Владимир Зеленски: НАТО није спреман да прими Украјину, остајемо сами

Остајемо сами у одбрани наше државе… Ко је спреман да Украјини да гаранцију за улазак у НАТО? Искрено, сви се плаше, рекао председник Украјине

Владимир Зеленски (Фото: Спутњик/Алексей Никольский)

КИЈЕВ – Председник Украјине Владимир Зеленски изјавио је да лидери европских земаља нису спремни да изнесу детаље када је реч о пријему Украјине у НАТО, додајући да се Кијев не плаши да говори о неутралном статусу Украјине.

„Остајемо сами у одбрани наше државе… Ко је спреман да Украјини да гаранцију за улазак у НАТО? Искрено, сви се плаше”, рекао је Зеленски ноћас у видео поруци. „Поручујем свим партнерима наше земље – сада је важан тренутак, одлучује се о судбини наше земље. Питам их да ли су са нама? Они одговарају да су са нама, али нису спремни да нас приме у савез”, рекао је Зеленски, преноси Танјуг.

Руски председник Владимир Путин јуче ујутро је објавио почетак специјалне војне операције у Украјини. Кремљ је саопштио да се у Украјини не води рат, већ специјална операција, чији је циљ денацификација земље и демилитаризација, у интересу безбедности Русије.

У Украјини је уведено ратно стање и проглашена општа мобилизација.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 2. 2022)

Зеленски тврди да су групе диверзаната ушле у Кијев и да је он мета број један

Зеленски нагласио да остаје у владиној четврти у Кијеву, заједно са свима који су неопходни за рад централне власт

Владимир Зеленски (Фото: РИА Новости)

КИЈЕВ – Председник Украјине Владимир Зеленски изјавио је данас да су у Кијев ушле групе руских диверзаната и оптужио Русију да планира да убије њега као председника државе.

„Према информацијама које имамо, непријатељ ме је одредио као мету број један. Моја породица је мета број два. Они желе политички да униште Украјину уништењем шефа државе”, рекао је Зеленски у обраћању грађанима, а преноси Танјуг.

Нагласио је да остаје у владиној четврти у Кијеву, заједно са свима који су неопходни за рад централне власти. Додао је да је његова породица у Украјини.

„Али где су они сада, немам право да кажем”, рекао је Зеленски.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 2. 2022)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар