Бил Гејтс поново упозорава на смртоносније пандемије у будућности

Иако су варијанте делта и омикрон међу „најпреносивијим вирусима икада виђеним“, свет би могао бити погођен вирулентнијим патогеном, који би убио много више људи, рекао Гејтс

Бил Гејтс (Фото: AP Photo/Evan Vucci)

Софтверски магнат Бил Гејтс поново је говорио да прети опасност од спектра будућих вируса који би могли бити смртоноснији од ковида-19, рекавши да би богате земље требало да повећају улагања у вакцине како би се припремиле за потенцијално катастрофалне епидемије.

Суоснивач „Мајкрософта“ обећао је да „Фондација Бил и Мелинда Гејтс“ планира да донира 150 милиона долара Удружењу за иновације у спремности на епидемију. Напоменуо је да би свет, иако су варијанте делта и омикрон међу „најпреносивијим вирусима икада виђеним“, могао бити погођен вирулентнијим патогеном, који би убио много више људи.

„Улагањем у истраживање вакцина и производне капацитете како бисмо били сигурни да ће будуће вакцине брзо бити доступне широм света, владе се могу припремити за нове епидемије“, рекао је Гејтс.

„Када говоримо о трошењу милијарди да бисмо уштедели билионе економске штете и десетине милијарди живота, то је прилично добра полиса осигурања“, рекао је Гејтс, преноси РТ.

Бил Гејтс: Ковид ћемо ускоро третирати као обичан грип

Удружење за иновације у спремности на епидемију покушава да прикупи 3,5 милијарди долара како би скратило време потребно за развој нове вакцине на 100 дана. Гејтс је овој групи приписао заслуге за спасавање живота помажући у финансирању испитивања неколико вакцина које су сада одобрене за вакцинацију против ковида-19, али је истакао да адекватне залихе нису довољно брзо стигле до земаља у развоју.

„У питању је новац стављен на ризик како би се тестирања унапредила“, рекао је он. „Дакле, постојала је огромна глобална корист. Сада смо сви много паметнији и треба нам више капацитета за следећи пут.”

„Велком труст“, британска добротворна организација која се фокусира на медицинска истраживања, спојила је Гејтс фондацију са Удружењем. Џереми Фарар, директор „Велком труста“, поновио је Гејтсове коментаре о опасностима будућих пандемија.

Самит њуз: Бил Гејтс најмоћнији љекар на свијету (по Гуглу)

Удружење за иновације у спремности на епидемију је формирано након епидемије еболе од 2013. до 2016. године.

„Тада смо живели, а и сада живимо у ери, по мом мишљењу, чешћих и сложенијих епидемија и пандемија“, рекао је Фарар.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 20. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

8 replies

 1. Срећа наша (заправо, целог човечанства) што имамо тако интелигентног, паметног, добронамерног… филантропа. И зато не треба да бринемо, само нека њега Бог дуго поживи.

 2. Шта у ствари ради „удружење за иновације у спремности (никако не спречавању!) на нове епидемије“,

  Прочитајте опис,

  https://www.atcc.org/products/vr-3342hk

  Термички инактивирани САРС-Цов-2, Делта варијанта
  У одељку детаљне информације о производу / Коментари

  „Овај изолат је родовник AY.24“

  „Следеће мутације су присутне у клиничком изолату:“

  (Обратите пажњу на реч „изолат“, што значи ћелијска култура / остаци уништене ћелије, а не изоловани вирус)

  У одељку Информације о испоруци:

  „Свака бочица садржи приближно 0,25 мл инактивираног загревањем инактивираног ћелијског лизата и супернатанта.“

  (обратите пажњу на реч „лизат“, која је супа од распаднутих ћелија у медијуму / култури, а не вирус).

  Шта купац заправо купује за 1.200 долара? Разблажену људску слуз / слине из узорака бриса (супернатант) са свим врстама доданих хемикалија (има их више од 30), укључујући бујон из ћелија бубрега афричког зеленог мајмуна (Vero cells).

  Ако вирус није изолован, а свакако да није, шта онда продају у бочицама од 1.200 долара по бочици?
  Пројају изолат, којим се подпомаже даље ширење нових варијанти.

  Добар бизнис, нема шта.

 3. Све када би то било истинито, не може на силу. Господ који држи све у својим рукама је дао човеку слободу да иде путем којим хоће. Значи може да иде куда хоће али не може докле хоће. Путовање се завршава и идемо,, Богу на истину.,, Нико неће побећи нигде. Добро је о томе размишљати. 😊💞

 4. У односу на лажне филантропе као што је Веља Вратар, прави мизантропи изгледају као наивци .

 5. Svet bi mogao da pogodi jos smrtonosniji virus, cim ga napravim :)))) (ovi osmesi mu dodju k’o oni u engleskim humoristickim serijama :)))))

 6. Највећи у нашој Светој Православној Цркви су из рода Јеврејског. Господ наш по Мајци Пресветој Богородици је, Јевреј, Свети Јован Крститељ, Свети Праведни Јоаким и Ана, Свети Апостоли Божји,… Свети Праоци, Свети Велики Пророци… Исаија, Јеремија, Данило……као и многи изабрани. Јуда издајник је такође из рода Јеврејског као и већина која није прихватила Господа нашег за Христа. Значи ради правог,, Стања Ствари,, да се не лажемо. П. С. Они што им је политика на првом месту, су погрешили портал. 😊💞

  3
  2
 7. @Ovde, ovde i ovde
  Svet bi mogao da pogodi jos smrtonosniji virus, cim ga napravim :))))

  Чини се, да то од почетка и раде.

  @Вазал Царски

  Да, све је то истина жива, али некако, те чињенице се код нас Срба игноришу.
  И још, Хебри и Себри, затим раби(н) и раб Божији.
  Зар то није некако исто?

  Само питам јер нисам сигуран 😊

 8. ,, Проклет човек који се у човека узда.,, и,, Благо човеку који се у Господа узда.,, Нормално је,, да мене ране мога Рода боле,,. Нормално је да.свако воли своје. Желео са да кажем да је Христос на првом месту и да све,, меримо Христом,, ако хоћемо да буде добро. Значи,, политичка кампања,, неће спасити ни Србе ни Јевреје. Само нас Милост Божија може спасти. (ако хоћемо?) П. С.,, Још само дела.,, Рече један млади свештеник из Сече Реке, пре двадесетак година. 😊💞

Оставите коментар