Полиција тзв. Косова блокирала алтернативне путеве на КиМ

Како се наводи у саопштењу, полицијска акција је усмерена на сузбијање и спречавање кријумчарења, одржавање реда, мира и јавне безбедности и спровођење закона

Фото: Снимак екрана полиције тзв. Косова

Постављањем земљаних препрека и ископавањем непроходних канала, косовска полиција је на више места на КиМ блокирала алтернативне путеве, због, како се тврди, спречавања шверца.

На подручју Подујева, Лепосавића, Зубиног Потока према централној Србији, као и Витине и Гњилана према Северној Македонији, косовска полиција спроводи акцију, тврде у Приштини, „спречавања и сузбијања шверца и других криминалних појава”.

На алтернативним путевима постављене су препреке од земље или ископани непроходни канали.

Како се наводи у саопштењу, полицијска акција усмерена је на сузбијање и спречавање кријумчарења, одржавање реда, мира и јавне безбедности и спровођење закона.

„Полиција са својим релевантним јединицама укљученим у ову полицијску операцију, предузела је неопходне превентивне мере за спречавање коришћења илегалних путева од стране осумњичених, који су користили различита средства за употребу илегалних путева граничних зона које повезују Косово са Србијом и Северном Македонијом, за вршење криминалних и кријумчарских радњи”, наводи се у образложењу полиције у Приштини, преноси РТС.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 24. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар