  Obavezne su eksperimentalne vakcine, a zabranjene su razne, u malim količinama, bezopasne supstance. Setimo se da je Oskar Sevilja onomad pao na doping testu zbog kafe.

 2. To je zato što se SAMO RUSI DOPINGUJU.

  NIKO DRUGI.

  I ne SAMO biciklisti.

  RUSI su KRIVI.

  I za TO.

  GARANTOVANO.

  13

Оставите коментар