Онтарио: Више од 100 младих људи у болници због срчаних проблема после вакцине

Ови симптоми могу се јављати у распону од неколико минута до отприлике три мјесеца по примању вакцине

Вакцина Модерне (Фото: Ројтерс)

(Natural News, 28. 9. 2021)

Према једном скорашњем извјештају из Канаде, код већег броја људи јавили су се срчани проблеми по примању вакцине, при чему је у питању углавном омладина.

У извјештају, који је без привлачења медијске пажње објавила Здравствена служба Онтарија, наводи се 106 случајева перикардитиса и миокардитиса забиљежених у Онтарију од 7. августа код људи млађих од 25 година, што је више од пола свих болничких случајева упале срчаног мишића. Од тога се 31 случај односи на људе у доби између 12 и 17 година, а 75 случајева на доб између 18 и 24 године. 80 посто свих случајева забиљежено је код мушкараца, а скоро 70 посто случајева јавило се по примању друге вакцине.

Према наводима извјештаја, тамошњим домовима здравља наложено је да обрате пажњу на ово нежељено дејство по појави сличних извјештаја из Израела и САД. Здравствена служба Онтарија у јуну је упутила захтјев да се миокардитис и перикардитис по примању вакцине пријављују истог дана. Ови симптоми могу се јављати у распону од неколико минута до отприлике три мјесеца по примању вакцине.

САД: Центар за контролу и превенцију болести указао на јачу везу запаљенских срчаних проблема и вакцинације

У извјештају се каже:

„Број пријава миокардитиса/перикардитиса био је већи по примању друге иРНК вакцине него по примању прве, нарочито код оних који су као другу примили Модернину вакцину (без обзира на произвођача прве вакцине).“

Здравствена служба Онтарија наводи да је број пријављених упала срчаног мишића у добу од 18 до 24 године био седам пута већи код оних који су примили Модернину вакцину него код оних који су примили Фајзерову. За узраст од 12 до 17 година у понуди је једино Фајзерова вакцина, те није могуће извршити поређење.

Фото: Ројтерс

Укупно су за све старосне скупине забиљежена 202 случаја хитне помоћи за срчане проблеме по примању вакцине, од којих је 146 задржано на болничком лијечењу, а 3 на интензивној њези.

У доби од 25 до 39 година забиљежена су 54 случаја, а код старијих од 40 година 44 случаја.

Ове двије досад забиљежене посљедице вакцинације по срце су миокардитис – запаљење срчаног мишића, и перикардитис – упала срчане марамице. Неки од симптома су отежано дисање, поремећај срчаног ритма и лупање срца, бол у грудима и мучнина.

Додатна истраживања потврдила налазе из Онтарија

Налази истраживања у Израелу показују да би један на сваких 3.000 до 5.000 младића у добу између 16 и 24 године могао имати неки од наведених симптома по примању вакцине. Пошто је штета од друге вакцине већа, држава разматра давање тинејџерима само једне вакцине, ради избјегавања срчаних проблема.

Израелско министарство здравља: Млади мушкарци после Фајзера добили миокардитис

Према налазима истраживања с Универзитета Калифорнија о нежељеним посљедицама вакцинације код дјеце у Америци, код младића у доби између 12 и 15 година четири до шест пута већа је вјероватноћа да оболе од срчаних проблема послије вакцинације него да оболе од ковида.

Ова истраживања пружају драгоцјен увид родитељима да извагају одлуку о вакцинацији своје дјеце.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар