Бил Гејтс тврди да зна како се могу спречити пандемије у будућности

Суоснивач „Мајкрософта“ охрабрио владе да се припреме за будуће пандемије и биолошке нападе финансирањем „Игре вируса“. Пре избијања пандемије, Гејтс финансирао такву вежбу 2019.

Бил Гејтс (Фото: AFP 2021/LUDOVIC MARIN)

Суоснивач „Мајкрософта“ и заговорник вакцинације Бил Гејтс написао је књигу у којој износи „лекције које можемо научити“ из пандемије вирусом ковид-19, тврдећи да улагањем у здравство, вакцине и „глобални надзор патогена“ наредна пандемија може бити спречена.

Гејтс је објавио књигу на свом блогу у уторак, а предвиђено је да се књига нађе у продаји у мају. Књига описује „конкретне кораке које можемо предузети да бисмо зауставили будуће пандемије и да у том процесу обезбедимо бољу здравствену заштиту за све широм света“.

Гејтс је такође обећао да ће читаоце обавестити и о својим „редовним разговорима са стручњацима из области јавног здравља као што су Ентони Фаучи и Тедрос Адхан Гебрејесус“ и да ће објаснити своје виђење „вакцина које могу да зауставе плиму“.

Бил Гејтс поново упозорава на смртоносније пандемије у будућности

Гејтс је заговорник искорењивања болести вакцинацијом.

Током пандемије ковида 19 постао је један од водећих светских заговорника вакцина, редовно се појављујући на телевизији како би апеловао на јавност да се вакцинише.

Чак и када се појавила сада доминантна варијанта омикрона и када су земље са високом стопом вакцинације широм света забележиле скокове у инфекцијама и смртима, Гејтс је најавио појачавање вакцина као кључно оружје у заустављању преношења ковида-19, преноси РТ.

Бил Гејтс: За идућу пандемију имаћемо џиновске фабрике иРНК вакцина у Индији

Гејтс је такође охрабрио владе да се припреме за будуће пандемије и биолошке нападе финансирањем „Игре вируса“. Пре избијања пандемије, Гејтс је финансирао такву вежбу 2019. године.

Вежба је приказала ширење „новог корона вируса који се преноси са слепих мишева на свиње и на људе“, који је на крају заразио 80-90% светске популације пре него што је постао ендемска болест.

Бил Гејтс: Корона опасна, али припремите се за вирусе са већом стопом смртности

Учешће софтверског магната у вежби и његов циљ да вакцинише свет учинило га је метом бројних теорија завере.

У свом блог посту, Гејтс је рекао да ће његова предстојећа књига објаснити „како је постао предмет теорија завера“.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 9. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Нѣ знам како је Гејтс постао прѣдмет теорија завѣра, али сам сигуран да по питању вакцина трѣба да се угледамо на њега. Нѣ на оно што говори и прѣпоручује другима, већ на оно што заиста сам ради: http://sloven.org.rs/srb/?p=11542

  2. … zna al’ nece da ofira.

Оставите коментар