Татјана Аџић Вукичевић: Прва обдукција у ковид болници у Батајници, пацијент имао 46 година

Први пут од када ради ковид болница у Батајници, за ових 15 месеци, наложила сам да се уради судска обдукција., рекла директорка те болнице

Ковид болница у Батајници (Фото: Марко Спасојевић)

Директорка ковид болнице у Батајници Татјана Аџић Вукичевић изјавила је данас да је мушкарац који је имао 46 година преминуо непосредно након пријема у болницу и да је тај случај узнемирио, па је због тога први пут од када ради ковид болница тражила судску обдукцију.

Аџић Вукичевић је навела за РТС да су симптоми код младог мушкарца, који је током прошле недеље преминуо након пријема, били као код свих других пацијената, те да је имао повишену температуру и болове у мишићима.

„Он је регистрован у ковид амбуланти у Земуну као лакши случај. До рапидног погоршања његовог здравственог стања дошло је три дана после тога”, рекла је Аџић Вукичевић.

Према њеним речима, мушкарац је по доласку у болницу био нарушеног општег стања, снимак плућа је био нормалан, као и ЕКГ запис и лабораторија.

Златибор Лончар: СЗО и струка најстрожије забранили обдукције пацијената са короном

„Све је било у реду, осим нешто повишеног нивоа хемоглобина и оно што је за бригу било то је да нисмо могли да нађемо ниједан палпабилан пулс”, рекла је она.

Неколико минута након тога, истиче, руке су му поцрнеле и пребачен је у јединицу интензивног лечења, наводећи да је одмах започета реанимација која је трајала 52 минута и да је на крају преминуо.

„Ја сам замолила колеге из радиолошке службе да се, преминулом пацијенту, уради скенер који је показао дифузне тромбове, значи свуда исхемијске промене – од главе, плућа, стомака, горих и доњих екстремитета”, рекла је Аџић Вукичевић. Додала је да је први пут од када ради ковид болница у Батајници, за ових 15 месеци, наложила да се уради судска обдукција.

Универзитет у Хајделбергу: Главни патолог захтијева повећање броја обдукција вакцинисаних

Истиче да је неозбиљно рећи да се назире крај епидемије, али да смо сигурно на том путу.

„Оно што бодри нас лекаре, то су ови моћни лекови који су се у последњих месец дана појавили. Антивирусни лекови који су заиста делотворни против овог вируса”, истиче докторка и наглашава да и даље апелује да се људи вакцинишу.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 14. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies

 1. Моћан је Ивермектин у комбинацији са Цинком. Кажу многи упућени доктори. А јефтин. Само што није бесплатан.

  18
 2. Најважније ДР је заборавила да каже – да ли је или није био вакцинисан
  умрли пацијент, намерно или случајно?

  24
 3. Лоботомију “ струке “ иштем, лоботомију… Обдукција и токсиколошка анализа крви сада је посве безвредна.

  11
 4. Можда није прошло две недеље и више од последње дозе, што би значило невакцинисан.

Оставите коментар